Gündem

Gündem Haberleri

50 KİLO YAĞMUR FOTOĞRAFI

50 KİLO YAĞMUR FOTOĞRAFI

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, bugün 5-10 yıl önceki görüntülere sahne olan ilçedeki yağmurun ardından metrekareye 50 kilo yağış düştüğünü söyledi!

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, bu sabah yağan sağanak ardından savunmaya geçti. Çerkezköy`ün 5-10 yıl önceki görüntüleri yaşamaya başladığı yağmurun ardından metrekareye 50 kilogram yağış düştüğünü açıklaması kafaları karıştırdı.

50 KİLO YAĞMUR KRİZ MASASI KURDURDU

Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgilere göre Ergene, Çorlu, Çerkezköy genelinde metrekareye yaklaşık 25 kilogram; Çerkezköy ilçe merkezinde ise metrekareye yaklaşık 50 kilogram yağış düştüğünü açıklayan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, belediyede kriz masası kurdu.

Bugün Çerkezköy`ün bir çok noktasında yaşanan sel ve su taşkınları özellikle Kızılpınar, Yıldırım Beyazıt, Fevzi Paşa Mahalleleri`nde, Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi ve Gazi Osman Paşa Mahallesi`nde etkili olurken, bazı ev ve işyerleri  yağmur suyundan zarar gördü.

ALTYAPI SAYESİNDE BÜYÜK SIKINTI YAŞAMADIK

Yağmurun ardından Belediye`de kriz masası oluşturulduğunu açıklayan Başkan Vahap Akay, ?Sabah erken saatlerde uzun süren şiddetli bir yağış meydana geldi. Bu yağış sonrasında bazı yerlerde lokal olarak su baskınları meydana geldi. Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak ile incelemelerde bulunarak eksiklikleri tespit ettik ve zarar ziyan durumunu inceledik. Çok daha büyük sıkıntılar yaşanabilirdi. Ancak yapılan altyapı yatırımları sayesinde büyük bir sıkıntı yaşamadık."dedi.

VATANDAŞIN MAĞDURİYETİ GİDERİLECEK

Yağmurun etkili olmasının nedenine de değinen Akay, "Altyapı eksiği olan yerlerimiz, ızgaraların yetersiz olduğu noktalarımız var. Kentimiz uzun süreli ciddi bir yağış aldı. Kızılpınar girişi, Halide Edip Adıvar Sokak, Kahraman Sokak, Kahyalar Sokak gibi sorun yaşanan noktaları tespit ederek, eksiklikleri gidermek adına yapılması gereken çalışmaları tespit ediyoruz? dedi.

Yağmur nedeniyle mağduriyet yaşanan ev ve iş yerlerinin Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince tespit edildiğini sözlerine ekleyen Akay, bu mağduriyetlerin de en kısa zamanda giderileceğini kaydetti.



Anahtar Kelimeler:

KANLI DOKTOR ÖNLÜĞÜYLE EYLEM YAPTILAR

KADIN FUTBOL TAKIMINDAN BAŞKAN ÇETİN’E ZİYARET

BAŞKAN TAŞYASAN’DAN ÖRNEK DAVRANIŞ

TEKİRDAĞ'DA TRAFİK KAZASI KAMERALARA YANSIDI

TEKİRDAĞ'DA GEÇEN YIL 12 BİN 306 BEBEK DOĞDU