2023’TE DÜNYAYI DEĞİŞTİRECEK TEKNOLOJİLER: BENZİNLİ OTOMOBİL YASAKLANABİLİR

2023’TE DÜNYAYI DEĞİŞTİRECEK TEKNOLOJİLER: BENZİNLİ OTOMOBİL YASAKLANABİLİR

2023’te, teknoloji şirketleri tarafından finanse edilen araştırma ve yatırımların önemli bir kısmı tamamlanacak gibi gözüküyor. Bu çalışmalar arasında elektrikli arabaların benzinli araçların yerini alması hedefi de var.

2023’te insan hayatını baştan sona değiştirebilecek teknolojiler biz daha fark etmeden hayatımıza yavaş yavaş giriyor. Yapay zeka, metaverse, nesnelerin interneti ve elektrikli arabalar gibi yeni teknolojiler dünyayı daha önce görmediğimiz kadar farklı hale getirebilir.

MAKALE YAZABİLEN ROBOT

2023’te, teknoloji şirketleri tarafından finanse edilen araştırma ve yatırımların önemli bir kısmı tamamlanacak gibi gözüküyor. Bu çalışmalar arasında elektrikli arabaların benzinli araçların yerini alması hedefi de var. Bir yapay zeka araştırma şirketi olan OpenAI , sorulara akıllı gibi görünen yanıtlar üretebilen bir sohbet robotu olan ChatGPT'yi piyasaya sürdü. Botu isteklerle test eden kişiler , kısa sürede onun makale yazabildiğini, kod yazabildiğini ve iş teklifleri taslağı yazabildiğini keşfetti.

Bütün bunlar, gelecek yıl bizi bekleyenlerin sadece bir örneği. Yapay zeka destekli dil işleme teknolojisinde, elektrikli otomobiller ve meta evrendeki gelişmeler de dahil olmak üzere son yıllarda süren trendlerin yanı sıra birçok heyecan verici ilerleme bekleyebiliriz. 

SANAL GERÇEKLİK GÖZLÜKLERİ

Son on yılın büyük bir bölümünde teknoloji şirketleri, video oyunları oynamak için Quest 2 , HTC Vive ve Sony PlayStation VR gibi sanal gerçeklik kulaklıklarını tanıtıyor . Artık teknoloji daha güçlü ve kablosuz olacak şekilde geliştiğine göre, teknoloji şirketleri, tıpkı akıllı telefonların bizi değiştirdiği gibi, bu kulaklıkların nihayetinde hayatımızı yeniden şekillendireceğine dair büyük sözler veriyor.

2023'te bunu sanal gerçeklik tantanası takip edecek. Metaverse kelimesini asla kullanmayacağını kamuoyuna açıklayan Apple'ın ilk kulaklığını piyasaya süreceğini duyurması bekleniyor. Şirket henüz ürünle ilgili ayrıntıları paylaşmasa da, Apple CEO'su Tim Cook, fiziksel dünyada dijital verileri kullanmak için artırılmış gerçekliği kullanma olasılığına dair heyecanını dile getirmek gibi bazı ipuçları verdi.

TESLA ELEKTRİKLİ ARAÇLARI

Tesla elektrikli araç satışlarındaki öncülüğünü bu yıl da sürdürdü ancak 2023 yılı sektör için bir dönüm noktası olabilir. Tesla'nın hisseleri bu yıl düştü ve markası, Musk'ın Twitter'ı devralmasından bu yana zarar gördü. Aynı zamanda Ford Motor, Kia, General Motors, Audi ve Rivian gibi araç üreticileri elektrikli otomobillerinin üretimini artırdıkça pazardaki rekabet yoğunlaşıyor.

BENZİNLİ OTOMOBİL YASAKLANIYOR

Buna ek olarak, Kaliforniya ve New York , 2035'ten itibaren benzinli otomobil satışını yasaklamak için harekete geçti. Tüm bunlar, elektrikli otomobil endüstrisinin 2023 yılına kadar tek bir markadan çok daha büyük hale gelmesine zemin hazırlıyor.

ELON MUSK VE TWİTTER

Twitter, 2022'nin büyük bir bölümünde kaos içindeydi ve bu büyük olasılıkla önümüzdeki yıl da devam edecek. Tepkilere yanıt olarak Musk, bu ay Twitter'daki takipçilerine bir anket aracılığıyla şirket lideri olarak istifa edip etmeyeceğini sordu.  Yaklaşık 10 milyon kullanıcı evet oyu verdi, ancak Musk yalnızca devralacak kadar aptal  birini bulduğunda istifa edeceğini söyledi .

 



KIRKLARELİ’NDE KAÇAKÇILIK OPERASYONU: 11 GÖZALTI

GÖKTAŞI DÜNYA'YA ÇARPABİLİR

ABD'NİN EN BÜYÜK BANKALARINDAN BİRİ ÇÖKTÜ: TEHLİKE KAPIDA

KATİL BALİNA 17 KÖPEKBALIĞINI TEK SEFERDE AVLADI

ABD İSTİHBARATI AÇIKLADI: COVİD-19 İNSAN ÜRETİMİ OLABİLİR