ÇETİNTAŞ`TAN DEV PROJELERLE İLGİLİ YORUM: DOĞRU AMA ZAMANI DEĞİL

ÇETİNTAŞ`TAN DEV PROJELERLE İLGİLİ YORUM: DOĞRU AMA ZAMANI DEĞİL

Belediye Başkanı Vahap Akay`ın bu cumartesi başlayacağını açıkladığı Atatürk Caddesi ve Öztrak Caddesi`ni kapsayan içme suyu, yer altı otopark ve çevre düzenlemesi projeleriyle ilgili konuşan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, "Çerkezköy için

AK Par Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, TESKİ ve Çerkezköy Belediyesi`nin üç koldan yürüteceği Atatürk ve Öztrak caddelerini kapsayan projelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Çetintaş, "Çerkezköy için doğru projeler ama zamanlama doğru değil.

Göreve geldikten sonra pandemi (Kovid19 Salgını) yüzünden basın mensuplarını ziyaret edemeyen AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, yönetim kurulu üyesi Serkan Sürücü, Erdem Amiş ve İlçe Kadın Kolları Başkanı Nilgün Akyıldız ile birlikte Trakya Flaş Haber`e geldi. Çetintaş ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerini Genel Yayın Yönetmenimiz Abdulhamit Albez ve Editörümüz Selma Vazo misafir etti. Ziyaret sırasında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, TESKİ ve Çerkezköy Belediyesi`nin bu cumartesi günü start verilecek olan ilçenin içme suyu şebeke hattının değiştirilmesi ve meydan yer altı otopark projesi ile  üst yapı düzenlemeleri hakkında açıklamalarda bulundu.

ASBES BORULARIN DEĞİŞTİRİLMESİ KAÇINILMAZ

AK Parti İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay`ın ilk kazmanın cumartesi günü vurulacağını açıkladığı ve TESKİ`nin yürüteceği Atatürk ve Öztrak caddesini kapsayan içme suyu dağıtım hattının değiştirilmesiyle ilgili, "Doğru bir proje. Kim olursa olsun kaçınılmaz. Asbes boruların değiştirilmesi gerekiyor. Bu noktadan diyecek bir şey yok. Ancak zamanlama doğrumu? Bence değil. Çünkü pandemi sürecinde esnaf oldukça yıprandı. Biraz daha beklenebilirdi." ifadelerini kullandı.

2-3 YIL SONRA ÇÖP OLACAK

AK Parti İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, aynı süreç içinde yapılacak olan `meydan yer altı otoparkı projesi`yle  olarak da değerlendirmede bulunurken, "Verimsiz" olacağını öne sürdü. Yerel seçimlerde AK Parti`nin Belediye Başkan Adayı olan Süleyman Kozuva`nın projesini hatırlatan Çetintaş, "Süleyman Kozuva`nın da buna benzer meydan otopark projesi vardı. Ancak onda iki katlı olacaktı ve işyerleri de bulunacaktı. Ama bu projede sadece otopark var. Asansörlü olması da ayrı bir sorun. 2-3 yıl sonra bu proje çöp olacak. O gün ben olurum olmam Kamil Çetintaş demişti dersiniz. Asansör sisteminde vatandaş zorlanacaktır. Aracını otoparka çekip 50 metre yukarıya bizim vatandaşımız gitmez. Şu an Atatürk ve Öztrak Caddesi`nde öyle mi oluyor. İşimiz neredeyse oraya aracımızı park etmek istiyoruz. Oysa Süleyman Bey`in projesinde işyerleri olan bir otopark olacaktı. O zaman vatandaş gelip aracını park edip sonrada otopark içerisindeki işyerlerinden alışveriş yapacaktı. Bu halde otoparkı kullanmak isteyenlerin çok fazla çıkacağını düşünmüyorum. Dediğim gibi 2-3 yıl sonra bu otopark çöp olacak." diye konuştu.  

ALTERNATİF CADDELER ÜRETMEK LAZIM

Son olarak Çetintaş, Çerkezköy`deki bütün yükün Atatürk ve Öztrak Caddesi üzerine bırakıldığını belirterek, "Çerkezköy`de sadece Atatürk ve Öztrak Caddeleri mi var? Başka caddelerimizde var. Ama işlevsiz kalıyor. Tepe var, İstasyon var, Fevzi Paşa var, Barbaros Caddesi var, Güveniş Caddesi var... Mesela Atatürk ve Öztrak Caddesi`nin yükünü diğer caddelere dağıtabilir. Yeni açılacak banka, mağaza ve çeşitli işletmeleri diğer caddelere yönlendirebilir. Ruhsat verirken Barbaros Caddesi`ne yönlendirilebilir.  Güveniş Caddesi balıkçıların orada bitiyor.  Aşağısını canlandırmak için buralara yönlendirme yapılabilir. İki caddenin yükünü yayması lazım belediyenin."dedi.

BÜYÜKŞEHİR MECLİSİNİ BEKLİYORUZ

Çetintaş`ın açıklamalarının ardından Genel Yayın Yönetmenimiz Abdulhamit Albez, İstasyon Mahallesi`ndeki Kapaklı Belediyesi CHP Meclis Üyesi Halil İbrahim Erkan için yapılan imar değişikliyle ilgili partisinin meclis üyelerinin yaptığı itirazın akıbetini sorarak, "Mahkemeye gidecek misiniz?" diye sordu. Çetintaş, "Çerkezköy`de itirazımız reddedildi. Büyükşehir meclisini bekliyoruz. Ondan sonra süreci takip edeceğiz. Mahkemeye götüreceğiz."diye konuştu.



Anahtar Kelimeler:

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI

MESKUN MAHAL TATBİKATI NEFES KESTİ

YILIN ENLERİ 2023

HAFTAYA AÇIKLIYORUZ