ASTRONOTLAR İÇİN AKILLI ELDİVEN GELİŞTİRİLDİ

ASTRONOTLAR İÇİN AKILLI ELDİVEN GELİŞTİRİLDİ

NASA, astronotlar tarafından kullanılmak üzere akıllı eldiven geliştirdi. Eldiven sayesinde astronotlar drone`ları el hareketleri ile kontrol edebilecek.

NASA, astronotlar tarafından kullanılmak üzere akıllı eldiven geliştirdi. Eldiven sayesinde astronotlar drone`ları el hareketleri ile kontrol edebilecek.Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), 2030`lu yıllarda Mars`a ilk insanlı misyonunu gerçekleştirmek için yoğun mesai harcıyor. 

Geçtiğimiz günlerde Mars`a ilk ayak basacak kişinin bir kadın olabileceğini açıklayan NASA, astronotlar tarafından kullanılmak üzere akıllı eldiven geliştirdi.  SETI ile ortaklaşa yürütülen proje sayesinde astronotlar drone`ları (İnsansız Hava Araçları) el hareketleri ile kontrol edebilecek.

Söz konusu akıllı eldiven ile astronotlar Mars`ta keşif görevi yürüten robotik cihazları da kontrol edebilecek. Proje ekibinde yer alan Norwegian Üniversitesi öğrencileri tarafından Dünya`da denenen akıllı eldiven ilk testi başarı ile geçti.Henüz prototip aşamasında olan akıllı eldivenin Mars`a gidecek astronotlar tarafından kullanılması planlanıyor. 

 



ÇTSO ALMANYA HANNOVER MESSE FUARI’NDA

TÜRK METAL TARAFINDAN YAPILAN OKUL ATÖLYELERİ AÇILIŞ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

KAPAKLI BELEDİYESİ’NDEN E-DEVLET KAPISINA 2 YENİ HİZMET DAHA

SİBER ZORBALIKTAN NASIL KORUNURUZ!

ÖĞRENCİLERİN GELİŞTİRDİĞİ 3 PROJE TÜBİTAK BÖLGE SERGİSİ’NDE