Gündem

Gündem Haberleri

ÇATI KAPLAMANIN PÜF NOKTALARI!

ÇATI KAPLAMANIN PÜF NOKTALARI!

Son dönemlerde yüksek korunaklı çatı kaplama ve izolasyon işlerinde sektörün öncülerinden olan Alfa Yapı, genç mühendis işletmecisiyle özellikle çatı kaplama sistemlerinde dikkat çekiyor. Ücretsiz keşif imkanları sunulan Alfa Yapı`dan çatı kaplama ve izol

Çatı cephe kaplama malzemeleri ve montajında bilgili ve deneyimli mühendis Onur Özdemir ile ortağı Fırat Türker,  Çerkezköy merkezinde faaliyet gösteren Alfa Yapı ile çatı kaplama ve izolasyonda yen bir boyut katıyor.  Alfa Yapı ortaklarında mühendis Onur Özdemir, "Çatı sistemlerinden maksimum verim yalnızca gereken hassasiyet gösterildiği takdirde alınabilir."dedi. İzolasyon hakkında konuşan Fırat Türker ise Kullanılacak olan izolasyon malzemesinin yoğunluğu, kalınlığı, kimyasal ve fiziksel özellikleri ve yeterlilikleri ile birlikte uygulama kolaylığı dikkate alınarak izolasyon uygulaması yapılmalıdır."dedi.

ÇATI İKİ KISIMDAN OLUŞUR

Çerkezköy Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Öztrak Caddesi No:51/501`de faaliyet gösteren Alfa Yapı ortakları mimar Onur Özdemir ve Fırat Türker, Trakya Flaş Haber`e çatı sistemleri ve izolasyon konularını anlattı. Bölgemizde çok önemli bir yer tutan çatı kaplama sistemleriyle ilgili püf noktaları anlatan Onur Özdemir, "Taşıyıcı kısım ve çatı kaplaması olmak üzere iki kısımdan oluşan çatılar ayrı ayrı değerlendirilmelidir. Eskimiş yıpranmış elemanlar yenisi ile değiştirilmelidir. Taşıyıcı kısım, malzemeye (ahşap, çelik, betonarme) çatı eğimi, kaplama malzemelerinin cinsine, ağırlığına ve  yüke bağlıdır."dedi.

YÜZDE 25 ISI KAYBI BULUNMAKTA

Çatı kaplama ağırlıklı olmak üzere ev dekorasyonu ve mantolama işlerinde yıllardır hizmet verdiklerini söyleyen Özdemir, şöyle devam etti: "Isı geçişinin çatılardaki toplam kaybı yüzde 25` i bulmaktadır. Bu oranın doğurduğu bazı olumsuz sonuçlar vardır. Bunlar, ısıtma ve soğutma giderlerini gereksiz arttırdığı gibi hem biyolojik konforu olumsuz etkilenmesiyle beraber ısıtma ve soğutmada dolaylı ve dolaysız olarak atmosfer, fosil yakıt atıkları ile kirletilmesidir. Çatı sistemlerinden maksimum verim yalnızca gereken hassasiyet gösterildiği takdirde alınabilir." 

Uzmanlık alanlarından olan dış cephe mantolamanın önemine vurgu yapan Özdemir, Binalarda ısı kayıplarının büyük bölümü dış cehpelerde meydana gelir. Bu nedenle binanın içeriden olduğu kadar dışarıdan da yalıtılması ve enerji kayıplarına karşı korunması gerekmektedir."dedi.

Özdemir, firma olarak ücretsiz keşif imkanı da sunduklarını da sözlerine ekledi.

UYGULAMA KOLAYLIĞI DİKKATE ALINMALI

İnşaat sektöründe ilklerin öncüsü olarak, yapıda yenilikçi ve çağdaş uygulamaları ile kamu ve özel sektörün hizmetinde olduklarını belirten Fırat Türker ise, izolasyon konusunda uygulamalarını aktardı.  Türker, "Enerji optimizasyonu, çevresel ve proses şartların iyi analiz edilerek maliyet/fayda prensibinin ışığında en uygun izolasyon malzemesini ve kaplama malzemesini belirlemek ile sağlanır.Kullanılacak olan izolasyon malzemesinin yoğunluğu, kalınlığı, kimyasal ve fiziksel özellikleri ve yeterlilikleri ile birlikte uygulama kolaylığı dikkate alınarak izolasyon uygulaması yapılmalıdır."dedi.

ENERJİ MALİYETLERİNİN DÜŞÜRÜLMESİNE KATKI SAĞLIYOR

İzolasyonun çeşitleri bulunduğunu aktaran Türker, şöyle devam etti: "Yapılarda izolasyon dediğimizde iki şekilde aklımıza gelmekte su ve ses izolasyonu. Endüstriyel kuruluşlarda enerji optimizasyonu uygun ve gerekli ısı izolasyonu uygulayarak sağlamayı hedeflemektedir. Böylece hem işletmelerinin enerji maliyetlerinin düşürülmesi hem de küresel ısınmaya olan katkının en alt seviyelere çekilmesi amacına ulaşabilmektedir. Isı izolasyonunda, düşük  ısı izolasyonu, orta ısı izolasyonu ve yüksek ısı izolasyonu bulunmakta. Düşük için poliüretan (PUR) veya poli-izosiyanurat (PlR) izolasyon malzemesi olarak tercih edilir. Orta için  kauçuk köpük (armaflex) izolasyon malzemesi olarak tercih edilir. Yüksek için ise seramik yünü izolasyon malzemesi olarak tercih edilir."

Alfa Yapı

G.M.K.P. Mah. Öztrak Cad. No:51/501

Tel: 0545 499 43 14-0542 649 48 51



Anahtar Kelimeler:

ÇERKEZKÖY’DE 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI COŞKUSU

ŞARKÖY MEYDAN DÜZENLEMESİ TAMAMLANDI

TRAKYA’DA 19 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI

TEKİRDAĞ’DA SAHTE ALTIN DOLANDIRICILIĞINDA 1 KİŞİ TUTUKLANDI

TEKGENÇFEST BOYUNCA İLÇELERE ULAŞIM ÜCRETSİZ