BAŞAKŞEHİR ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİ `ROOT 2021` de YARI FİNALDE

BAŞAKŞEHİR ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİ `ROOT 2021` de YARI FİNALDE

Başakşehir Okulları öğrencileri ROOT KODLAMA (Rokodemi ? Robotistan Online Turnuvası) yarışmasında Yarı Finale kaldı.

Başakşehir Okulları Bilim ve İnovasyon merkezinin çalışmaları doğrultusunda açılan ortaokul Robotik Kodlama Kulübü öğrencileri `ROOT 2021` yarışmasına katılarak, yarı finale yükseldi.

Başakşehir Okulları Robotik Kodlama Kulübü öğrencileri öğretmenler Buse Yüzbaşı ve Merve Bilgin liderliğinde başarılı sonuçlara imza atıyor. Kulüp öğrencileri Kuzey Deniz Avcılar, Kaan Çetinkaya, Ecem Biryol, Nisa Ertürk, Burak Aydın, Yiğit Şenyer `ROOT 2021` yarışmasına katılırken, ROOT KODLAMA (Rokodemi ? Robotistan Online Turnuvası) yarışmasında yarı finale yükseldiler.

Yarışmaya Türkiye genelinden 5 bin 577 öğrenci katılırken Başakşehir Okulları öğrencileri büyük bir başarı göstererek ilk 500`de sıralamaya girerek, yarı final hakkını elde etti. Başakşehir Okulları Yönetimi; yarı finale kalarak final yarışmasında yer alma hakkı kazanan öğretmen ve öğrencilerini tebrik ederek, 5 Haziran 2021 tarihinde yapılacak final turnuvasında, çalışmaları devam eden öğrenci ve öğretmenlerine başarılar diledi.

ROOT 2021 NEDİR?

Türkiye genelinde düzenlenen ?ROOT 2021? Robotik Kodlama konularını da içeren STEM ağırlıklı bilgi ve beceri yarışmasıdır. MBot, Tinkercard, Scratch, Ürün Okutma, Arduino ve Yapay Zeka gibi teknik becerilerin yanında Matematik ve Fen gibi disiplinler arası çalışma, takım çalışması, iş birliği, proje geliştirme becerilerini kullanması beklenmektedir.

 



SARAY 19 MAYIS’I UMUT KAPLAN İLE KUTLAYACAK

VALİ SOYTÜRK ENGELLİLER HAFTASI NEDENİYLE YAPILAN AÇILIŞA KATILDI

BİLDİĞİNİZ BÜTÜN SINAVLARI UNUTUN

TÜRKİYE SAKATLAR DERNEĞİ ÖZEL GENÇLERİN GÖNÜLLERİNİ ALDI

ÖĞRETMENLERDEN MUHTEŞEM KONSER