KAPAKLI BBP`DEN DOĞU TÜRKİSTAN ÇIKIŞI

KAPAKLI BBP`DEN DOĞU TÜRKİSTAN ÇIKIŞI

BBP Kapaklı İlçe Başkanlığı ve Alperen Ocakları tarafından bugün öğlen namazı sonrası Doğu Türkistan için gıyabi cenaze namazı kılındı. Ardından İlçe Başkanı Fatih Diler, bir basın açkılaması yaptı.

BBP (Büyük Birlik Partisi) Kapaklı İlçe Başkanlığı ve Alperen Ocakları tarafından Doğu Türkistan için basın açıklaması yapıldı. Basın açıklaması öncesinde öğlen namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılan BBP`liler daha sonra Kapaklı Meydanı`nda, "Emperyalist Çin soykırım yapıyor. İnsan hakları ihlalleri her gün artıyor. Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi ise alçakça susmuş, sadece zulmü seyrediyor." açıklamasında bulundu.

GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

Bugün (Pazar) öğlen namazı sonrası Kapaklı Merkez Camii`nde Doğu Türkistanlı soydaşlarımız için gıyabi cenaze namazı düzenlendi. BBP Kapaklı İlçe Başkanlığı ve Alperen Ocakları üyelerinin düzenlediği cenaze namazına cami çıkışı çok sayıda cemaatte katıldı. Namazın ardından Kapaklı Meydanı`nda bir basın açıklaması yapan BBP İlçe Başkanı Fatih Diler, "1949`dan beri yaşanan bir zulüm var. Gün geçtikçe içimizi yakan, Müslüman Uygur Türkleri`nin yurdu bizden bir parçasın sen. Can Doğu Türkistan. Emperyalist Çin soykırım yapıyor. İnsan hakları ihlalleri her gün artıyor. Birleşmiş Milletler İnsan Hakları konseyi ise alçakça susmuş. Sadece zulmü seyrediyor. Doğu Türkistan`da Kur`an okumak terör eğitimi. Namaz kılmak bir terör eylemi. Oruç tutmak devlete isyan, başkaldırma. Allah`ım bu ne aşağılık, alçakça bir saldırı."dedi. Çin Hükümeti`nin 1960-1990 yılları arasında başkent Urumçi`de Lop Nur Çölü`nde yapılan atom bombası denemelerinde on binlerce Müslüman Uygur Türk`ün şehit olduğunu dile getiren Diler, "Neredeydiniz ey dünya? Ey insanlık, adalet, özgürlük ve insan hakları bunun neresinde?"diye sordu.

KAN AĞLIYOR MÜSLÜMAN UYGUR TÜRKÜ

 Doğu Türkistan`da zulüm yapıldığını vurgulayan Diler şöyle devam etti: "Görmez misiniz? Kan ağlıyor Müslüman Uygur Türkü. Zulme susan, zalime ortaktık. Bilmez misiniz? Dünyada hiçbir güç İslam`ı Türklüğü hiç kimse silemez.Adaletin ve insanlığın timsali Müslüman Türk milletidir. Ey Emperyalistler kan emici işbirlikçileri. Bilin ki yeryüzüne huzuru ve barışı, insanlığı, refahı, adaleti getirecek büyük Türk İslam devletleridir. Dünya`da Müslümanlara Türk kardeşlerimize, mazlumlara, insanlığa Türk İslam birliği, Büyük Birlik Partisi, Alperenleri olarak özgürlüklerine, barışa, huzura, bağımsızlığa, adalete kavuşana kadar kıyamete kadar her daim yanınızdayız. Eğer İslam dünyası, Müslüman arıyorsa Doğu Türkistan Müslümandır! Eğer Türk Dünyası Türk arıyorsa Doğu Türkistan Türk`tür! Eğer insanlık insan arıyorsa Doğu Türkistan`da katledilen insanlıktır! Çin Naziler gibi Uygur Türkleri`ni toplama kamplarında tutarak sindirmeye çalışmakta. Sindirilmeyenler ise şehit ediliyor. Toplama kamplarında koşullar inanılmaz kötü. Tutuklular, Çin Komünist Partisi öğretilerini öğrenmek zorunda. Tutuklulara, Komünist Parti ve Cumhurbaşkanı Xİ Jinping`e bağlılık söyleme zorunluluğu getirilmiştir. Diğer taraftan rejim yanlısı şarkılar söylemek, dini inanç ve ibadetlerin çoğunu terk etmek kampın zorunluluklarındandır. Resmi suçlama, mahkemeler yapılmadan milyonlarca Türk `Yeniden eğitim kamplarında` belirsiz süre ile tutulmaktadır. `Yeniden eğitim kamplarında` gözaltına alınanların çoğu, aileleriyle neredeyse hiç görüştürülmüyorlar. Kamplarda zorla tutulanlara Çince öğretilmekte. Uygur Türkçesi ile konuşmaları yasaktır. "

Diler açıklamasını şair Abdurrahim Karakoç`un, "Esir iken Kırım, Kerkük, Türkistan. Bana Zindan olur Maraş, Elbistan. İbni Sina, Dedem Korkut, Alparslan. Susarsam, hakkını helal etmesin!" dizeleriyle tamamladı.



Anahtar Kelimeler:

TEKGENÇFEST BOYUNCA İLÇELERE ULAŞIM ÜCRETSİZ

KAYMAKAM GÜNLÜ’DEN 19 MAYIS KUTLAMASI

BÜYÜKŞEHİR'İN GÜÇLÜ VE MODERN ULAŞIM HİZMETLERİNE YÖNELİK STRATEJİK PLANI HAZIR

KUSURLU SÜRÜCÜLERE 113 BİN LİRA CEZA

TSK'DAN ANLAMLI ETKİNLİK