Sağlık

Sağlık Haberleri

KRİTİK SAYI 2 BİN

KRİTİK SAYI 2 BİN

Koronavirüs vakalarında son günlerde yaşanan artışın ardından böyle devam etmesi halinde yasakların gelebileceği belirtiliyor.

Son günlerde vaka sayılarının beklenenden fazla artması tedirginliğe neden oldu. Rakamların 2 bini aşması durumunda il bazında ve bölgesel olarak hafta sonu yasakları, maske takmayana para cezası, park-piknik kısıtlaması gibi yeni önlemlerin gündeme getirilmesi değerlendirildiği öğrenildi.

Hükümetin vaka sayılarının artması halinde  Bilim Kurulu üyelerinin önerilerini ele alarak,  `bölgesel yeni yasakların`  hayata geçirilebileceğini değerlendiriyor. Edinilen bilgiye göre yapılan değerlendirme toplantılarında salgındaki vaka gerilemesinin son 8 günde kesintiye uğradığı, yüzde 30?a inmesi gereken gerilemenin, tam tersi artışa yöneldiği ifade ediliyor. Artışın bu hafta içinde 2 binli rakamlara ulaşacağı, bunu aşması durumunda da yeni önlemlerin alınması gerektiği belirtiliyor. Bölgesel olarak hafta sonları sokağa çıkma yasağı getirilmesi, asker uğurlamasında olduğu gibi kalabalıklarla yapılan tüm aktivitelerin yasaklanması, maske takmayanlara ceza verilmesi gibi `kısmi yasaklar`a dönülebileceği kaydediliyor.

Normalleşme sürecinde birçok ülkede buna benzer gelişmeler yaşandığı, vaka sayısındaki artış hangi uygulamadan kaynaklanıyorsa, o uygulamaya yeniden sınırlama getirilerek çözüm bulunduğu belirtiliyor.

 



Anahtar Kelimeler:

ALLAH KİMSEYİ DÜŞÜRMESİN!

ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ’NDEN BAKIMEVLERİ VE HASTANELERE BAYRAM ZİYARETİ

BEYİN PİLİ NEDİR?

İRMET HASTANESİ'NDEN OP.DR. BAYRAKTAR KOLON KONSERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRMEDE BULUNDU

BUGÜN DÜNYA SU GÜNÜ