HAFTANIN MANŞETİ

HAFTANIN MANŞETİ Haberleri

ÇERKEZKÖY`DE CAMİNİN ALEMİNİ BİLE ÇALDILAR

ÇERKEZKÖY`DE CAMİNİN ALEMİNİ BİLE ÇALDILAR

Çerkezköy`de bir camiye giren kimliği belirsiz kişi ya da kişiler kameraların kayıt sistemini devre dışı bırakarak, işe yarar ne varsa götürdüler. Hırsızlık olayında minber ve caminin dış kubbesinde bulunan alem de çalındı.

Çerkezköy`de yatsı namazından sonra camiyi kilitleyip giden imam sabah namazına geldiğinde içeride hırsızlık olduğunu anladı. Cami içerisine giren kimliği belirsiz kişi ya da kişiler kamera sistemini devre dışı bırakarak, işe yarar ne varsa götürdü. Hırsızlar öyle ki minber ve caminin dış kubbesinde bulunan iki adet alemi dahi çaldı. Polise intikal eden hırsızlık olayı Fevzi Paşa Mahallesi Yeşil Camii`de gerçekleşti. Pazar akşamı cami İmamı Habip Önal, akşam yatsı namazının ardından 22.00 sıralarına kadar içeride bulunduktan sonra kapıyı kilitleyerek ayrıldı. Dün sabah 6.30 sıralarında sabah namazı için camiye gelen İmam Önal, içeriye hırsız girdiğini fark etti.

BAKIR KABLOLAR VE ALEM DE ÇALINDI

Hemen polise durumu bildiren imamın ifadelerine göre camiye ait herhangi bir seri numarası olmayan 2 adet kamera kayıt cihazının kablolarının kesilerek yerinden çalındığı anlaşıldı. 1 adet anfi cihazı,1 adet bosch marka kablolu matkap,1 adet makstar marka şarjlı matkap, cami içerisindeki 1 adet bakırdan minber alemi ve 1 adet caminin küçük kubbesinin bakır alemi de çalınanlar arasında olduğu belirtildi. Ayrıca, caminin bodrum katını kapısının zorlanarak açıldığı ve burada bulunan miktarı belli olmayan bakır kablolarının da çalındığı ortaya çıktı. İmamın şikayeti üzerine polis, olayla ilgili tahkikat başlattı.

 

 

 



Anahtar Kelimeler:

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI

MESKUN MAHAL TATBİKATI NEFES KESTİ

YILIN ENLERİ 2023

HAFTAYA AÇIKLIYORUZ