HAFTANIN MANŞETİ

HAFTANIN MANŞETİ Haberleri

ÇERKEZKÖY KAYMAKAMI ABBAN DENETİME ÇIKTI

ÇERKEZKÖY KAYMAKAMI ABBAN DENETİME ÇIKTI

Korona Virüs risk haritasında yüksek riskli iller arasında yer alan Tekirdağ?da, İçişleri Bakanlığının yeni tip korona virüsle (Covid-19) mücadelede hayata geçirdiği `Dinamik Denetim Süreci` Çerkezköy`de start aldı.

Çerkezköy?de de Kaymakam Atilla Selami Abban, ilçe merkezinde yapılan denetimlere katılarak, vatandaşları korona virüse karşı alınan tedbirlere uymaları konusunda uyardı.

ABBAN DENETİMLERE KATILDI

İçişleri Bakanlığı`nın korona virüs salgını ile mücadele kapsamında hayata geçirdiği `Dinamik Denetim Süreci` kapsamında Çerkezköy?de start verildi. İlk denetime Kaymakam Atilla Selamı Abban`da katıldı.  Kaymakam Abban,  İlçe Emniyet Müdürü Sertan Topkaya, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Serkan Engin, Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürü Kenan Erez, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mustafa As, çeşitli kurum müdürleri ile polis ve zabıta ekiplerinden oluşan ekip ilçe merkezinde denetlemelerde bulundu.

Denetlemeler sırasında, kontrollü normalleşme kapsamında açılan restoran, kafe ve kahvehaneler başta olmak üzere işletmelerde kurallara uyulup uyulmadığına bakıldı. Denetimler sırasında Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban ve beraberindeki heyet, işletme çalışanlarına kurallara uyulması konusunda uyarılarda bulunurken, maske ve mesafeye dikkat edilmesini istedi. Kaymakam Abban, özellikle kahvehanelerde oturan vatandaşlara "Mesafemize dikkat edelim" diye uyarılarda bulundu.

KAYMAKAM ABBAN KURALLARA UYMAYANLARA İŞLEM YAPILACAĞINI SÖYLEDİ 

Atatürk ve Öztrak Caddeleri`nde denetim yapan ekipte yer alan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, daha sonra denetimlerle ilgili açıklamada bulundu. Kaymakam Abban, kademeli olarak normalleşme adımları atılacağının altını çizdi. Abban, Tekirdağ`ın turuncu kategoride (Yüksek Riskli İller) yer aldığını hatırlatarak, "Bakanlığın talimatı doğrultusunda dinamik denetimlere bugünden itibaren başlamış bulunuyoruz. Vatandaşların bilinçlendirilmesi ama uymamakta ısrar edenler, kötü niyetli, mükerrer hata yapan olursa gerekli hıfzıssıhha kurulu kararı ile ilgili işlem yapılacaktır. Ayrıca gerekiyorsa da TCK?nın  195.maddesine göre adli işlem de yapılacaktır? uyarısı yaptı.

Bu arada,  Dinamik Denetim Süreci kapsamında gün boyu ilçe genelinde 514 personelin katılımıyla eş zamanlı denetimler gerçekleştirildi.

 

 



Anahtar Kelimeler:

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI

MESKUN MAHAL TATBİKATI NEFES KESTİ

YILIN ENLERİ 2023

HAFTAYA AÇIKLIYORUZ