AK PARTİ`NİN ÖNERGESİNİ CHP REDDETTİ

AK PARTİ`NİN ÖNERGESİNİ CHP REDDETTİ

Bugün düzenlenen Çerkezköy Belediye Meclis Toplantısı`nda AK Parti grubundan 3 ayrı önerge meclise sunuldu. Önergelerden ikisini gündeme almayan Başkan Akay, doğrudan temin yoluyla yapılan alımların `Belediye web sitesinden duyurulması` konusu CHP`lilerin

Çerkezköy Belediyesi 2019 Mali Yılı Mayıs Ayı Meclis Toplantısı?nın 1?inci oturumu, Belediye Başkanı Vahap Akay Başkanlığı`nda gerçekleştirildi. Toplantıda AK Parti 3 ayrı konuda önerge sunarken bunlardan ikisini gündeme almayan Akay, bir tanesini oylamaya sunarken, CHP`lilerin oylarıyla reddedildi.

AK PARTİ`DEN ÜÇ ÖNERGE

Belediye Meclis Toplantısı`nda gündem maddelerine geçmeden önce gündem dışı dilekçe ve önergeler görüşüldü. AK Parti grubu Meclis`e üç ayrı konuda önerge sundu. AK Parti grubu, Belediye`nin kiraya verdiği mülkleri, doğrudan teminler ve Atatürk ile Öztrak Caddeleri`ndeki `Tek yön` uygulaması oldu.

AKAY ÖNERGELER HAKKINDA KONUŞTU

AK Parti`nin önergeleri hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Vahap Akay, ilk önerge ile ilgili olarak belediye tarafından rapor hazırlanıp yazılı olarak bilgi verileceğini belirtti. Akay, ikinci önerge konusu olan doğrudan teminlerle ilgili olarak ise, "Doğrudan teminler yasal çerçevede yapılmakta. Belediye Meclisi`nin yetkisinde değil."dedi.  AK Parti Grubu`nun diğer bir önergesi olan `Tek yön` uygulaması ile ilgili de konuşan Başkan Akay, "Biz bu uygulamayı 2016 yılında başlattık. Uygulama başlamadan 6 ay önce ilk olarak Meclis`e getirdik. Daha sonra vatandaşlarımızla paylaşarak karar verdiğimizi düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Akay, Atatürk ve Öztrak Caddeleri`ndeki park sorununun otopark eksikliğinden kaynaklandığını belirterek, uygulamanın Altı Yol kavşağında trafiği rahatlattığını belirtti.

ESNAF MAĞDUR OLDUĞUNU SÖYLÜYOR

Daha sonra söz alan AK Parti Meclis Grup Başkan Vekili Sait Yazı, hem tek yön uygulaması hem de doğrudan temin önergeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Yazı, tek yön uygulaması hakkında verdikleri önergeyi seçim sürecinde görüştükleri Atatürk ve Öztrak Caddesi esnafı tarafından gelen şikayetler üzerine hazırladıklarını belirterek, "Eskiden iki şeritte araçlar trafiğe katılabiliyordu. Şimdi parklar yüzünden bazen tek şerit haline düşüyor. Esnaf, bu uygulamanın faydalı olmadığını düşünüyor. Daha önce iyi niyetle yapılmış bir uygulama olabilir. Ama bunun sonuçları görülmüştür. Biz de zaten otopark sorunu olduğu için bunun halkımıza sorulmasını istedik. "açıklamalarını yaptı.

ŞEFFAFLIK OLMASI ADINA ÖNERGE VERDİK

Yazı, diğer önerge konusu hakkında ise, belediyenin doğrudan temin yoluyla yaptığı alımların şeffaf olması ve dedikodulara yol açmaması için belediye web sitesinde yayınlanarak duyurulmasını istediklerini anlatırken, "Yakınlar mı korunuyor. Belediye yüksek fiyatlara mı alım yapıyor. Bu tür düşünceler olmasın. Belediye web sitesinden tüm esnafımız bu alımları görüp daha çok teklif gelmesi sağlansın diye bu önergeyi sunduk."dedi.

CHP`LİLERİN OYLARIYLA REDDEDİLDİ

Yazı`nın ardından yeniden konuşan Başkan Akay, AK Parti tarafından verilen önergelerden belediye mülk gelirleriyle ilgili olan önerge için yazılı açıklama yapılacağını belirtirken, Öztrak ve Atatürk Caddeleri`nin tek yön mü çift yön mü olması konusunun kapandığını söyleyerek, oylamaya dahi gerek görmedi. Akay, sadece `doğrudan temin` konusunda verilen önergeyi Meclis`e sundu. Oylama sonucunda CHP`lilerin oylarıyla doğrudan temin yöntemiyle belediyenin yaptığı alımların web sitesinde açıkça duyurulması reddedildi.

BAŞKAN YARDIMCILARININ MAAŞLARI GÖRÜŞÜLDÜ

Daha sonra gündem maddelerine geçildi. Mali Hizmetler Müdürlüğü?nün 2018 Mali Yılı Gelir ve Gider Kesin Hesabı görüşüldüğü Meclis`te, Belediye Başkan Yardımcılığı görevlerine atanan Nedim Yılancı ve Enver Bayram`ın aylık ödenekleri görüşülerek karara bağlandı. Belediye Yasası`na göre, Belediye Başkanı Maaşı`nın yasada yazdığı şekliyle 3`te 2`si kadar Başkan Yardımcıları`na maaş verilmesi kararlaştırıldı.

Gündemdeki bazı maddeler komisyonlara sevk edilirken, toplantı sona erdi.

Belediye Başkanı Vahap Akay bir sonraki toplantının 7 Mayıs Salı günü saat 14:00?da gerçekleştirileceğini belirterek oturumu kapattı.ğı4ı

 



Anahtar Kelimeler:

TEKİRDAĞ’DA SAHTE ALTIN DOLANDIRICILIĞINDA 1 KİŞİ TUTUKLANDI

TEKGENÇFEST BOYUNCA İLÇELERE ULAŞIM ÜCRETSİZ

KAYMAKAM GÜNLÜ’DEN 19 MAYIS KUTLAMASI

BÜYÜKŞEHİR'İN GÜÇLÜ VE MODERN ULAŞIM HİZMETLERİNE YÖNELİK STRATEJİK PLANI HAZIR

KUSURLU SÜRÜCÜLERE 113 BİN LİRA CEZA