HAFTANIN MANŞETİ

HAFTANIN MANŞETİ Haberleri

KAMİL ÇETİNTAŞ İTİRAZ ETMEK ZORUNDA KALDI

KAMİL ÇETİNTAŞ İTİRAZ ETMEK ZORUNDA KALDI

Daha önce kayıtsız kalan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, bir taraftan meclis üyeleri diğer taraftan yönetiminin tepkisi karşısında geri adım attı. Çetintaş, imar değişikliği ile ilgili son günde itiraz dilekçesi vermek zorunda kaldı.

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş, daha önce yaptığı açıklamadan geri adım atmak zorunda kaldı. İmar değişikliği konusunda askı süresinin son gününde AK Parti grubu tarafından itiraz gerçekleşti.

Bugün Çerkezköy`de AK Parti İlçe Başkanı Kamil Çetintaş`ı zor günüydü. Çetintaş, hem yönetim kurulu üyeleriyle hem de AK Partili Çerkezköy Belediye Meclis üyeleriyle toplantıda bir araya geldi. Hararetli tartışmaların yaşandığı iddia edilen toplantılarda hem meclis üyeleri hem de yönetim kurulu üyeleri Çetintaş`ın imar değişikliğiyle ilgili yaptığı açıklamalara tepki gösterdi, bu konuda gerekli itirazların yapılıp, olayın da mahkemeye taşınması gerektiğini bildirdiler. Yalnız kalan Çetintaş, geri adım atmak zorunda kaldı ve mart ayında Çerkezköy Belediye Meclisi`nde oy çokluğuyla kabul edilen imar değişikliğiyle ilgili Çerkezköy Belediyesi`ne AK Parti Grubu adına İlçe Teşkilatı itiraz etti.

YÖNETİMİNDEN ÇETİNTAŞ`A TEPKİ

Çerkezköy`deki mart ayında yapılan imar değişikliğinin askı süresinin son gününde itiraz etmek zorunda kalan Kamil Çetintaş, bugün ilginç iki toplantıya imza attı. İlk olarak AK Parti Çerkezköy İlçe Yönetimi ile bir araya gelen Çetintaş, İstasyon Mahallesi`nde 206 Ada 9 parsel 100 Ada 7 numaralı parselde gerçekleştirilen İmar Değişikliği ile ilgili tepkiler aldı. Kamil Çetintaş`ın yönetimini mahkemeye gidilmemesi yönünde ikna etmeye çalıştığı öne sürülürken, yönetim kurulu üyelerinin neredeyse tamamının "Bizim CHP`den farkımız olmalı. Burada bir rant varsa mutlaka karşısında durmalıyız. Kamunun hakkını korumak için buradayız. İtiraz edelim, mahkeme gereken neyse görsün." şeklinde itiraz ettiği kaydedildi. Yapılan toplantının ardından AK Parti İlçe Başkanı Kamil Çetintaş dışındaki İlçe Yönetim Kurulu üyeleri imar değişikliğine itiraz edilmesi yönünde karar verdi. Bunun üzerine Çetintaş`ta daha önce yaptığı açıklamalardan geri adım atarak yönetimiyle birlikte karara imza attı.

MECLİS ÜYELERİ DE TEPKİ GÖSTERDİ

AK Parti İlçe Başkanı Kamil Çetintaş bugün bir `tokat`ta meclis üyelerinden yedi! İmar değişikliğinin askıya çıktığı son gün olan 26 Nisan 2021 (Bugün) günü İlçe Başkanı Kamil Çetintaş ve AK Parti Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda İstasyon Mahallesi`ndeki söz konusu parsel ve adada bulunan imar değişikliğiyle ilgili yapılan toplantıda Meclis Üyeleri itiraz etme kararı aldı. Kamil Çetintaş`ın Meclis üyelerini ikna etmeye çalışması tepkilere neden oldu. Çetintaş`ın Tekirdağ`dan üst düzey AK Partili birilerini telefonla arayarak meclis üyelerini ikna etmek istemesine sert çıkan Meclis Üyesi Sait Yazı`nın toplantıyı terk ettiği öne sürüldü. Çetintaş`ın AK Parti`nin üst yönetiminden aradığı kişinin sesini hoparlörünü açtığı telefonundan meclis üyelerine dinleterek, imar değişikliğine itiraz edilmemesi yönünde ikna edilmeye çalıştığı iddia edildi.

Bütün bu ikna çalışmalarına rağmen AK Partili Meclis üyeleri geri adım atmayarak, imar değişikliğine itiraz edilmesi için son günde hazırlanan dilekçenin altına imza attılar. AK Parti İlçe Teşkilatı tarafından bu dilekçenin bugün (26 Nisan 2021) yani imar değişikliğinin askı süresinin son gününde Çerkezköy Belediye Meclisi`ne sunulduğu öğrenildi. İtirazın ardından sonuç alınmaması halinde olay silsile olarak İdare Mahkamesi`ne götürülebiliyor.

Bu arada, Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkamı Kamil Çetintaş`ın geri adım attığı imar değişikliğiyle ilgili Genel Yayın Yönetmenimiz Abdulhamit Albez, Tekirdağ İdare Mahkemesi`nde yürütmeyi durdurma davası zaten geçen hafta açmıştı.



Anahtar Kelimeler:

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI

MESKUN MAHAL TATBİKATI NEFES KESTİ

YILIN ENLERİ 2023

HAFTAYA AÇIKLIYORUZ