Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

TEKİRDAĞ`DA KARNE HEYECANI

TEKİRDAĞ`DA KARNE HEYECANI

Tekirdağ`da öğrenciler karne sevinci yaşadı. İl genelinde 561 okulda eğitim öğretim gören 183 bin 882 öğrenci karnelerini aldı.

Süleymanpaşa İlkokulu Müdürü Hüseyin Mutlu ve sınıf öğretmenleri yapılan yarıyıl karne töreninde öğrencilere tek tek karnelerini verdi. Çerkezköy`de 36 bin 814 öğrenci karne aldı. Çerkezköy?de okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde 36 bin 814 öğrenci, karne heyecanı yaşadı. Öğrenciler 4 Şubat`ta yeniden ders başı yapacak.

KAYMAKAM ABBAN KARNE VERDİ
Çerkezköy`de karneleri Kaymakam Atilla Selami Abban verdi.  Öğrencilere konuşan Kaymakam Abban, şunları dedi: "Eğitim ve öğretimde başarının temel sırrı, sistemli, planlı çalışma ve disiplindir. Disiplini baskı olarak değil gelecekte sizlerin başarısı ve mutluluğu için okul idaresinin planlaması olarak değerlendirmelisiniz. Sağlığınıza dikkat edin ve okuma alışkanlığınızı geliştirin. Okulunuz ve sınıfınız içindeki tutum ve davranışlarınız eğitim ve öğretim süreciniz ile kişisel benliğiniz açısından çok önemlidir. Sıkıntı ve sorunlarınızı ailenizle, öğretmenlerinizle ve okul idaresiyle paylaşarak aşmaya çalışın. Karşılıklı saygı ve sevgiye dayalı eğitim anlayışımız ve bu anlayış doğrultusunda sizlerin sosyal ortama hazırlanması sürecindeki gayretlerimiz birçok problemin aşılmasında önemli rol oynayacaktır. Bu bilim yuvasını dolduran siz öğrencilerimizde var olan enerji ve heyecan, bizi geleceğe taşıyacak en önemli kaynaktır. Sevgili Öğrenciler, notlarınız ne olursa olsun umudunuzu, cesaretinizi, inancınızı ve kendinize olan güveninizi diri tutarak iyi bir tatil geçirin. Bu dönemi iyi değerlendirin" 

KAPAKLI`DA ANLAMLI KARNE TÖRENİ

Kapaklı`da ise karne töreni anlamlı bir şekilde yapıldı. Kapaklı MTAL tarafından öğrencilere `Merhamet ve Sevgi` duygularını aşılamak maksadıyla karne töreni temsili olarak Kazak gölü mesire alanında hazırlanan `Kuş yuvaları` ağaçlara monte ederek gerçekleştirildi.

 



Anahtar Kelimeler:

SARAY 19 MAYIS’I UMUT KAPLAN İLE KUTLAYACAK

VALİ SOYTÜRK ENGELLİLER HAFTASI NEDENİYLE YAPILAN AÇILIŞA KATILDI

BİLDİĞİNİZ BÜTÜN SINAVLARI UNUTUN

TÜRKİYE SAKATLAR DERNEĞİ ÖZEL GENÇLERİN GÖNÜLLERİNİ ALDI

ÖĞRETMENLERDEN MUHTEŞEM KONSER