Gündem

Gündem Haberleri

HAVA BUZ KESTİ

HAVA BUZ KESTİ

Soğuk hava ve kar yağışı vatandaşlara zor anlar yaşattı. Sokaklar buz pistine dönerken, bazı yollar kapandı. Yol çalışmaları ve vatandaşın buzla imtihanı arasında karın sevineni çocuklar oldu!

İki gündür Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ`da etkisini gösteren kar yağışının dinmesinin ardından cadde ve sokak araları adeta buz pistine döndü.

 

Tekirdağ`da kar yağışı etkisini kaybederken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kar yağışının etkili olduğu Trakya için don uyarısında bulunmuştu. Vatandaşlar, sabaha don ve buzlu bir havaya gözlerini açtı. Sabah saatlerinde işe gitmek için dışarıya çıkan vatandaşlar yerde oluşan buzlu alanlarda yürürken zor anlar yaşadı.

YOL AÇMA ÇALIŞMASI YAPTI

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, kar yağışının hayatı olumsuz etkilemesini önlemek ve ulaşımdaki aksamaların önüne geçmek amacıyla kar yağışı başladığı andan itibaren çok sayıda iş makinesi ve personelle küreme ve tuzlama çalışmaları gerçekleştirdi. Bazı ilçe yolları, kar yağışı ve buzlanma nedeniyle bir süre kapandı. Çalışmalarda bin 200 ton tuz, 7 adet kar küreme ve tuzlama kamyonu, 18 adet greyder, 4 adet kamyonlu elle tuzlama ekibi, 3 adet kepçe, 4 adet yükleyici iş makineleri kullanıldı. İl genelinde sürdürülen çalışmalarda 87 personel görev aldığı bildirildi. Kapanan, Tekirdağ- Hayrabolu yolu, ekiplerin çalışmasının ardından yeniden araçlara açıldı. Bu arada, karın tadını çıkaran bir tek çocuklar oldu. Kardan adam yapan çocuklar önünde bol bol fotoğraf çekildi.

Kar kalınlığı Demirköy?de, 10, Kofçaz ilçesinde 7, Bulgaristan `a ulaşımın sağlandığı Dereköy Sınır Kapısı`nda ise 5 santimetre olarak ölçüldüğü bildirildi.



Anahtar Kelimeler:

KAYMAKAM GÜRDAL’DAN FİRMA ZİYARETİ

KAPAKLI OSB MÜTEŞEBBİS HEYETİ TOPLANTISI VE SANAYİCİ BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

BAŞKAN YÜCEER’DEN TESKİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA GELDİ

KAZAK GÖLÜ'NDE BULUNAN KAFEDE KORKUTAN YANGIN

SÜLEYMANPAŞA BELEDİYE MECLİSİ MAYIS AYI TOPLANTISI YAPILDI