ULUSAL DENİZ EMNİYETİ VE ACİL MÜDAHALE MERKEZİ AÇILDI

ULUSAL DENİZ EMNİYETİ VE ACİL MÜDAHALE MERKEZİ AÇILDI

Marmaraereğlisi Dereağzı Mahallesi Radar Mevkiinde yapımı tamamlanan, Ulusal Deniz Emniyeti ve Acil Müdahale Merkezi (UDEM) hizmete açıldı.

Ulusal Deniz Emniyeti ve Acil Müdahale Merkezi (UDEM)?in açılış töreni; Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Marmaraereğlisi Kaymakamı Sıdkı Zehin Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata ve çok sayıda protokol üyesinin katılımıyla gerçekleşti.

UDEM AÇILDI

Hizmete açılan Ulusal Denizcilik ve Acil Müdahale Merkezi ile ulusal ve uluslararası boyutta deniz kirliliklerine müdahale, temizlik çalışmalarının koordine edilmesi sağlanacak.  Deniz emniyeti ve çevre kirliliği konularında; ulusal ve uluslararası eğitim, seminer ve toplantılara ev sahipliği yapacak olan UDEM aynı zamanda Doğu Akdeniz ve Karadeniz Bölgesi için deniz kirliliğine müdahale konularında eğitim merkezi, test ve sertifikalandırma merkezi olacak. Merkezin afet ve deniz kazalarına en kısa sürede gerekli teçhizat ile ulaşım ve etkin müdahale imkanı sağlaması amaçlanıyor.

DENİZLERİMİZİN KORUNMASI ADINA ÖNEM TAŞIMAKTADIR

Konu ile ilgili açıklama yapan Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata ??İlçemiz; Marmara Deniz?indeki, deniz trafiğinin en yoğun olduğu stratejik bir noktada bulunmaktadır. Kıyılarımızda bulunan petrol, kimyasal madde ve doğalgaz depolama alanlarını da göz önünde bulundurduğumuzda, ilçemiz sınırları içerisine kurulan; Ulusal Deniz Emniyeti ve Acil Müdahale Merkezi, kıyı emniyeti ve denizlerimizin korunması adına oldukça önem taşımaktadır. Marmaraereğli?miz ve ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum.?? dedi.

 



ALLAH KİMSEYİ DÜŞÜRMESİN!

ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ’NDEN BAKIMEVLERİ VE HASTANELERE BAYRAM ZİYARETİ

BEYİN PİLİ NEDİR?

İRMET HASTANESİ'NDEN OP.DR. BAYRAKTAR KOLON KONSERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRMEDE BULUNDU

BUGÜN DÜNYA SU GÜNÜ