Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

ÇOCUK DÜNYASI`DAN YÖRESEL ETKİNLİK

ÇOCUK DÜNYASI`DAN YÖRESEL ETKİNLİK

?Geçmişini bilmeyen, geleceğini bilmez." sözünden yola çıkan Çerkezköy Özel Çocuk Dünyası Anaokulu yöresel etkinlik düzenledi.

Çerkezköy Özel Çocuk Dünyası Anaokulu, sınıf öğretmenlerinin rehberliğinde yöresel yemekler ve milli kültür öğelerinden bazılarının tanıtıldığı etkinlik düzenledi.

Çerkezköy Özel Çocuk Dünyası, gaz lambası, sepet, patikler, dantel, dokuma örnekleri, sahanlar, radyo, güğüm, küp, güveç gibi milli kültür öğelerinin  öğrenciler  tarafından bilinmesi için okul bahçesinde  etkinlik düzenledi.

Öğrencilerin milli kültür ve  tarih bilgisini zenginleştirmek adına okul bahçesinde minik bir sergi yaptıklarını belirten Okul Müdürü Selda Akbaba, ?Pandemi dönemini de göz önünde tutarak, yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizle birlikte yöresel yemeklerimizden yedik. Yemekler çok beğenildi.  Ayrıca okul bahçemizdeki minik sergimizi öğretmenlerimizin sunumuyla gerçekleştirdik. Yaptığımız bu etkinlik öğrencilerimizin ilgisini çekti. Sorularıyla ürünleri tanımaya çalıştılar.? dedi.

Çocuklar rutinin dışında keyifli vakit geçirsinler diye okul bahçesinde mangal partisi de düzenlediklerini kaydeden Müdür Akbaba; ?Çocuklarla okul bahçesinde yaptığımız mangal partisi çok keyifli geçti. Çok eğlendik. Mangalın tadına vardık. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.? diye konuştu.

 

 



RUMELİLİ ORHAN VE KEMAL, ÇUKURYURT’TA BALKAN RÜZGÂRI ESTİRDİ

KAPAKLI BELEDİYESİ’NDEN ANNELER GÜNÜNE ÖZEL KONSER

TEKİRDAĞ VALİSİ SOSYAL BİLİMLER LİSESİ’NDE TOPLANTI YAPTI

EĞİTİMDE ŞİDDET YASASI ÇIKARILSIN!

PARK ORMAN’DA ONUR EROL KONSERİ