HAFTANIN MANŞETİ

HAFTANIN MANŞETİ Haberleri

KORONAVİRÜSTEN KORUNULMAYAN YER

KORONAVİRÜSTEN KORUNULMAYAN YER

Koronavirüs nedeniyle `Evdekal` kampanyaları başalatılıp, `sosyal izolasyon` tavsiye edilirken Banka önlerindeki bu kuyruklar, tepki çekiyor...

Bir taraftan iki kişinin bir araya gelmemesi gerektiği anlatılırken, diğer yandan banka önlerinde oluşan bu kuyruklar tepki topluyor. Koronavirüs nedeniyle tedbir alan bankalar içeriye birer ikişer vatandaşı alırken kapı önlerinde eski günleri aratmayan kuyruklara sebebiyet oluyor. 

ESKİ GÜNLERDEN FARKSIZ GÖRÜNTÜLER

Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan sosyal izolasyon toplumun büyük bir bölümü tarafından uygulanırken bazı iş ve durumlarda eski günlerden farksız tablo, duyarlı vatandaşların tepkisini çekiyor. Salgının yaygınlaşmaması için alınan tedbirler bir taraftan artırılırken diğer yandan salgını yaygınlaştıracak görüntüler eksik olmuyor. Koronavirüs tedbirlerini ileri düzeyde uygulayan Bankalar, banka içerisinde işlem yapılan müşteri dışında kimseyi tutmazken, kapı önlerinde onlarca kişinin büyük kalabalık oluşturmasına neden oluyor. Bu görüntülere tepki gösteren vatandaşlar, "Sözde sosyal izolasyon var. Bankanın içinde iki kişiyi bir araya getirmiyorsunuz ama kapının önünde omuz omuza insanlar sıra bekliyor. Üstelik soğuk havada hasta olmak pahasına kapı önünde insanlar bankadaki işlemlerini yaptırmak için beklemek zorunda kalıyor.  Bir uygulama varsa bunu her yerde ve herkese uygulamak lazım. Yoksa bu salgının önüne geçilmez."diyor.



Anahtar Kelimeler:

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI

MESKUN MAHAL TATBİKATI NEFES KESTİ

YILIN ENLERİ 2023

HAFTAYA AÇIKLIYORUZ