EVDE NE YAPAYIM, AÇLIKTAN ÖLEYİM Mİ?

EVDE NE YAPAYIM, AÇLIKTAN ÖLEYİM Mİ?

Önceki gün Çerkezköy Atatürk Caddesi`nde çekilen bu fotoğraf, `Evde kal` kampanyasının `Sembol fotoğrafı` olacakken, 65 yaş üstü vatandaşlara sokağa çıkma yasağı geldi. Devlet yiyeceklerini kapılarına götürecek...

Çerkezköy`de önceki gün çekilen bu fotoğraf tam da `Evde kal` kampanyasına `Sembol` olacakken, bugün 24.00`dan itibaren 65 yaş üstü vatandaşlara sokağa çıkma yasağı getirildi. Böylece, ihtiyaç sahibi vatandaşlar, devlet eliyle ihtiyaçları giderilirken, çöp konteynırlarını karıştırmaktan da kurtulacak!

YAŞLI KADINA ALDIRIŞ ETMEDEN KONTEYNIRDA İLAÇLAMA

Yeni Corona Virüs (Covid 19) salgınına karşı Tekirdağ Çerkezköy`de dezenfekte çalışmaları yürütülürken, önceki gün Atatürk Caddesi üzerinde bulunan bir çöp konteynırı önünde düşündüren bu fotoğraf karesi objektiflerimize takıldı. Trakya Flaş Haber Gazetesi muhabirlerinin görüntülediği fotoğraftaki yaşlı kadın, çöp konteynırını karıştırırken, diğer taraftan belediye ekipleri aynı konteynırda dezenfekte çalışması yürütüyordu. Fotoğraflarının çekildiğini görünce hızla uzaklaşan dezenfektan görevlisi ise hayal kırıklığı yaşattı.

EVDE NE YAPAYIM, AÇLIKTAN ÖLEYİM Mİ?

İlaçlama çalışmalarına aldırmadan, tamamen konteynıra odaklanan yaşlı kadına, `Evde kalması` gerektiği ve `İlaçlama yapıldığı`nı hatırlatan muhabirimiz, `Koronavirüs salgını var. Çöp konteynırları da ilaçlanıyor. Hastalık kaparsınız burada ne işiniz var?"diyerek uzaklaştırmak isterken, ismini vermek istemeyen yaşlı kadın, "Açız, ekmek yok! Evde ne yapayım. Açlıktan öleyim mi?" cevabıyla adeta `Evde kal` kampanyasının trajik kısmını gözler önüne serdi.

VEFA SOSYAL DESTEK GURUBU`NUN BULMASINI ÜMİT EDİYORUZ

Neyse ki, İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile 65 yaş üstü vatandaşlara bugün sokağa çıkma yasağı getirildi. Bununla birlikte sokağa çıkamayacak vatandaşların ihtiyaçlarının da devlet eliyle karşılanacağı açıklandı. İşte bu vesileyle fotoğraftaki yaşlı kadın belki de her gün karnını doyurmanın yolunu aradığı çöp konteynırlarını karıştırmaktan kurtulacak. Trakya Flaş Haber olarak, yaşlılar için Kaymakamlık bünyesinde oluşturulacak Vefa Sosyal Destek Grubu`nun ismini ve nerede yaşadığını söylemeyen bu yaşlı kadını da bularak, ihtiyaçlarını gidermesini ümit ediyoruz.



Anahtar Kelimeler:

ARET MARANCIOĞLU’NUN LİSTESİ KAZANDI

BÜNYAMİN BAYIR’DAN KARACA’YA NEZAKET ZİYARETİ

DÜNYA'NIN DÖRT BİR YANINA ÇORAP SATAN HASAN GÜLKAYA'DAN BAŞARISININ HİKAYESİ

ENFLASYON YÜZDE 69 OLARAK AÇIKLANDI

ÇTSO ÜYELERİ’NDEN ULUSLARARASI FUAR’A KATILIM