APARTMAN SAKİNLERİ TESKİ’Yİ MAHKEMEYE VERECEK

 APARTMAN SAKİNLERİ TESKİ’Yİ MAHKEMEYE VERECEK

Çerkezköy’de 21 haneli bir apartmanın bodrum katı, her yağmur sonrası rögarların tıkanmasıyla birlikte göle dönüyor.

Çerkezköy’de bir apartman sakinleri her yağmur sonrası bodrum katına dolan lağım sularının pis kokusuyla yaşamaya mahkum kaldı. Apartman sakinleri, “Yılda 30 bin TL verip özel şirkete vidanjörle suyu çektiriyoruz ama nereye kadar?” diye soruyor.

Çerkezköy’de G.M.K.P Mahallesi Sakaoğlu Sokak No1/3  Mimoza Apartmanı sakinleri her yağmur sonrası lağım sularına maruz kalıyor. Bugüne kadar TESKİ’ye (Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi) defalarca bildirmelerine rağmen bir çözüm bulunmadığını söyleyen mahalle sakinleri, “Haftada iki kez TESKİ’yi arıyoruz, belediye yetkililerine durumu anlatıyoruz. Ama ilgilenen olmuyor.” dediler.

BİNADA YANGIN OLMA İHTİMALİ ÇOK YÜKSEK

Önceki gün yağan yağmurun ardından bir kez daha binanın bodrum katı suyla dolarken, yaşadıkları sorunu Trakya Flaş Haber’e anlatan apartman sakinleri, “Öztrak Caddesi’nde olan ana hat mevcut rögar giderinden daha üstte kalıyor. Bu sebepten ötürü sürekli hatta tıkanıklık oluyor. Atık lağım suyunun bina bodrumuna dolması ile yaklaşık 1.5 metre bodrumda su birikiyor. Şalterlerimiz yanıyor. Binada büyük bir yangın olma ihtimali çok yüksek.” tehlikesine dikkat çekti.

MİKROP VE KÖTÜ KOKUYA MARUZ KALIYORUZ

Apartman sakinleri olarak her yağmur sonrası aynı çileyi çektiklerine dikkat çeken vatandaşlar, “Bina bodrumuna sürekli su dolduğu için. Bina depreme karşı dayanıksız hale geliyor. Alt zemin bataklık halinde. Bina demirleri ve betonları çürümeye mahkum ediliyor. Apartmanımız 21 haneden oluşuyor. Burada onlarca insan yaşıyor. Mikrop ve kötü kokuya maruz kalıp hastalık ile yüz yüze yaşıyoruz.” diye dert yandı.

HAFTADA İKİ KEZ TESKİ’Yİ ARIYORUZ

Uzun süredir TESKİ’den sorunlarına çözüm bulması için yardım istediklerini, yaşadıklarını sürekli bildirdiklerini ancak kurumdan ya da belediyeden hiç kimse kendileriyle ilgilenmediğinden yakınan apartman sakinleri, “Olay ile ilgili minimum haftada iki kere TESKİ aranıyor. Belediye yetkilerine bilgi veriliyor. Ancak, hiç bir çözüm yok. Özel şirketlerden destek alarak, ücretli olarak sorunu kısmi olarak çözüyoruz. Vidanjörle çekip belediyenin giderine verdiğimizde tekrar sular geri dönüyor. 

YASAL HAKLARIMIZI KULLANACAĞIZ

Bugüne kadar, bina sakinleri ve işyerlerinin Bodrum'da yaklaşık 500 bin TL'ye varan çeşitli ekipman, kıyafet ve araç gereç ziyanı var. Buranın biz apartman sakinlerine yıllık masrafı minimüm 30 bin TL. Artık birileri sorunumuza el atsın. Bıktık usandık.  Konu ile alakalı yasal haklarımızı arayacağız. Yeter artık. Gerçek manada bir yetkili çıkıp bizim sorunumuzla ilgilenmezse, TESKİ hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağız.”dediler.

 



BÜYÜKELÇİ’DEN VALİ SOYTÜRK’Ü ZİYARET ETTİ

ULAŞIM KARTLARINDA ONLİNE VİZELEME DÖNEMİ

BOSTAN FİDELERİ DEVLETTEN

VALİ SOYTÜRK TEMSİLİ ASKERLİK YEMİN TÖRENİ’NE KATILDI

BÜYÜKŞEHİR TARAFINDAN KÖPRÜ VE MENFEZLER YENİLENİYOR