İÇLİ’DEN ÇERKEZKÖY’E SİYAH BEYAZ BENZETMESİ

 İÇLİ’DEN ÇERKEZKÖY’E SİYAH BEYAZ BENZETMESİ

Çerkezköy Belediyesi’nin Nisan Ayı Meclis Toplantası’nda Faaliyet Raporu’nu açıklayan Belediye Başkanı Vahap Akay’ı eleştiren AK Partili Adem İçli, ağaç kesimlerini işaret ederek, “Siyah Beyaz bir Çerkezköy haline getirdiniz.” ele

Bugün Veliköy Düğün Salonu’nda yapılan Çerkezköy Belediyesi Nisan Ayı Belediye Meclisi, 2021 yılı Faaliyet Raporu ve Denetim Raporu’nun görüşülmesi nedeniyle uzun bir meclis oldu. Meclis’te ağaçların kesilmesiyle ilgili bir eleştiri getiren AK Parti Belediye Meclis Üyesi ve Parti Meclis Grup Sözcüsü Adem İçli, “Siyah beyaz bir Çerkezköy haline getirdiniz.” dedi.

AKAY FAALİYET RAPORUNU SUNDU

Çerkezköy Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı Meclis Başkan Vekili Cengiz Memiş, başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis toplantısının ilk gündem maddesinde 2021 yılı faaliyet raporu meclis üyelerinin oylamasına sunuldu. Faaliyet Raporu’nun oylaması öncesinde, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, bir yıllık çalışmalar hakkında Meclis’e bir sunum gerçekleştirdi. Başkan Akay, tek tek geçen yıl yaptıkları hizmetleri slayt eşliğinde Meclis’e anlattı. Özellikle Fen İşleri Müdürlüğü’nün yaptığı çalışmaları aktaran Başkan Akay, Atatürk Caddesi’ndeki altyapı ve üst yapı çalışmalarıyla ilgili olarak da son durum hakkında bilgiler paylaştı. Yapılan çalışmalar ve son durumu anlatan Başkan Akay, mayıs haziran gibi Atatürk Caddesi’nin Cumhuriyet Meydanı’na kadar olan kısmının, son asfaltının da yapılıp park çizgileri çekilerek, tamamlanmış olacağını kaydetti.

69 CADDE VE SOKAKTA BETON KALDIRIM DÜZENLEMESİ YAPILDI

Mahalle mahalle yapılan çalışmaların dağılımını anlatan Akay, “Çerkezköy’de 69 cadde ve sokakta 32 bin metrekare kaldırım ve yol yaptık. 94 cadde ve sokakta stabilize yol çalışması yaptık. Yine, Kaymakamlığımızla iş birliği içinde 36 metruk binayı yıkmış olduk. Mazgal yapım işleri, yağmur suyu kısmi yapım işleri gerçekleştirdik. Asfalt çalışmalarında 2 bin 22 metrekare yolu trafiğe uygun hale getirdik.”dedi.

Akay, aydınlatma çalışmaları ve karla mücadele çalışmaları hakkında daha sonra açıklamalarda bulundu.

SPOR TESİSLERİ İÇİN MERKEZİ YER VERİLMESİNİ İSTEDİ

Başkan Akay’ın, tüm birimlere ait çalışmalar hakkında yaptığı sunumun ardından söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Adem İçli, Meclis Başkanı Cengiz Memiş’ten Faaliyet Raporu hakkında konuşmak üzere söz aldı. Uzun uzun faaliyet raporu hakkında eleştiriler getiren Adem İçli, özellikle Büyükşehir Belediyesi ve Çerkezköy Belediyesi’nin seçim vaatlerinde olup da bugüne kadar yapılmayan yatırımlar hakkında eleştirilerde bulunurken Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı’nın Çerkezköy’e yapmak istediği spor tesisleri için de belediyenin yer vermediği yönünde eleştirilerde bulundu. İçli, “Hadi Trakyum’un yerini vermediniz. TIR garajının olduğu yeri söylüyorsunuz. Sayın Başkan, orası dışarda olduğu için spor bakanlığının yetkilileri de o zaman söyledi. Biraz daha merkezde olursa ki imkanımız var. Trakyum’un olduğu yer, sorduğumuzda düğün salonu olarak yapacağım dediniz. Yapmadınız. Bu konuda özellikle rica ediyorum, böyle bir yatırım Çerkezköy’e gelmişken, kaçırmayalım.”diye konuştu.

ŞUURSUZ ELEŞTİRİYE SİTEM ETTİ

Yer altı ve yer üstü çalışmalara yönelik yapılan eleştirilere Belediye Başkanı Vahap Akay’ın ‘Şuursuz eleştiriler’ tanımı getirmesine de değinen Adem İçli şunları kaydetti: “Sayın Başkan 3 yıl ve geçmişe dönük 5 yıllık belediye başkanısınız. Yani 5 yıllık bir dönem tamamlamamış olsanız, 3 yıllık bir belediye başkanı olsanız. Planınız, programınız, stratejiniz, çalışmalarınız, anlarız. Zaten 5 yıl belediye başkanıydınız. Hala çalışmalar, projeler diyoruz. Az önce Amfi tiyatro örneği verdiğim gibi. Bizim isteğimiz şudur. Performansınızın yüksek olması, bizimde bununla gurur duymamız. Yapıyor musunuz bir şeyler tabii ki yapıyorsunuz. Hakkınızı yemeyeceğim. Ama az önce yaptığınız sunumda koca bir yılı heba ettiğinizi gördüm. Odaklandığınız iki tane yer var. Birincisi, Atatürk Caddesi, ikincisi Öztrak Caddesi. Bizim Çerkezköy’de sadece Atatürk Caddesi mi var? Çerkezköy’de sorunumuz sadece yer altı otopark mı? Allah aşkına çıkın sokaklara bir bakın. Yapılan asfaltların çöktüğü, arabaların ön takımlarının gittiği, bütün Çerkezköylü vatandaşımız isyanda. Ve bu isyanın karşısında duyduğu cümle şuursuzluk. Olmadı başkan. Size hiç yakışmadı. Bizler eleştireceğiz. Çünkü bize de söylediniz o sözü. Sizler anlayışla karşılayacaksınız. Bizler takipçisi olacağız siz takibimiz için bize teşekkür edeceksiniz. Biz kötü bir şey istemiyoruz. Geldiğimiz durum ortada, toprak, çamur, toz.”

AKLA ZİYAN İŞ…

Konuşmasında Cengiz Topel Caddesi’nde sökülen ağaçlara yönelik eleştirilerde bulunan Adem İçli, “O ağaçların kime ne zararı vardı? Gerçekten bunu söylerken de üzülüyorum! Akla ziyan iş dedim. Evet akla ziyan iş. Hangi mantık hangi beyin bunu düşündü tasarladı? O tomruk dediğimiz akasya ağaçlarını önce budadı. Tamam hadi belki güzel olur. Belki kavşaklarda görüntü kirliliği ya da trafikle ilgili sıkıntılar olabilir ama. Bu konuya neden müdahil olmadınız. Söküldü tekrar fidan dikildi. Bu 10 yıl sonrada aynısı olacak. Şu anda dikilen ağaçlarda 10 yıl sonra yine mi böyle edilmesi lazım. Yani yap bozlarla bütün Çerkezköy’ü yeşilliğinden çıkardık. Siyah beyaz bir Çerkezköy haline getirdik. İnşallah bundan sonraki iki yıl Çerkezköy’e yakışır şekliyle yönetirsiniz, bizlerde bu konuda sizlere destek veririz.”diye konuştu.

İçli’den sonra Başkan Vahap Akay’ın sunumunu yaptığı Faaliyet Raporu hakkında MHP adına da Koray Önsel konuştu. Önsel, “Maalesef bu 3 senelik sürede arkanıza dönüp yaptım diyeceğiniz bir eser görmüyoruz.”dedi.

BAŞKAN AKAY CEVAP VERDİ

Daha sonra söz alan Başkan Vahap Akay, Faaliyet Raporu’na yönelik muhalefetten gelen eleştirilere cevap verdi. İlk olarak ‘Şuursuzca’ eleştirisine yanıt veren Başkan Akay, “Yerel siyasetçiler olarak, genel siyasete dokunmadan değerlendirmelerimi yaptım. Şimdi aldığım notlar üzerinden ilerleyeceğim. Önce Adem Bey’e cevap vereceğim. Şimdi üç yıllık değerlendirme diye başladı. Ben bugün basın açıklamamda, Çerkezköy’deki vatandaşlarımızın tamamın eleştirileri kabulüm dedim. Ancak, şuursuzca yapılan ve kendime göre yorumladığım, ekonomik krizin sonuçlarını yaşadığım bugünlerde, bunun üzerinden, şuursuzca eleştiri yapan yöneticilerden bahsettim. Şuursuzca demek bilinçsize demek. Bu şuursuz kelimesini neden üzerinize aldınız. Bunu merak ediyorum. Eğer kendinizi şuursuzca açıklama yapan yöneticiler içine koyuyorsanız. Şuursuzca yapılan açıklamalara, defalarca yapılan açıklamalara, sistematik olarak yapılan açıklamalara tepkimi koydum. Organize yapılan açıklamalara, tabii ki bir defa yapılan basın toplantısında, bilinçsizce yapılan eleştirilerle ilgilenmiyorum dedim. Ancak Çerkezköy’de yaşayan tüm vatandaşlarımız, beni eleştirebilir. Başımın gözümün üstüne. Kayıtlar orada, dinlerseniz görürsünüz.”dedi.

HERKES EVDE OTURURKEN BİZE ÇALIŞ DİYORSUNUZ!

Akay daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü: “Adem Bey, Büyükşehir Belediyesi’nin faaliyetlerinden bahsetti. Burası tabii ki bir alan. Ama Said Bey, Koray Bey, Büyükşehir Belediyesi’nin Meclis Üyesi. Önümüzdeki ay, Büyükşehir Belediyesi’nin faaliyet raporu var. Bu konudaki Çerkezköy değerlendirmelerinizi, tabii ki orada yapabilirsiniz. Adres burası değil. Muhatabı da ben değilim. Ancak, eleştirilere kısmen cevap vermek istiyorum. Ekonomik gerekçeler, iki buçuk yıl sonra başlaması. Pandemi de herkes evde otururken çalışsaydınız diyorsunuz. Bakınız, 2019 yılı belediyelerin stratejik plan hazırlama yılıdır. Nisan’da göreve geldik. Bir sonraki yılda stratejik planı geçirdik. Çalışmalar başladı hemen iki ay sonra dünyayı saran bir pandemi çıkmış. Bundan haberimiz olsa elbette plan yaparız. Neredeyse iki sene, tabii ki son üç dört ayda etkilerini Allah’a şükür azalttığımız bir dönem yaşıyoruz. Ancak 16 ay, birbuçuk seneden fazla bunun tesiri altında kalmışız. Belediye, kamu çalışanları tadil edilmiş. Belediyeye gelemez olmuşuz. Sokağa çıkamaz olmuşuz. Belediye ihale yapamaz olmuş. Bir araya gelememişiz. Bunları bugün unutmuşçasına yorum yapmayı kabul etmiyorum. Samimi de bulmuyorum.”diye konuştu.

NEDENİ EKONOMİK GEREKÇELER

Meydan altı otopark projesiyle ilgili de açıklamada bulunan Akay, “Bakın bir iş ihale edilmiş. Proje içerisinde zaman zaman, proje değişiklikleri yapabilirsiniz. Ancak bugün yapacağınız değişiklikler ihalenin yüzde 10-15 karşılığında karşılayamaz duruma gelmiş. Bu gerekçelerle iptal edilmiş. İşin özü, temeli, tabii ki artan maliyetler. İşin başı da sonu da ekonomik gerekçelerdir. Bugün piyasada iş yapanlarız hepimiz. Sizlerde piyasada iş yapıyorsunuz. İşin revize olması, kendi içerisinde tölera olabilme imkanı ortadan kalkmış. İhale artık sonlanma aşamasına gelmiş. Büyükşehir Belediye Başkanımızda bugün onu açıklamıştır.” diye konuştu.

BİZİ 2022’NİN KIŞINDA ÇAMUR BEKLİYOR

Konuşmasında İçli’nin, toz, çamur sözlerine atıfta bulunarak devam eden Akay, Atatürk Caddesi’ndeki çalışmalar için şöyle konuştu: “Ben hemşerilerime yalan konuşmam. Açıklamam da dedim ki bizi 2022’nin kışında çamur bekliyor. Bizi 2022’nin baharında toz bekliyor. 1500 metrelik Atatürk Caddesi’nde 15 bin metre içme suyu, yağmur suyu, kanalizsayon hattı döşenmiş. Başımızın belası içme suyu boruları yenilenmiş. Izgaralardan lağımların yağmur suyuyla beraber aktığı ve kokuların dolaştığı Atatürk Caddesi’nde yağmur suyu hatları bağımsız hale gelmiş. Bunun dışındaki altyapı kurumları, Türksat’ı, Tredaş’ı, Gazdaş’ı, Telekom’u deplase çalışmaları olmuş. Haksızlık etmeyin değerli arkadaşlar. Çerkezköy’de ticaretin en yoğun olduğu bir alanda, böyle kapsamlı bir işe girmişiz. Bugünkü belediye başkanı olarak da bu yatırımın sorumluluğunu üzerimize almışız. Ve yolun yüzde 25’lik kısmını yol almışız. Ben esnafın sıkıntısının farkındayım. Ben altyapının ne kadar zor olduğunu tecrübe etmiş birisiyim.” diye konuştu.

ASIL TRAKYUM DIŞARIDA

Başkan Akay, Trakyum ile ilgili olarak da şunları kaydetti: “Trakyumla ilgili vermediniz dediniz. Trakyum mahkemelik süreç. Hala mahkemede bir süreç. Bizim bu alanda bir tasarrufumuz vardı. Ancak, hukuki nedenlerle bizde yapamadık. Bilinçsizce yapılan eleştiri. En azından bir bilgi alsanız, mahkemelik süreç aşamasında. O yüzden bilgiye ihtiyacınız var. Bir telefon kadar yakınız. Sorsanız ben söyleyeceğim. Ben bu noktada, Çerkezköy’e yatırım yapan herkese, her kimseye ben herkesin koştuğundan daha çok koşarım. Bugüne kadar Çerkezköy’ün faydasına olacak hiçbir meseleyi, siyasi mesele olarak görmemişim. Bunu kim yapmışsa, hangi milletvekili yapmışsa, Allah razı olsun demişim. Veliköy’de okul yapacağız diye 14 bin metre kare yer teslim ettik. Osmanlı camisine 6 bin metre kare yer teslim ettik. Biz Çerkezköy’ün yararına herkese yardımcı olduk, oluruz. Bizim gösterdiğimiz yer tam aksine Kızılpınar’ın merkezinde. Trakyum dışarıda. Sadece yolda manzarası güzel diye buraya yapalım diyorsunuz. Yürüme mesafesi çok uzak olan bir yer. Kızılpınar Belediyesi, zamanında bir yeri yok yere birilerine vermiş. Mahkemeliğiz. Biz bugüne kadar adı sanı ne olursa olsun, kamunun menfaatini düşünmüşüz. Kocaman tesisleri o günlerde bin liraya kiraya verilmiş. ”diye konuştu.

22 D ALIMLARI İNTERNET ORTAMINDA YAYINLANSIN

Bugün yapılan Meclis’te denetim komisyonu üyesi Neziha Temur’da bir konuşma yaptı. Temur, konuşmasında 22 D alımlarına değinerek, “Şeffaflıkla internet ortamında yapılsa, teklif usulüyle yapılsa, buradan halkımızda esnafımızda kazanacak. Görevimiz devam ettikçe söyleyeceğiz. Biz bir çiçekçiye, bilgisayar firmasına, pastaneye, birkaç organizasyon şirketine, basın içinde öyle, parmağın sayısını geçmeyecek kadar firmaya sürekli iş verilmesini üzülerek takip ediyoruz.  Eleştirimiz firmalara değil, yönetimedir. Herkes duysun, belediyemizin de halkımızda esnafımızın da lehine olacak, rekabet ortamı oluşacak. Lastik, iş makinesi kiralaması aynı. Çikolatayı, araba kiralamasından, nalburdan almışız. 32 bin liraya yemek yeniyor. Eleştirim bunlara.” diye konuştu.

Meclis’de yapılan oylamada denetim ve faaliyet raporları oy çokluğuyla kabul edildi. Çerkezköy Belediyesi’nin nisan ayı meclis toplantısının ikinci oturumu 5 Nisan Salı günü olarak belirlenerek, toplantı sona erdi.



ARET MARANCIOĞLU’NUN LİSTESİ KAZANDI

BÜNYAMİN BAYIR’DAN KARACA’YA NEZAKET ZİYARETİ

DÜNYA'NIN DÖRT BİR YANINA ÇORAP SATAN HASAN GÜLKAYA'DAN BAŞARISININ HİKAYESİ

ENFLASYON YÜZDE 69 OLARAK AÇIKLANDI

ÇTSO ÜYELERİ’NDEN ULUSLARARASI FUAR’A KATILIM