ABD BAŞKANI BİDEN’IN İNADI DÜNYA SAVAŞI ÇIKARABİLİR: KIRIM’I RUSYA’DAN GERİ ALMAK İSTİYOR

ABD BAŞKANI BİDEN’IN İNADI DÜNYA SAVAŞI ÇIKARABİLİR: KIRIM’I RUSYA’DAN GERİ ALMAK İSTİYOR

İsminin açıklanmaması koşuluyla konuşan birkaç ABD'li yetkili, Kiev yönetiminin Kırım'daki Rus sığınağını vurma gücüne ihtiyacı olabileceğini kabul etti.

ABD yıllardır Kırım'ın hala Ukrayna'nın bir parçası olduğu konusunda ısrar ediyor. Yine de Biden yönetimi, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden bu yana katı bir çizgide kaldı ve Kiev'e, Rusya'nın yıkıcı saldırılar düzenlemek için üs olarak kullandığı Kırım Yarımadası'nı hedef alması için ihtiyaç duyduğu silahları sağlamayı reddetti.

RUS SIĞINAĞINI VURMA

İsminin açıklanmaması koşuluyla konuşan birkaç ABD'li yetkili, Ukraynalı yetkililerle aylarca süren görüşmelerin ardından Biden yönetimi, böyle bir hareket savaşın tırmanma riskini artırsa bile, Kiev'in Kırım'daki Rus sığınağını vurma gücüne ihtiyacı olabileceğini kabul etmeye başladı.  

KIRIM UKRAYNA'YA AİT

Karadeniz ile Azak Denizi arasında yer alan Kırım, on binlerce mevzilenmiş Rus askerine ev sahipliği yapıyor. Beyaz Saray yetkilileri, taraflar arasında aldıkları pozisyonda herhangi bir değişiklik olmadığı konusunda ısrar ediyor ve Kırım'ın Ukrayna'ya ait olduğunu söylüyor.

Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü Adrienne Watson, "Savaş boyunca Kırım'ın Ukrayna olduğunu ve Ukrayna'nın uluslararası kabul görmüş sınırlarında kendilerini ve egemen topraklarını savunma hakkına sahip olduğunu söyledik" ifadelerinde bulundu.

 



KIRKLARELİ’NDE KAÇAKÇILIK OPERASYONU: 11 GÖZALTI

GÖKTAŞI DÜNYA'YA ÇARPABİLİR

ABD'NİN EN BÜYÜK BANKALARINDAN BİRİ ÇÖKTÜ: TEHLİKE KAPIDA

KATİL BALİNA 17 KÖPEKBALIĞINI TEK SEFERDE AVLADI

ABD İSTİHBARATI AÇIKLADI: COVİD-19 İNSAN ÜRETİMİ OLABİLİR