ABD SEÇİMLERİNDE TÜRK ADAY MEHMET ÖZ KAYBETTİ

ABD SEÇİMLERİNDE TÜRK ADAY MEHMET ÖZ KAYBETTİ

Trump’ın desteklediği Cumhuriyetçi Senatör adayı Dr. Mehmet Öz rakibi Demokrat Partili John Fetterman’a karşı seçimi kaybetti. John Fetterman’ın Ermeni lobisinin desteğini alarak Ayasofya’yı yeniden müzeye çevirme hedefi var.

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) ara seçimler tüm hızıyla devam ediyor. Başkanlık sistemi nedeniyle 4 yıllık her dönem arasında Temsilciler Meclisi ve Senato’da ara seçim gerçekleştiren ABD’de iktidar olan partinin sandalye kaybetmesi doğal karşılanıyor.

Cumhuriyetçi adaylar arasında bir Türk’te var. Trump’ın desteklediği Cumhuriyetçi Senatör adayı Dr. Mehmet Öz rakibi Demokrat Partili John Fetterman’a karşı seçimi kaybetti. Seçim sonucu açıklandıktan sonra John Fetterman’ın Ermeni lobisinin desteğini alarak Ayasofya’yı yeniden müzeye çevirme isteği ortaya çıktı.

Muhalefette olan Cumhuriyetçilerin eleştirdiği başlıca politikalar, Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Biden yönetiminin Ukrayna’ya yaptığı ekonomik ve askeri yardımlar, Paris İklim Anlaşmasına geri dönüş ve Dünya ile çok meşgul olup Amerika’nın 2. Plana atılması çerçevesinde şekilleniyor.

ÖNCE AMERİKA

Eski Devlet Başkanı Donald Trump, “Yeniden Büyük Amerika” sloganı ile yola çıkıp, ABD’nin artık Dünya’nın polisliğini yapmayıp önce kendi halkını düşüneceğini birçok defa dile getirdi. Ara seçimlerde alınan sonuçlar ise şimdilik ABD vatandaşlarının Trump ile aynı fikirde olmadığını gösteriyor.

DEMOKRATLAR ÖNDE

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle, artan enerji fiyatları ABD halkını son derece rahatsız etti. Bu nedenle Demokratlar’ın Senato’da çoğunluğu kaybetmeleri bekleniyordu. Ancak beklenen gerçekleşmedi. 

Şimdilik Demokratlar Senato’da önde gözüküyor. Demokratlar eğer üstünlüğü sürdürürlerse, yasa tasarıları ve yargı konusunda hakimiyetlerini güçlendirecekler. Temsilciler Meclisi'nde  Cumhuriyetçiler 211, Demokratlar 206 sandalyeye sahip. Çoğunluk için 218 sandalye kazanılması gerekiyor. Senato’da ise Demokratlar 50 sandalyeyi kazanırken Cumhuriyetçiler 49 sandalyede kaldı.



Anahtar Kelimeler: SEÇİMLERİNDE MEHMET KAYBETTİ

KIRKLARELİ’NDE KAÇAKÇILIK OPERASYONU: 11 GÖZALTI

GÖKTAŞI DÜNYA'YA ÇARPABİLİR

ABD'NİN EN BÜYÜK BANKALARINDAN BİRİ ÇÖKTÜ: TEHLİKE KAPIDA

KATİL BALİNA 17 KÖPEKBALIĞINI TEK SEFERDE AVLADI

ABD İSTİHBARATI AÇIKLADI: COVİD-19 İNSAN ÜRETİMİ OLABİLİR