ABD'NİN EN BÜYÜK BANKALARINDAN BİRİ ÇÖKTÜ: TEHLİKE KAPIDA

ABD

ABD Silikon Vadisi Bankası'nın iflası, 2008 küresel finans krizinden bu yana yaşanan en büyük iflaslardan biri olarak tarihe geçti.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Silikon Vadisi Bankası'nın iflası, 2008 küresel finans krizinden bu yana yaşanan en büyük iflaslardan biri olarak tarihe geçti. Bankanın iflası, 'domino etkisi' tedirginliği meydana getirerek piyasalarda endişeye neden oldu.

ABD Silikon Vadisi Bankası'nın iflası, 2008 küresel finans krizinden bu yana yaşanan en büyük iflaslardan biri olarak tarihe geçti. Birleşik Krallık'ta 250 teknoloji şirketinin lideri, Maliye Bakanı Jeremy Hunt'a bir mektup yazarak konuya müdahale etmesini istedi. Mektupta birçok şirketin bir gecede zorunlu tasfiyeye gitmek zorunda kalabileceğine dikkat çekildi. Hunt, konuyla ilgili Başbakan Sunak ve Merkez Bankası Başkanı Bailey ile hasarı azaltmak için bir çalışma yürüttüklerini söyledi.

AGRESİF FAİZ ARTTIRIMI

Silikon Vadisi Bankası'nın iflasını mercek altına alan CNN, ABD Merkez Bankası'nın son bir yılda enflasyonla mücadele etmek için uygulamaya soktuğu agresif faiz artırımı politikasının bankanın batış nedenlerinden biri olduğunu yazdı. Bankanın çarşamba günü bazı senetleri zararına sattığını ve bilançoyu desteklemek adına 2,25 milyar dolarlık yeni hisse satışı yapacağını açıklaması birçok sermaye şirketinde panik oluştururken, finans kuruluşları şirketlere bankadan paralarını çekmesi tavsiyesinde bulundu.



KIRKLARELİ’NDE KAÇAKÇILIK OPERASYONU: 11 GÖZALTI

GÖKTAŞI DÜNYA'YA ÇARPABİLİR

ABD'NİN EN BÜYÜK BANKALARINDAN BİRİ ÇÖKTÜ: TEHLİKE KAPIDA

KATİL BALİNA 17 KÖPEKBALIĞINI TEK SEFERDE AVLADI

ABD İSTİHBARATI AÇIKLADI: COVİD-19 İNSAN ÜRETİMİ OLABİLİR