ABDULLAH ÖĞE AÇIKLADI: ASFALTI BİLE DOĞRUDAN TEMİNLE İHALESİZ ALMIŞLAR!

ABDULLAH ÖĞE AÇIKLADI: ASFALTI BİLE DOĞRUDAN TEMİNLE İHALESİZ ALMIŞLAR!

Trakya Türk Tv canlı yayınına konuk olan Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Abdullah Öğe, Sayışta Raporu’nda belirtilen asfalt alımlarının ihalesiz yapıldığını doğrudan temin fiyatları kapsamına sokularak temin edildiğini açıkladı.

Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Ak Partili Abdullah Öğe, Çerkezköy Belediyesi’nin doğrudan alımlarla ilgili Sayıştay Denetim Raporu’na dayanarak açılamalarda bulundu. Öğe, belediyenin ihaleyle yapılması gereken alımları, doğrudan temin fiyatları kapsamında bölünerek, parça parça gerçekleştirildiğini açıkladı.

Dün akşam Trakya Türk Tv’de canlı olarak yayımlanan ‘Çözüm Masası’ adlı Yaşar Polat’ın hazırlayıp sunduğu programa konuk olan Abdullah Öğe, Trakya Flaş Haber Genel Yayın Yönetmeni Abdulhamit Albez’in de sorularıyla katıldığı programda, Çerkezköy Belediyesi ile ilgili Sayıştay’ın Denetim Raporu’na dayanak bir dizi bomba açıklamada bulundu. Öğe, özellikle doğrudan teminlerin aslında ihaleyle yapılması gereken asfalt gibi bazı alımlarda, dahi kullanıldığını açıkladı. Genel Yayın Yönetmenimiz Abdulhamit Albez’in Çerkezköy Belediyesi’ne ilişkin yapılan denetimler sonunda Sayıştay Raporu’ndaki,  “4734 sayılı Kamu İhale Kanunu'nun 22/d Maddesi Kapsamında Yapılan Alımlarda Mevzuata Uyulmaması” ve “Ambalaj Atıklarının Toplanmasına İlişkin İmtiyaz Hakkının İhalesiz ve Bedelsiz Olarak Devredilmesi” konularına cevap veren Öğe, belediyenin söz konusu konularda bir yaptırım göreceğini söyledi.

İŞLER PARÇALARA BÖLÜLENERK DOĞRUDAN TEMİN EDİLMİŞ

Bizim meclis üyelerimiz sürekli Çerkezköy Belediyesi’ne sürekli dilekçe vererek, doğrudan teminlerin nasıl parçalanarak yapıldığını, bunların şeffaf bir şekilde web sitesinde yayımlanması gerektiğini istedi. Nasıl yolla ihale yapıldığı, bu ihalelerin usulüne uygun yapılıp yapılmadığını meclis üyelerimiz ısrar etti. Ama Sayıştay Raporu’nda da belirtildiği gibi bu ihaleleri usulüne uygun yapılmadığını ortaya koyuyor. Bakın kanıtları burada. 2022 yılında Sayıştay Raporu’ndan okuyorum. Çerkezköy Belediyesi’nde doğrudan teminlerle ihalelerin nasıl yapıldığı, nasıl usulsüz yapıldığını Sayıştay Raporu ortaya koymuştur. Doğrudan alımlar maddesinde şu kısım önemli. Buraya herkesin dikkat buyurmasını istiyorum. Alımların 4734 sayılı kanunda ön görülen ihale usulleri yerine parçalara bölünme yoluyla doğrudan ihale yöntemiyle temin edilmesi, diyor. İdare tarafından 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nda öngörülen temel ihale usulleri ile ihale edilmesi gereken ve aynı ihale konusu iş içerisinde yer alabilecek bazı mal ve hizmet alımları ile yapım işlerinin mevzuatta öngörülen parasal sınırların altında kalacak şekilde parçalara bölünmek suretiyle doğrudan teminle gerçekleştirildiği tespit edilmiştir. Diyor.” Dedi.

BU PARALAR NEREYE GİTTİ

Programda Çerkezköy için hazırladığı projeleri ve vaatlerini tek tek anlatan Abdullah Öğe, Çerkezköy Belediyesi’nin mevcut yönetimine yönelik eleştirilerini de sürdürdü. İlçede son iki yıl içerisinde 267 parsel satıldığını belirten Öğe, “Çerkezköy Belediyesi 100 parsel yer satılmış Karaağaç sınırında, 2022 yılında. 2023 yılında 167 parsel yer satılmış. Bunların değeri bir milyar lira, eski parayla bir katrilyon lira. Şimdi soruyorum nerelere gitti bu para? Biz sosyal projeleri yapacak yer ararken, 167 tane parsel satılıp Çerkezköy’ün alt yapısı yenilenebilirdi. Bu bütçeyle ne yapmışlar vatandaşlara cevap versinler. Bu kadar para ne oldu?” diye konuştu.

MUSLUKLARDAN ÇAMUR AKIYOR

Su konusuna da değinen Abdullah Öğe, “Türkiye’nin en pahalı suyunu biz içiyoruz. Vatandaşlarımız içemediği suya, meyve ve sebze dahi yıkayamadığı suya para ödüyor. Su faturaları elektrik, doğalgaz faturalarını geçmiş durumda. Musluklardan çamur halinde ıhlamur renginde sular geliyor. 2024 yılında maalesef Çerkezköy’de neler konuşuyoruz. Biz bunları en kısa sürede aşacağız. İçilebilir su ve Cüneyt Başkanımızın sözü var. Yüzde 50 daha ucuza halkımız su içecek.”dedi.

Bir buçuk saati geçen programda gazeteciler Yaşar Polat ve Abdulhamit Albez’in sorularını yanıtlayan Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Abdullah Öğe,  vatandaşların merak ettiği bir çok konuya da açıklık getirdi. 



ENFLASYON YÜZDE 69 OLARAK AÇIKLANDI

ÇTSO ÜYELERİ’NDEN ULUSLARARASI FUAR’A KATILIM

TÜRKİYE - KKTC 2’İNCİ EKONOMİ KONFERANSI

ENFLASYON YÜZDE 68 OLARAK AÇIKLANDI

BAKAN IŞIKHAN: "İŞSİZLİK ORANI VE GENÇ İŞSİZLİK ORANI SON 10 YILIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNE GELDİ"