AK PARTİLİ MECLİS ÜYESİ İÇLİ SORDU BAŞKAN AKAY CEVAP VERDİ!

AK PARTİLİ MECLİS ÜYESİ İÇLİ SORDU BAŞKAN AKAY CEVAP VERDİ!

AK Partili Belediye Meclis Üyesi Adem İçli, belediyenin aynı firmaya asfalt ihalesi vermesini eleştirirken, Başkan Akay bunun yetkisinin kendisinde olmadığını belirterek, Kamu İhale Kurumu'nu adres gösterdi.

AK Parti Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Adem İçli dün yapılan Belediye Meclisi’nin Eylül Ayı Toplantısı’nda, belediyenin yaptığı ihaleleri sordu. İçli, TESKİ ve Büyükşehir’in de Çerkezköy’deki çalışmalarının takip edilmesi gerektiğini dile getirdiği sorularına Belediye Başkanı Akay, cevap verdi.

Çerkezköy Belediyesi’nin dünkü Eylül Ayı Meclis Toplantısı’nda gündeme geçilmeden söz alan AK Partili Meclis Üyesi Adem İçli, belediyenin çalışmalarıyla ilgili özellikle de Atatürk ve Öztrak Caddesi’ni kapsayan yer altı ve yür üstü projeleriyle ilgili sorular yöneltti. İhalelerin aynı firmaya verilmesini eleştiren İçli, geçtiğimiz ayı tatil olan Çerkezköy Belediye Meclisi’nin önceki ayki toplantısında, (Temmuz) MHP’li Meclis Üyesi Koray Önsel’in meydan üstü yapımı ihalesi ile ilgili sorularını hatırlattı. AK Partili Meclis Üyesi Adem İçli, “İhaleye üç firma pazarlık usulü davet edilmiş, ortaya da 24 milyon 500 bin TL tahmini rakam koyuluyor. İhalede firmanın verdiği fiyat ise 24 milyon 250 bin TL’dir. 250 bin TL pazarlık mı yapıldı? Bu ihaleye başka hiçbir firma davet edilmemiş. Bunu merak ediyoruz.” dedi.

ASFALT İHALESİ AYNI FİRMAYA VERİLDİ

Belediyenin yaptığı asfalt ihalesine değinen İçli, sözlerini şöyle sürdürdü: “Asfalt ihalesine sekiz firma giriyor. İlk firma 56 milyon veriyor, teklif düşük olduğu için eleniyor. İkinci firma 71 milyona ihaleyi alıyor. Nedense evrak eksikliği gerekçe gösterilip firmaya ihale verilmiyor. Üçüncü bir firma ihaleyi 84 milyon 944 bin TL’ye alıyor. İhaleyi 71 milyon alan firma neden elendi. Bu firma ihaleye girerken neden uyarılmadı. Asfalt ihalesini alan firma Çerkezköy Belediyesi’nin üst yapı ihalesini alan firma. Bu firmanın Çerkezköy’e yaşattıkları yetmiyormuş gibi aynı firmaya yine ihale veriliyor. Biz aylardır çalışmayan firmaya neden asfalt ihalesini verdik? Ayrıca biz bu firma hakkında cezai işlem başlattık mı? Bazı firmaların evrak eksiği yüzünden ihaleye katılması reddedilmiş. İhale ile ilgili kontrol mekanizmasında problem var gibi görünüyor. Yapılan işler yeterince kontrol ediliyor mu? Dökülen asfaltın kalitesine bakmak lazım.”diye konuştu.

İçli konuşmasında Pınarça Deresi’nin bakım ve temizlenmesiyle ilgili de Büyükşehir Belediyesi’nin sorumsuz davrandığını dile getirerek, “Büyükşehir Belediyesi’ne protokolle verilmiş ama belediye sorumluluğunu yerine getirmiyor. DSİ, derenin temizliğini yaptı. Burada sorun neyse, bize düşen bir şey varsa biz yapalım. Yoksa Büyükşehir Belediyesi, dereyle ilgilensin. Siz de Büyükşehir Belediyesi’ne bunu söyleyin.” dedi. İçli ayrıca TESKİ’nin de çalışmalarında sorun yaşandığını belirterek, “Her gün bir yerde su patlıyor.  TESKİ ile ilgili sorunlar var. Bu konuyu Büyükşehir’de dile getirmenizi talep ediyorum. 1 aylık su faturasının Çerkezköy vatandaşlarına yansıtılmaması lazım. Çerkezköy halkına çok büyük faturalar yansıtıldı. Hiç olmazsa bir ay yansıtılmasın. Çerkezköy halkı hala musluklarda çamurlu su kullanıyor. Bunu öneri ve görüş olarak Büyükşehir Meclisi’ne sunabilirsiniz. Bunu Çerkezköy halkı adına sizden talepte bulunuyorum” diye konuştu.

İÇLİ’NİN SORULARINA AKAY CEVAP VERDİ

Türkiye’de 2021 yılının sonlarına doğru ekonomik darboğaz yaşandığını belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Fiyatların tepe taklak olduğu bir dönemi yaşadık. Biz ihaleye çıktığımızda masa başı hesaplarımızın tutmadığı bir döneme şahit olduk. Bu proje üç ayaklı bir projeydi.  Bizim aklımızdaki hedef meydana otopark yapmaktı. Büyükşehir Belediyesine ihale yaptırdık. İhaleye çıkıldıktan üç dört ay sonra fiyatlar arttı.”dedi.

MEVZUATIN DIŞINDA HİÇBİR İŞ YAPMADIM

Meydan’ın 8 ay boyunca kapalı kalmasının büyük bir mağduriyet yaşattığını belirten Akay, şunları kaydetti: “Ekim ayında alanın etrafı çevrildi, 7-8 ay bekledi. Müteahhit firmanın işi bırakmasıyla birlikte 7-8 ay mağduriyet yaşadık. Kamunun parasının ne kadar tutumlu kullanılması gerektiğini bilen birisiyim. Yaptığım işin ne olduğunu bilerek hareket ediyorum. Burada hem ekonomik anlamda hem de vatandaşlarımızın yaşadığı mağduriyetin daha fazla yaşanmaması için otopark ihalesi iptal olduktan sonra hızlıca işe girmek zorundaydık. Temmuz ayında işe başladığımızda beton fiyatı 220 lira iken bugün bin 200 TL’ye yükseldi.  Fiyatların 5’e katlandığı dönemde ihaleye girecek katılımcı bulamadık. Bizim bir güne bile tahammülümüzün olmadığı bir dönemi yaşadık. O dönemin sıkıntısını yaşayan bilir. Şehrin ortasında dağınıklıktan herkes gibi bizler de rahatsız olduk. Rahatsızlığı ortadan kaldırmak benim görevimdi ve mevzuatın dışında hiçbir iş yapmadım. Mevzuat işin aciliyetini yorumlama kısmını bu makama bırakmış, ben o mevzuattan doğan hakkımı, acil işler kapsamına alabilme hakkımı kendime göre kullandım. İhalemi yaptım, 30 Ağustos’ta Çerkezköy meydanında çelengimi koydum. Ne yaptığımı biliyorum. Nasıl davrandığımı biliyorum. 21/B ihalesini tek yapan ben değilim. Nasıl yapıldığına dair örneklemesini yaparım, benden çok Adem bey siz şaşırırsınız”  

KARARI BELEDİYE BAŞKANI VERMEZ

Asfalt ihalesiyle ilgili soruya da açıklamalarda bulunan Akay, “Asfalt ihalesini alanda verende ihale kurumuna gitmesi gerekiyor. Karar merci biz değiliz. Evrak eksiği varsa ihale komisyonu karar veriyor. Bu noktada kararı Belediye Başkanı vermez. Bizim bu şirket işi eksik yaptı, biz bunlara vermeyelim deme şansımız yok. Biz işi eksik yaptırmıyoruz. Parasını verdiğimiz işi hakkıyla teslim almak dışında hiçbir iş yapmıyoruz. Müteahhit geçici kabulü yapana kadar sorumludur. Kontrol sorunu yaşamıyoruz. Biz işi eksik yaptırmıyoruz. Personelime bu konuda ne ben söz söyleyebilirim, ne kimseye söyletmem.”diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR’E SÖYLÜYORUM

Pınarça Deresi’yle ilgili soruya da cevap veren Başkan Akay, “Ben Büyükşehir’e söylüyorum. Her zaman söylüyorum. En çok konuşan benim. Şimdi de söylüyorum. Çerkezköy’ün Devlet Su İşleri’nden beklentileri fazla.  2012 yılından beri askıda duran Çorlu deresi var. Ambardere regülatörü yapılması gerekiyor. O bölgenin Çorlu deresine kavuşması lazım. Beklentimiz ihalenin gerçekleşmesidir. Devlet Su İşlerinin kontrolündeki alana biz de gerekli yardımı yapacağız. Pınarça Deresi’nin yapım tarihi 2012 yılı. Oradan yapılan ilk zemin betonu 3,4 yıl içinde bozulup gitti. Benim gözlemim bu. Orası Büyükşehir sorumluluğunda bir alan. Temizlemek için biz de giriyoruz. Orada temizlik sorunu var bu ortadadır” diye konuştu.

 



HİZMET ŞEREF BELGESİ TAKDİM TÖRENİ DÜZENLENDİ

BAŞKAN AKAY MUHTARLARLA BULUŞTU: YENİ DÖNEM HEPİMİZE HAYIRLI OLSUN!

DEVA PARTİLİ AVŞAR'DAN İKTİDARA SERT TEPKİ

DEVA PARTİLİ AVŞAR; “TMO, BİR AN ÖNCE ARTAN MALİYETLERE DEĞECEK BİR HUBUBAT ALIM FİYATI AÇIKLAMALIDIR.”

DEVA PARTİLİ AVŞAR: SEÇİMDE KAMU KAYNAKLARINI PARTİYE SEFERBER EDEN İKTİDAR, BUGÜN TASARRUF TEDBİRLERİ AÇIKLIYOR.