AK PARTİLİ ÜMİT KÖK’TEN VAHAP AKAY’A TESİS TEPKİSİ: NE YAPTI NE YAPTIRDI!

AK PARTİLİ ÜMİT KÖK’TEN VAHAP AKAY’A TESİS TEPKİSİ: NE YAPTI NE YAPTIRDI!

Geçtiğimiz günlerde spor tesisleriyle ilgili konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a, AK Parti Belediye Meclis Üyesi Adayı Ümit Kök’ten cevap geldi.

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın seçim çalışmalarından birinde hükümetin ilçeye yapacağı spor tesisleriyle ilgili sözleri, dönemin AK Parti İlçe Başkanı ve halihazırda AK Parti Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Adayı Ümit Kök’ü harekete geçirdi. Kök, “Çerkezköy’e Gençlik Merkezi yapılacaktı. Ne kendisi bir proje yaptı ne de bize bıraktı yapalım.”dedi.

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI YAPTI
2019 yılında, dönemin AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök’ün bulunduğu bir heyetin Ankara’da gerçekleştirdiği protokol kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı Çerkezköy’e 3 spor tesisi yapmak için düğmeye basılmıştı. O spor tesislerinden, bir kısmı yapılırken Gençlik Merkezi için ayrılan kaynak yer bulunamadığından kullanılamadığını aktaran AK Parti Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Adayı Ümit Kök, Belediye Başkanı Vahap Akay’ı bundan sorumlu tuttu.
VAHAP AKAY’IN YÜZÜNDEN TAMAMI YAPILMADI
Dönemin AK Parti İlçe Başkanı ve 31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde Cumhur İttifakı’ndan AK Parti Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Adayı olan Ümit Kök, seçim çalışmaları kapsamında yaptığı konuşmalardan birinde Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın İlçeye yapacağı spor tesisleriyle ilgili olumsuz sözler eden Vahap Akay’a tepki gösterdi. Kök, “Benim de içinde bulunduğum Tekirdağ heyeti ile Ankara’da dönemin spor bakanımız Muharrem Kasapoğlu ile yaptığımız; Gençlik Spor Bakanlığı protokolünde Tekirdağ’ımıza 107 milyon TL’lik spor yatırımı için kaynak ayrılmıştı. Bunun içinde Spor Toto tarafından 11 İlçeye spor tesisi yapılacaktı. İlçelerimizde bu tesisler tamamlanırken, Çerkezköy’de sayın Belediye Başkanı yüzünden tamamını yapamadık.”dedi.
Kök, o protokol kapsamında Çerkezköy’de, gençlik merkezi, yarı olimpik yüzme havuzu, Çerkezköy’deki Kapalı Spor Salonu’nun arkasına bir sentetik saha, 500 kişilik tribün, soyunma odaları ve ayrıca bizim girişimimizle bin kişilik kapalı spor salonu ve Gençlik Merkezi yapılması için kaynak ayrılmıştı. Aslında önce Çerkezköy için 3 spor tesisi yapılacaktı. Bizim ihtiyacımızın fazla olduğunu belirterek yaptığımız girişimlerle bu sayı 5’e yükselmişti. Bunların büyük bir kısmını da Kızılpınar Mahallesi’nde yapmak istiyorduk.”dedi.
KIZILPINAR’DA GENÇLİK MERKEZİ YAPILACAKTI
AK Parti Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Adayı ve Dönemin AK Parti İlçe Başkanı Ümit Kök, spor tesislerinden Bağlık Mahallesi’nde ve Kapalı Spor Salonu’nun oradaki tesislerin tamamlandığını ancak özellikle bizim Kızılpınar’a çok istediğimiz Gençlik Merkezi, sayın Belediye Başkanı Vahap Akay yüzünden yapılamadı. O dönem yer bulma noktasında ben kendisine gittim. Dedim ki, Çerkezköy’de uygun bir yer yok. Kızılpınar’daki Trakyum’un olduğu yeri verirseniz buraya Gençlik Merkezi yaptıralım. İçerisinde çeşitli spor tesislerinin olduğu, yüzme havuzlarının olduğu dev bir gençlik merkezi. Kızılpınar’a da ihtiyaç var. O dönem sayın Vahap Akay bana dedi ki. Ben buraya proje yapmayı düşünüyorum. Bu yeri vermedi. Şimdi baktığımızda Trakyum’un olduğu yerde hiçbir şey yapılmadı. Ne kendisi yaptı ne de bıraktı ki biz Gençlik Merkezi’ni yaptıralım. Parası hazır Gençlik Merkezi yapılamadı. O para da bakanlığa geri gitti. Bağlık'taki tesis bitti. Yine Namık Kemal Bulvarı'ndaki Kapalı Spor Salonu'nun arada yapılan tesisler bitti. Ama Gençlik Merkezi'ni Kızılpınar'a Belediye Başkanı'nın yüzünden yaptıramadık. Şu an Kızılpınar gençleri, gençlik merkezini dolduruyor olacaktı. Ama olmadı.”diye konuştu.



HİZMET ŞEREF BELGESİ TAKDİM TÖRENİ DÜZENLENDİ

BAŞKAN AKAY MUHTARLARLA BULUŞTU: YENİ DÖNEM HEPİMİZE HAYIRLI OLSUN!

DEVA PARTİLİ AVŞAR'DAN İKTİDARA SERT TEPKİ

DEVA PARTİLİ AVŞAR; “TMO, BİR AN ÖNCE ARTAN MALİYETLERE DEĞECEK BİR HUBUBAT ALIM FİYATI AÇIKLAMALIDIR.”

DEVA PARTİLİ AVŞAR: SEÇİMDE KAMU KAYNAKLARINI PARTİYE SEFERBER EDEN İKTİDAR, BUGÜN TASARRUF TEDBİRLERİ AÇIKLIYOR.