HAFTANIN MANŞETİ

HAFTANIN MANŞETİ Haberleri

ÇALIŞTAY?DAN ?İSTANBUL SÖZLEŞMESİNDEN VAZGEÇMİYORUZ? ÇIKTI!

ÇALIŞTAY?DAN ?İSTANBUL SÖZLEŞMESİNDEN VAZGEÇMİYORUZ? ÇIKTI!

Tekirdağ Barosu Kadın Hakları Komisyonu?nun da temsil edildiği Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu ev sahipliğinde yapılan Baroların Kadın ve Çocuk Hakları merkezlerinin katıldığı çalıştay tamamlandı.

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu ev sahipliğinde 22-23-24 Ekim 2021 tarihinde Baroların Kadın ve Çocuk hakları merkezleri temsilcileri Türkiye de Kadına şiddetin önlenmesine ilişkin savunuculuk, politika üretimi ve iyi örnekler çalıştayında bir araya geldiler.

Açılış konuşmalarını TKDF Başkanı Canan Güllü ve İzmir Baro Başkanı Özkan Yücel`in yaptığı çalıştay Covit-19 döneminde Kadın ve çocuk analizinin yer aldığı Av. Süreyya Kardelen sunumu ile başladı.

Tekirdağ Barosunu temsilen Genel Sekreter ve Kadın Hakları Komisyonu Üyesi Av. Merve İşbilen ile Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Av. Işılay Nil?in katıldığı, İstanbul, Ankara, İzmir, Isparta, Konya, Şanlıurfa, Denizli, Antalya, Adana Barosu temsilcileri ve bireysel katılımcıların da yer aldığı toplantı hakkında açıklama yapan TKDF Başkanı Canan Güllü şunları kaydetti:

İSTANBUL SÖZLEŞMESİNİ?NİN UYGULANMASI KONUSUNDA ÇALIŞMALAR YAPILMAKTAYDI

?Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu 2017 yılından itibaren illerde Baroların Kadın ve Çocuk hakları merkezleri ile ?Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi? olan İstanbul Sözleşmesi`nin sahada uygulanması konusunda çalışmalar yapmakta. Bu çalışmaları mekanizmaların uygulanması konusunda kadın ve çocukların hayatlarını korumanın yolları ve yargılamada faillerin ceza almasında uygulanacak sözleşme ve yasa maddelerinin farkındalığının arttırılması yönündeydi.

Ancak 20 Mart 2021 tarihinde hukuksuzca yürürlükten kaldırıldığı bildirilen İstanbul Sözleşmesi sonrasında sahada neler olmuştu ve bu süreçten sonra ne yapılmalıydı. İşte bu konuların konuşulması ve yeniden bir yol haritası çizebilmek için 22-23-24 Ekim tarihinde düzenlenen toplantıda mağdurların yaşadıkları ve yargılamada karşılaşılan sorunlar konuşuldu.

199 KADIN KATLEDİLDİ

Sözleşmenin kaldırılmasından bu yana 199 Kadın katledilmiştir. Kolluğa müracaat eden mağdurlara kolluk desteğinin acil ve gerektiği gibi yapılmadığı ve faillerin tedbir kararları ihlallerinde ceza almadıkları için mağdur karşısında güçlendikleri konusunun altı özenle çizilmiştir. Covit-19 döneminde artan Kadın yoksulluğu konusuna dikkat çekilmiş ve artan çocuk istismarı konusunun vahim tablosu katılımcıların ortak tespiti olmuştur.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ?NDEN VAZGEÇMİYORUZ

Toplantı sonuç bildirisi 3 Kasım 2021 tarihinde açıklanacaktır. Toplantının katılımcılarına yeni bir motivasyon kazandırdığı katılımcıları tarafından ifade edilmiş ve ?İstanbul Sözleşmesinden Vazgeçmiyoruz? diyerek mücadeleye devam kararı alınmıştır.?



Anahtar Kelimeler:

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI

MESKUN MAHAL TATBİKATI NEFES KESTİ

YILIN ENLERİ 2023

HAFTAYA AÇIKLIYORUZ