Tekirdağ

Tekirdağ Haberleri

AS’TAN TANYERİ VE ŞAHİN’E CEVAP

AS’TAN TANYERİ VE ŞAHİN’E CEVAP

Yaklaşan seçim öncesi Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Adayı Fikret Tanyeri'nin hafta içinde yaptığı açıklamalara karşı mevcut Başkan Mustafa As'tan cevap geldi...

Hafta içinde Trakya Flaş Haber’e yaptıkları açıklamalarla Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın mevcut başkanı Mustafa As’a eleştirilerde bulunan, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Adayı Fikret Tanyeri ve Yönetimi’ndeki geçmiş dönem başkan adaylarından Recep Şahin’e cevap geldi. Trakya Flaş Haber’e yazılı bir açıklama da bulunan Mustafa As, “Esnafın sorunlarını bilen, ‘esnafımıza hizmetkâr olmaya geliyoruz’ diyen iki arkadaşımız bugüne kadar şoför esnafımıza ne gibi katkı sağladıklarını merak ediyorum.” dedi.

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı ve önümüzdeki 23 Ocak’ta yapılacak seçimde yeniden aday olan Mustafa As, açıklamasında şunları kaydetti:

ÜZERİNE KAYITLI ARACI YOK

Esnafın sorunlarını bilen, ‘esnafımıza hizmetkâr olmaya geliyoruz’ diyen iki arkadaşımız bugüne kadar şoför esnafımıza ne gibi katkı sağladıklarını merak ediyorum. Bana söylesinler. G.M.K.P. Mahallesi Muhtarı Recep Şahin arkadaşımız iki dönemdir seçim yarışına girdi, kaybetti. Şimdide seçimi kaybettikten sonra 4 yıl boyunca hiçbir esnafın, yanına uğramamış hal hatır sormamış hiçbir sorunu paylaşmamış seçimlere iki ay kala çıkıyor, ben şu kişiyi destekliyorum diye beyanat veriyor. Önce o zaman bu arkadaşımız bu kadar iddialı açıklamalar yapıyorsa muhtarlık görevini bırakacak, istifa edecek. Bu görev bana az geliyor, ben daha aktif görev alıp Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda esnafa hizmet vereceğim deyip cesareti varsa çıkacak aday olacak. Öyle yağma yok! Seçimi kaybedip tekrar muhtarlığa dönmeyecek. Çünkü şu anda onu seçen mahalleliye haksızlık ediyor. O görevi beğenmiyorsa boşuna orayı işgal etmeyecek. Şunu da söyleyeyim, bu arkadaşın üzerine şu anda kayıtlı bir ticari araç dahi yok. Nasıl esnafın sorununu çözecek anlamış değilim. Çerkezköy ve Kapaklı’da kaç tane taksi durağı var, sor bilmez! 10 tane taksi durağı ismi söyle bilmez!

BAŞINDA BULUNDUĞU DERNEĞİN HİÇ ÜYESİ YOK

Aday arkadaşa, Fikret Tanyeri’ne de şunu sormak istiyorum. Bu arkadaşımız şu anda hali hazırda Servis Araçları Sahipleri Derneği Başkanı. Varlığı yokluğu belli olmayan, bildiğim kadarı ile hiç üyesi de kalmayan bir dernek. Zaten bu arkadaşımız burada bir başarı sağlasa idi, servisçi arkadaşlar ikinci bir derneği (Tekirdağ S ve J plakalar) kurmasına gerek duymazlar idi. Şimdi diyor ben sorunları biliyor ve çözüme kavuşturacağım. Arkadaş hala bir derneğin başındasın. Sorunları biliyor ve çözeceksen kimse senin elini kolunu bağlamıyor. Çözüm üretebilirsin. Ama ben Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası başkanı olduğum süre içerisinde bir kere gelip esnafın şu sorunu var deyip paylaşım yapmamış, şimdi ben bunları biliyor ve çözeceğim diyor. Lafla peynir ekmek gemisi yürümez arkadaş. Bunları söylerken esnafımız geçmişteki başarılarımıza bakacak ona göre oyunu verecek diye düşünüyorum.

KASIT VARMIŞ ALGISI OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYOR

Bu arkadaşımız her konuşmasında çamur siyaseti yapmaya başladı. Ben ve Yönetim Kurulu arkadaşlarım sorsan araç çalıştırıyormuşuz. Söylesin plakaları hep beraber gidelim şikâyet edelim. Çünkü yok böyle bir şey. 2018 yılı temmuz ayında hizmet aracımız elektrik aksamından oluşan bir arıza sebebi ile Edirne otobanında seyir halinde iken alev aldı yandı. Biz araç içindeki arkadaşlarımıza bir şey olmadığına sevindik. Mala gelsin cana gelmesin dedik. Ama bu arkadaş maalesef bu konuyu devamlı gündeme getirip sanki kasıt varmış gibi bir algı oluşturuyor. Niye gitmişim Birlik Başkanı’na haber vermişim. Tabii ki oraya bildireceğim. Benim birliğim kalkıpta Kanarya Severler Derneği’ne mi bilgi vereyim?

Taksimetre ayarları pahalı diyor. Madem ucuz yer buldu şart değil başkan olması gelsin en uygun yer varsa söylesin bizde arkadaşları oraya yönlendirelim. Bizler odalar olarak bunların çalışmalarını yaptık. En uygun olan ücret tarifeleri zaten uygulanıyor.

“GENEL KURULUMUZA BEKLİYORUM”

Ben, son olarak üyelerimize seslenmek istiyorum. Bizleri tekrar göreve getirdiğiniz takdirde sorunları bilen, çözümü konusunda her zaman yanınızda olacağımıza sözünü vermek istiyorum. 23 Ocak 2022 tarihinde Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak olan seçimli Olağan Genel Kurulumuz’a katılmanızı bekliyorum. Seçimlerin sonunda esnafımız kazansın diyorum.”



Anahtar Kelimeler: TANYERİ ŞAHİN’ CEVAP

BAŞKAN YÜCEER’DEN TESİSLERE ZİYARET

EZAN OKUMA YARIŞMASI BÖLGE FİNALİ TEKİRDAĞ’DA DÜZENLENDİ

VALİ SOYTÜRK ÇOCUK KOROSU KONSERİ’NE KATILDI

ÇÖL TOZU ALARMI

ÇAMUR YAĞIŞI ÇEŞMELERE AKIN ETTİRDİ