ATATÜRK’ÜN SARAY’A GELİŞİNİN 86. YILDÖNÜMÜ

ATATÜRK’ÜN SARAY’A GELİŞİNİN 86. YILDÖNÜMÜ

Yurdumuzun kurtarıcısı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 86 yıl önce “Trakya Manevraları” münasebetiyle Saray’a gelişi bu yıl da çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Mustafa Kemal Atatürk’ün, 19 Ağustos 1937 tarihinde Trakya Manevraları’nı yerinde incelemek için Saray’a gelişi bu yıl da çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Atatürk’ün Saray’ı ziyaret edişinin 86. yıldönümü kutlamaları 19 Ağustos Cumartesi günü saat 10.15’te Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kutlama programı Atatürk’ün Trakya Manevraları sırasında istirahat ettiği Saray Belediye Başkanlığı binasının yanında bulunan Atatürk Rolyefi’nin bulunduğu alanda devam edecek.

Atatürk’ün Saray’da istirahat ettiği noktaya ve Atatürk Rolyefi’ne çiçek sunulacak. Yapılacak olan konuşmalar ve günün anlamını vurgulayan şiirlerin ardından geleneksel olarak vatandaşlara pilav ve ayran ikramı yapılacak.

SARAY ATATÜRK İÇİN KOŞACAK
19 Ağustos Cumartesi günü saat: 18.00’de Saray Belediyesi Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Saray’a gelişinin 86. Yıldönümü kapsamında Atatürk Koşusu’nun 6.sı düzenlenecek. 

Atatürk Koşusu’na katılmak isteyen vatandaşların 18 Ağustos Cuma günü saat 15.00’e kadar Saray Belediyesi Ek Hizmet Binası Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğüne kayıt yaptırması gerekirken koşudan yarım saat öncesin dek kayıt yaptırmak mümkün olacak. Saray Belediyesi 6. Atatürk Koşusu’na katılmak isteyen vatandaşlar yalnızca nüfus cüzdanı suretiyle müracaatta bulunabilirler.

ATATÜRK KOŞUSU AŞAĞIDA KATEGORİLERDE BELİRTİLDİĞİ ÜZERE YAPILACAK
19 Ağustos Cumartesi günü saat 18.00’de Atatürk Alanı Heykel önünde etkinlik başlayacak ve koşu başlangıç noktalarına Saray Belediyesi araçları ile gidilecek.
19 Ağustos Cumartesi günü saat 20.00’de etkinlik sonlanacak. Etkinlik sonunda derece yapan katılımcılara günün anlam ve önemini belirten kupa ve madalya takdim edilecek.
ATATÜRK KOŞUSU GÜZERGAHI
Güneşkaya Mesire Alanı -> Teski Su Terfi Merkezi -> Güneşkaya Yolu Sapağı -> Doğa Sokak -> Orkide Sokak -> Atatürk Kültür Merkezi önünden devamla -> Vize Caddesi -> Atatürk Alanı (Bitiş Noktası)

KATEGORİLER
Veteran 31 Yaş ve üzeri
Erkekler 2000 M
Kadınlar 1000 M
Büyükler 19-30 Yaş arası
Erkekler 3000 M
Kadınlar 1500 M
Gençler 15-18 Yaş arası
Erkekler 2500 M
Kadınlar 1500 M
Yıldızlar 11-14 Yaş arası
Erkekler 2000 M
Kadınlar 1200M
Minikler 8 – 10 Yaş arası
Erkekler 1000M
Kadınlar 600M


 



ARET MARANCIOĞLU’NUN LİSTESİ KAZANDI

BÜNYAMİN BAYIR’DAN KARACA’YA NEZAKET ZİYARETİ

DÜNYA'NIN DÖRT BİR YANINA ÇORAP SATAN HASAN GÜLKAYA'DAN BAŞARISININ HİKAYESİ

ENFLASYON YÜZDE 69 OLARAK AÇIKLANDI

ÇTSO ÜYELERİ’NDEN ULUSLARARASI FUAR’A KATILIM