BAKAN KARAİSMAİLOĞLU: HAYATA GEÇİRDİĞİMİZ DEV ESERLER TÜRKİYE YÜZYILI’NIN ALTYAPISIDIR

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU: HAYATA GEÇİRDİĞİMİZ DEV ESERLER TÜRKİYE YÜZYILI’NIN ALTYAPISIDIR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu: “Türkiye’yi Dünya ticaret yollarının hakimi noktasına taşıyoruz.”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, 10 kilometre uzunluğundaki Balıkesir Kuzeybatı Çevre Yolu ile İstanbul, Bursa ve Ankara’dan Edremit ve Ayvalık ilçeleri ile Kaz Dağları’na erişim sağlayan Balıkesir şehir geçişine alternatif bölünmüş yol bağlantısı oluşturduklarına dikkati çekti. Seyahat süresinin 16 dakikadan 5 dakikaya düşeceğini vurgulayan Karaismailoğlu, yılda toplam 104 milyon TL tasarruf sağlanacağını bildirdi. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kuzeybatı Çevre Yolu temel atma törenine katıldı. Ulaştırma ve altyapı yatırımlarına dur durak bilmeden devam ettiklerini belirten Karaismailoğlu şunları kaydetti:

 “Bu yatırımlarımızla, Türkiye’mizi dünya ticaret yollarının hakimi konumuna yükseltiyoruz. Söz konusu çalışmalarımız, Türkiye Yüzyılı’nın da en önemli kilometre taşlarından olacak. Bu uğurda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’mız çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yaptıklarımızla yetinmiyoruz, yeni yatırımlarımızı da bir an önce milletimize sunmak için aralıksız çalışıyoruz. 

GELECEĞİMİZE ADANMIŞ HİZMETLER

 Bizim Cumhuriyet’ten anladığımız azimdir, çalışkanlıktır, milletin bağımsızlığı için hürriyeti için egemenliği için ’durmadan yola devam etmektir.’ Bu vatan için canını, kanını feda etmiş başta Atatürk olmak üzere, tüm gazi ve şehitlerimize, milli mücadelede emeği geçenlere borcumuzu ancak bu şekilde ödeyebiliriz. Boş sözler geçicidir; kalıcı olan, Türkiye’mize, milletimize faydası olan hizmettir. Ne mutlu bize ki; Cumhuriyet’imizin 99. yılını milletimize ve onun geleceğine adanmış hizmetlerle kutladık! Milletimizle bunları paylaşma gururu bizlere nasip oldu. Önce Cumhurbaşkanımız, ülkemizin yüz yıllık hedeflerini işaret eden ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonunu ilan etti. Devlet aklı ile planlayarak ve hayata geçirdiğimiz dev eserler, ‘Türkiye Yüzyılı’nın’ altyapısıdır. Bundan sonra da çalışmalarımızla gücümüze güç katacak, Kalkınmanın, iletişimin, dijitalin, sürdürülebilirliğin yüzyılını; Türkiye yüzyılını gençlerimize armağan edeceğiz. 29 Ekim günü Cumhuriyet coşkumuza ‘yerli ve milli’ elektrikli aracımıza TOGG da katıldı. Ülkemizin 60 yıllık hayali olan, her zaman engellenmeye çalışılan yerli aracımızın seri üretimine başladık. Böylece Türkiye, yeni nesil ulaşım yaklaşımında dünyada takip eden değil, takip edilen bir ülke pozisyonunu güçlendirmiştir. İşte ‘Türkiye Yüzyılı’nı; üretimin, verimliliğin, başarının, gücün yüzyılı kılacak adımlarımızdan biri de TOGG olmuştur.

ULAŞIM VE İLETİŞİM ALTYAPISINA 1.6 TRİLYON LİRANIN ÜZERİNDE YATIRIM GERÇEKLEŞTİRDİK

Yük taşımacılığında, üretim ve tüketim noktaları arasında aktarmasız ulaşım olanağı sağlamaktadır. Hem uluslararası hem de yurt içi taşımacılık faaliyetlerinde kilit bir rol alan ve adeta lojistik sistemin kılcal damarı olarak hayati bir fonksiyon üstlenmektedirler. Uluslararası pazarlarda rekabet avantajının elde edilmesinde büyük rol oynayarak, ekonomiye doğrudan katkı sağlamaktadır. İşte bunun bilinciyle Cumhurbaşkanımızın liderliğinde geçen son 20 yıl içerisinde karayollarına çok büyük yatırımlar yaptık. Son 20 yıl içerisinde ülkemizin ulaşım ve iletişim altyapısına 1 trilyon 653 milyar Lira’nın üzerinde yatırım gerçekleştirdik. Bu yatırımlarımız içinde; yüzde 60 oran ve 996 milyar liralık miktar ile karayolları en büyük payı aldı. 100 yılda yapılacak faaliyetleri 20 yıla sığdırdık. Avrasya Tüneli, Kuzey Marmara Otoyolu, İzmir-İstanbul Otoyolu, Osmangazi Köprüsü, Ankara-Niğde Otoyolu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 1915 Çanakkale Köprüsü ile Malkara-Çanakkale Otoyolu gibi mega karayolu projelerini hayata geçirdik. Bölünmüş yol uzunluğumuzu 6 bin 100 kilometreden 28 bin 793 kilometreye çıkardık. 2003 öncesi 311 kilometre olan toplam köprü ve viyadük uzunluğumuzu 732 kilometreye, 50 kilometre olan tünel uzunluğumuzu ise 663 kilometreye ulaştırdık. Kara yollarımızdaki ulaşım hızı güvenli, konforlu hale getirerek trafiğin ve hareketliliğin önündeki engelleri kaldırdık. Konforlu ve emniyetli yollarımızla ulaşımın kalitesini yükselttik."



KILIÇDAROĞLU: “DEMİRTAŞ’IN İÇERDE TUTULMASINI ASLA DOĞRU BULMUYORUM”

DEVA PARTİLİ AVŞAR: SAYIN ŞİMŞEK, KURU KİM PATLATTIYSA GİDİN PARAYI ONDAN İSTEYİN. ESNAFIN YAKASINI BIRAKIN

TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ’NE ÜYE SEÇİMİ YAPILDI

BELEDİYE EKİP, PİŞİRİP VATANDAŞIN SOFRASINA SUNACAK

AK PARTİ İLÇE BAŞKANI AZBAY’DAN 19 MAYIS MESAJI