BAŞKAN MUSTAFA ÇETİN: KURUMSALLAŞMA ÜZERİNE ÇOK ÖNEMLİ ADIMLAR ATTIK

BAŞKAN MUSTAFA ÇETİN: KURUMSALLAŞMA ÜZERİNE ÇOK ÖNEMLİ ADIMLAR ATTIK

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, basın mensuplarını belediye faaliyetleri hakkında bilgilendirdi.

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, basın mensuplarını belediye faaliyetleri hakkında bilgilendirip, belediye meclisinde grubu bulunan bazı partileri ve bazı meclis üyelerini, yönetime gerekli desteği vermediği hususunda eleştirdi. 

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde basın mensuplarını kahvaltı programında ağırlayıp belediye faaliyetleri hakkında bilgilendirdi. Göreve geldiği günden itibaren kurumsallaşma üzerine çok önemli adımlar attıklarını söyleyen Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, bakanlığa direkt entegre olacak bir sistemi ortaya koymaya çalıştıklarını dile getirdi. Başkan Çetin Belediyenin tüm müdürlükleri ile birlikte Kapaklı halkına hizmet vermek için uğraş verdiğini sözlerine ekledi. 

Çerkezköy ve Kapaklı basınının iç içe olduğunu belirten Başkan Çetin, Çerkezköy basınının eleştirilerini değerli bulduğunu söyleyerek, yerel gazetecilerin kamu kurumlarına ışık olması gerektiğini ifade etti. Kurumsallaşma süreci hakkında da konuşan Başkan Çetin konuşmasının devamında şunları kaydetti:   

BU ZAMANA KADAR ÇOK YOL ALDIK

“Göreve geldiğimiz günden itibaren bakanlıklarla direkt olarak entegre olabileceğimiz bir sistemi kurumsallık çatısı altında dizayn etmeye çalışıyoruz. Hedefimiz halkımızın şikayetlerini birinci ağızdan dinleyerek bu sorunlara çözüm üretmek. Bu zamana kadar çok yol aldık. Bundan sonra da yolumuza daha güçlü bir şekilde devam edeceğiz. Cuma gününe kadar da İçişleri Bakanlığı’nın canlı e-belediye dediğimiz yazışmaların, muhasebelerin, ihalelerin, doğrudan teminlerin bakanlığa direkt entegre olacağımız bir programla start vereceğiz. Böyle bir kurumsallaşmayı ortaya koymaya çalışıyoruz. 

Geçen yıl yapmayı düşündüğümüz ancak fiyat artışlarından kaynaklanan sebeplerden dolayı ihaleye çıkamadığımız 7-8 tane proje var bu yıl hayata geçirmek istediğimiz. Şubat ayında gelecek olan yeni fiyatlarla beraber yaklaşık maliyetler belli olduktan sonra bunların ihalelerini gerçekleştireceğiz ve eksik kalan, söz verdiğimiz vaatleri de yerine getirebileceğimiz ihaleleri yapıp bu sene bunları da Kapaklı halkına kazandırmak istiyoruz. Basına gerekli desteği geçen yıllarda tasarruf tedbirleri dolayısıyla veremedik. Ancak bunu aşmaya çalışıyoruz. Artık abonelikler ile basına destek vermeyi hedefliyoruz. Çerkezköy ile et ve tırnak gibiyiz. Bu yüzden Çerkezköy basınının eleştirilerini son derece önemsiyorum ve dikkate alıyorum.”   

DENETLENEBİLİR BİR ŞEKİLDE

Gazetecilerden gelen sorulara cevap veren Başkan Çetin ihaleler ve şeffaflık konuları hakkında, “Geçen yıl gerçekleşen fiyat artışlarından dolayı çıkmak istediğimiz ihalelere çıkamadık. Şubat ayında fiyatlar kesinleştikten sonra 8 ihale gerçekleştirme planımız var. Şeffaflık konusunda ise 22 müdürlüğümüzün tamamı denetlenebilir bir şekilde faaliyetlerini sürdürüyor. Sorduğunuz tüm sorulara açık yüreklilikler cevap verecek tamamen şeffaf bir kurumuz” ifadelerini kullandı. 

Meclis üyelerinin bir kısmının meclis toplantılarında devamsızlık yapıp vatandaşa fayda sağlayacak projeleri aksattığını iddia eden ve eleştiren Başkan Çetin, “Meclis üyeleri halk için oradalar. Topluma faydalı tekliflere destek vermek için oradalar. Öyle topu taca atmak, doğru hareketler değil. ‘Sürdürülebilir Şehirler Projesi’ ilk kez Kasım ayında gündeme gelip, komisyonlara havale edildi. 3 ay geçti, 3 ay boyunca komisyonlarda bu konu tartışıldı. Sıfır Atık Müdürümüz her seferinde davet edilerek kendilerine konuyu anlattı. Kendileri eğer eksik bilgiye sahipse meclise gelip konuyu öğrenebilirler. Açıklamalarımızda gerekli tüm bilgiler veriliyor. Öğrenmek isteyen gelir, öğrenir” dedi. 

MECLİS ÜYELERİ HALK İÇİN ORADALAR

AK Parti ve MHP meclis üyelerinin toplantılara katılmaması hakkında konuşan Başkan Çetin meclis üyelerinin halk için orada olduklarını fakat toplantılara katılmadıkları için vatandaşa gidecek olan hizmetin aksadığını söyledi. Başkan Çetin konuyla ilgili şunları söyledi:  

"AK Partili 2 meclis üyesi arkadaşımız vardı. İkisi de başkan yardımcılarımızdı ancak görevden alındıktan sonra gelmediler. Onlar da halka yönelik bir çalışma ortaya koymuyorlar. Kendileri, kişisel egolarını tatmin etmek için her şeye hayır diyorlar. 3 yıldır devam eden bir proje bu. Cumhur İttifakı’nın bu davranışını doğru bulmuyorum. İlk defa yapmıyorlar. Her defasında ‘Biz bilgilendirilmedik’ gibi söylemlerle kendilerini haklı gösteriyorlar. Asıl görevlerini unuttuklarını görüyorum. Asıl görevleri Kapaklı halkı için hayırlı bir projeye destek vermek." 



HİZMET ŞEREF BELGESİ TAKDİM TÖRENİ DÜZENLENDİ

BAŞKAN AKAY MUHTARLARLA BULUŞTU: YENİ DÖNEM HEPİMİZE HAYIRLI OLSUN!

DEVA PARTİLİ AVŞAR'DAN İKTİDARA SERT TEPKİ

DEVA PARTİLİ AVŞAR; “TMO, BİR AN ÖNCE ARTAN MALİYETLERE DEĞECEK BİR HUBUBAT ALIM FİYATI AÇIKLAMALIDIR.”

DEVA PARTİLİ AVŞAR: SEÇİMDE KAMU KAYNAKLARINI PARTİYE SEFERBER EDEN İKTİDAR, BUGÜN TASARRUF TEDBİRLERİ AÇIKLIYOR.