BİLİM İNSANLARI İSMİNİ GEZEGEN KATİLİ KOYDU: DÜNYA'YA ÇARPABİLİR

BİLİM İNSANLARI İSMİNİ GEZEGEN KATİLİ KOYDU: DÜNYA

Bir şehri buharlaştırabilecek küçük boyutlu asteroitlerin peşindeki gökbilimciler, yeni bir potansiyel tehdit tespit ettiler.

Geçen yıl, aşırı güneş ışığıyla gizlenmiş asteroitleri bulma umuduyla, uluslararası bir gökbilimciler ekibi, öncelikle evrenin anlaşılması zor karanlık enerjisini araştırmak için tasarlanmış bir kamera seçtiler. İlk olarak eylül ayında yapılan bir duyuruda , araştırmacılar asteroit keşiflerini duyurdular.

Asteroit Ocak ayında keşfedildikten sonra, ek gözlemevleri onun hareketini inceledi ve diğer astronomlar onu eski görüntülerde geriye dönük olarak tanımladılar. Bu veri seti, önümüzdeki yüzyılda ve belki de çok daha uzun bir süre boyunca Dünya'yı ziyaret etmeyeceğini açıkça ortaya koydu. 

YIKIMA NEDEN OLUR

Bilim insanları bu asteroite gezegen katili dediklerini açıkladı. Dünya'ya çarpma durumunda, gezegen çapında bir yıkıma neden olacağı düşünülüyor. Asteroit ya da küçük gezegen, Güneş'in etrafında hareket eden güneş sistemi cisimleridir. Atmosferi olmayan metalik veya kayalık cisimlerdir.

 

 

 

 



KIRKLARELİ’NDE KAÇAKÇILIK OPERASYONU: 11 GÖZALTI

GÖKTAŞI DÜNYA'YA ÇARPABİLİR

ABD'NİN EN BÜYÜK BANKALARINDAN BİRİ ÇÖKTÜ: TEHLİKE KAPIDA

KATİL BALİNA 17 KÖPEKBALIĞINI TEK SEFERDE AVLADI

ABD İSTİHBARATI AÇIKLADI: COVİD-19 İNSAN ÜRETİMİ OLABİLİR