ÇERKEZKÖY FİLİSTİN İÇİN CUMHURİYET MEYDANI’NDA TOPLANDI

ÇERKEZKÖY FİLİSTİN İÇİN CUMHURİYET MEYDANI’NDA TOPLANDI

Çerkezköy halkı ve STK'lar platformu tarafından İsrail'in Gazze’deki soykırımına karşı protesto düzenlendi. Çerkezköy Meydanı’ndaki programda bir de ortak bildiri okundu.

STK’lar adına bildiriyi Abdullah Olgun okudu. Olgun’un okuduğu bildiride, “İsrail'in Filistin halkına yönelik insanlık dışı saldırılarını son dönemde artırarak devam ettirmesini; bu çerçevede 17 Ekim 2023 günü Gazze'deki El-Ehli Arap Hastanesi'ni hedef alarak, aralarında bebeklerin, çocukların ve kadınların da bulunduğu yüzlerce Filistinli sivilin ölmesine ve yaralanmasına neden olan ve halen devam eden vahşice saldırılarını tüm Çerkezköy halkı ve STK’ları olarak şiddetle lanetliyoruz.”denildi.

DERHAL DURDURULMALI

Olgun’un okuduğu bildiride şunlar yer aldı: “Söz konusu saldırılar sonucunda Şehit olan Filistinli kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Filistin halkının acılarını derinden yaşıyoruz, hissediyoruz, acıları bizim acımızdır, acılarını paylaşıyoruz. Gazze'de bir insanlık dramı yaşanmaktadır. Uluslararası hukuk ve uluslararası insancıl hukuk ilkelerinin açık ihlali söz konusudur. Tüm saldırıların ve şiddet eylemlerinin derhal durdurulması çağrısında bulunuyoruz. Türkiye tarafından, bölgede kalıcı bir barışın tesisi amacıyla iki devletli vizyon temelinde yapılan diplomatik girişimleri destekliyoruz. 

İLK KIBLE, İLK KUTSAL…

Kudüs bize Hz. Ömer'in, Selahaddin Eyyubi'nin, Yavuz Sultan Selim Han Hazretlerinin yadigârıdır. Fahri kainat Efendimizin ilk kıblesi, İslam’ın kutsalıdır. İşte Kudüs bizim için budur, işte Mescid-i Aksa’ya bakışımız aynısıyla böyledir. Mescid-i Aksa’yı gördüm düşümde, Bir çocuk gibiydi ve ağlıyordu. Varıp eşiğine alnımı koydum, sanki yeraltı nehri gibi çağlıyordu. Mescid-i Aksa’yı gördüm düşümde, götür Müslümana selam diyordu. Dayanamıyorum bu ayrılığa, kucaklasın beni İslam diyordu. 400 yılı aşan bir süre hâkimiyetimiz altında adalet, hakkaniyet, şefkat, hoşgörü ve huzurla yönetilen, Harem-i Şerifimizin kalpgahıdır Kudüs. Gazze ağlıyor, samimi Müslümanlar feryat figan ediyor. Harem-i Şerif’in içinde yer alan Mescid-i Aksa bu yüzden hüzünlü, Kubbetü’s Sahra bu nedenle mahzun, Filistinli kardeşlerimiz bu sebeple gariptir.

KUDUS İSLAM’DIR

Kudüs İslam’dır ve İslamın derin izlerini taşımaktadır. Kudüs mukaddesatımızın namus kilididir. Gitti demekle gitmez, düştü demekle düşmez, İsrail’in demekle de İsrail’in olmayacaktır. 1948 yılından bu yana adete işgal projelerini tek tek gerçekleştirmek için yapmadıkları zulüm kalmamıştır. Sanmasınlar sadece Kudüs, sadece Gazze İslam’dır, buraların dağı İslam’dır, taşı İslam’dır, kuşu İslam’dır, kurdu İslam’dır, havası İslam’dır, toprağı İslam’dır ve koruyucusu Allah’tır. Ayrıca bizlerde Yüce Türk Milleti olarak ; her zaman beklenen ,vefalı Türk Askerinin Kudüs'e Gazze’ye Barış gücü olarak gönderilmesini canı gönülden istiyoruz destekliyoruz biran evvel gerçekleşmesini bekliyoruz. Bu bağlamda, tüm Türkiye ve Çerkezköy halkı ve STK'ları platformu olarak üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getirmeye hazır olduğumuzu bildiriyoruz. Allah-u Teâla dan kardeşlerimize yardım niyaz ediyoruz. 

ZAFER ALLAH'INDIR

Olgun’un okuduğu bildiri şöyle bitti:  “Ve son olarak insanlığın baş düşmanı Siyonizme ve onun hizmetkârlarına seslenmek istiyoruz: Ey Allahın lanetlediği kavim, ey İsrail! Ne kadar zulmederseniz edin, ne kadar kan dökerseniz dökün, Mescidi Aksa’yı, Kudüs’ü, Filistin’i bizden koparamayacaksınız! İşte biz Aksa için canını vermeye hazır on binler yüzbinler milyonlar olarak daima karşınızda olacağız. Tarih sahnesinden silinip gideceğiniz güne kadar sizinle mücadele edecek, kanımızın son damlasına kadar savaşacağız. İşte yakın bir zaman önce olduğu gibi hiç beklemediğiniz bir anda sizi bu coğrafyadan söküp atacağımız günler yakındır. Zafer İslam’ındır. Zafer Allah’ındır. Zafer inananlarındır. Ve zafer yakındır!

Çerkezköy Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitinge Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Salih Azbay, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Fatih Berber, Yeniden Refah Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Bünyamin Sönmez, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, STK temsilcileri, oda başkanları, siyasi parti ilçe yönetimleri, Oda başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.



DRON GÖREN MASUM KEDİLER GÜLÜMSETTİ

GELENDOST CANLI YAYINLA TAKİPTE

ÇORLU'DA EV YANGINI

YANGIN MAHALLELİYİ SOKAĞA DÖKTÜ

MODİFİYELİ ARAÇLAR GÜZELLİK VE SES İÇİN YARIŞTI