ÇERKEZKÖY KAYMAKAMLIĞI SEYYAR SANDIK ŞARTLARINI AÇIKLADI

ÇERKEZKÖY KAYMAKAMLIĞI SEYYAR SANDIK ŞARTLARINI AÇIKLADI

Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından hastalığı veya engeli olan seçmenlerin oy kullanabilmeleri için uygulamaya sokulan seyyar sandıklar hakkında açıklama yapıldı.

Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 14 Mayıs tarihinde gerçekleşecek olan genel seçimlerde, hastalığı veya engeli olan seçmenlerin oy kullanabilmeleri için seyyar sandıkların ilçe nüfus müdürlüklerine başvuru yoluyla temin edilebileceği duyuruldu.

Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından hastalığı veya engeli olan seçmenlerin oy kullanabilmeleri için uygulamaya sokulan seyyar sandıklar hakkında açıklama yapıldı. Kaymakamlık tarafından, "Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı’nın 2023/100 sayılı kararı ve ekinde yer alan 140/1 sayılı Yurt İçi Seçmen Kütüğünün güncelleştirilmesi Usul ve Esasları Genelgesi uyarınca; seyyar sandıklarda oy kullanabilmeleri için, hastalığı veya engeli sebebiyle yatağa bağımlı seçmenlerin bir yakını tarafından www.ysk.gov.tr internet adresinde bulunan veya ilçe seçim kurullarından temin edilecek ‘seyyar sandık kurulu’ talep formu ile ilçe seçim kurulu başkanlığına veya ilçe seçim kurulu başkanlığına gönderilmek üzere muhtarlığa başvuruları, askı başlangıç tarihi olan 20 Mart Pazartesi günü saat 08.00 ile 2 Nisan Pazar günü saat 17.00 arası yapılabilir.

Başvuruda, ‘seyyar sandık kurulu talep formu’ ile birlikte ‘engeli nedeniyle yatağa bağımlı olduğu’ ibaresinin yer aldığı sağlık raporu ibraz edilmelidir. Ancak bir önceki seçimde kalıcı olarak yatağa bağımlı olduğu tespit edilerek seyyar sandık seçmen listesine dahil edilmiş seçmenler ile Sağlık Bakanlığından elektronik ortamda alınan verilerden kalıcı olarak yatağa bağlı olduğu tespit edilen seçmenlerden müracaatları halinde yeniden sağlık raporu istenmez. İlgili vatandaşlarımızın hak kaybına uğramamaları için belirtilen süre içerisinde başvuru yapmaları gerekmektedir" denildi.



BÜYÜKELÇİ’DEN VALİ SOYTÜRK’Ü ZİYARET ETTİ

ULAŞIM KARTLARINDA ONLİNE VİZELEME DÖNEMİ

BOSTAN FİDELERİ DEVLETTEN

VALİ SOYTÜRK TEMSİLİ ASKERLİK YEMİN TÖRENİ’NE KATILDI

BÜYÜKŞEHİR TARAFINDAN KÖPRÜ VE MENFEZLER YENİLENİYOR