ÇERKEZKÖY MECLİSİ'NDE DENETİM VE FAALİYET RAPORU GÖRÜŞÜLDÜ

ÇERKEZKÖY MECLİSİ

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Nisan ayı Meclis toplantısının 1. Oturumu Belediye Başkanı Vahap Akay Başkanlığı’nda gerçekleştirildi.

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Nisan ayı Meclis toplantısının 1. Oturumu Belediye Başkanı Vahap Akay Başkanlığı’nda gerçekleştirilirken, Çerkezköy Belediyesi’nin 2022 Faaliyet Raporu Belediye Meclisi’nde oy çokluğu ile kabul edildi. Faaliyet Raporu'nun okunduğu ve Milletvekili Aday Adaylıkları nedeniyle istifa eden meclis üyelerinin yerine yedek listeden gelen isimler ise başarı dilekleri ile karşılandı. Toplantıya, AK Parti Meclis Üyesi Adem İçli'nin eleştirileri de damga vurdu. 

YENİ MECLİS ÜYELERİ TOPLANTIYA KATILDI

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Nisan ayı Meclis toplantısının 1. Oturumu Belediye Başkanı Vahap Akay Başkanlığı’nda gerçekleştirildi. Açılış ve yoklama ile başlayan Nisan ayı Belediye Meclisi’nin ilk oturumunda 14 Mayıs’ta yapılacak olan 28. Dönem Milletvekilliği Genel seçimleri nedeni ile Meclis Üyeliği görevlerinden istifa eden MHP Meclis Üyesi Koray Önsel ve İYİ Parti Meclis Üyesi Dilek Köksal Kahraman’ın yerine İlçe Seçim Kurulu’na bildirilen liste doğrultusunda AK Parti’den Kamil Yiğit ve CHP’den Gülten Aday’ın Meclis Üyesi oldukları bilgisi verildi ve Meclis Üyelerine Belediye Başkanı Vahap Akay ve Meclis Üyeleri tarafından ‘Hoş geldiniz’ denildi. 

2022 FAALİYET RAPORU OKUNDU

İstifa eden ve yerlerine gelen Meclis Üyelerinin bilgisinin Meclis Üyeleri ile paylaşılmasının ardından Belediye Başkanı Vahap Akay tarafından Çerkezköy Belediye Başkanlığı’nın 2022 yılı faaliyet raporu Meclis Üyelerinin bilgisine sunuldu. Faaliyet raporunun sunulmasının ardından karşılıklı eleştiri ve açıklamalar meydana geldi. Eleştirilerini dile getirmek için kürsüye çıkan AK Parti Meclis Üyesi Adem İçli, Çerkezköy’e yapılan TIR parkının ihale ile alındıktan sonra kim ile ortak olunduğunu sordu. İçli, “Madem bedel alınmadı neden bu kooperatif ile ortak olundu? Ben ücretsiz verilmesine karşıyım. Biz kiralamışız. Şimdi hiçbir bedel talep etmeden, işinin ehli olsa bile bir firmayı bedelsiz olarak ortak kılmak doğru değildir” dedi. Başkan Akay ise cevap olarak Çerkezköy Taşıyıcılar ile bir işbirliği yapıldığını dile getirirken, “Çerkezköy Taşıyıcılar Kooperatifi ile alt sözleşme yaparak beraber işletir duruma geldik. Mevzuat bu iş birliğinin önünü açmış. Çerkezköy Belediyesi bu şekilde takdir etmiş. Taşıyıcılar Kooperatifi işinin ehli olduğu için alt sözleşme yaptık. Biz parayla bir yer almadık. Biz kiralama ihalesine girdik. Ayrıca bu işletmelerin tamamı Sayıştay denetimine tabiidir” ifadelerini kullandı.

TOZ, TOPRAK VE ÇAMUR YILI

Çerkezköy’deki yol çalışmalarını eleştiren Meclis Üyesi İçli, “2022 yılı Çerkezköy için toz toprak çamur olarak geçti. Atatürk ve Öztrak caddelerinde engellisinden yaşlısına sokakta gezemez, esnafı iş yapamaz hale geldi. Bu reel faaliyet raporudur. Bu çalışmalar etaplar halinde yapılsaydı böyle olsaydı. Bu sorunlar yaşanmazdı. Asfaltın üstüne asfalt atıldığını ilk defa gördüm. Giden paralara acıyorum. Bunlar işlerin ehline verilmemesinden dolayı oluyor. Kaldırımlarda ki döşenen taşlar şimdiden çürümüş durumda. Umarım artık daha iyi denetlenir. İhaleye çıkan birimlerimizin de denetlenmesi lazım. Harcanan paralar yetimin garibanın hakkı” şeklinde konuştu. Bu eleştirilen karşısında ise Başkan Akay, “Eleştirileri normal karşılıyorum. Biz bu altyapı çalışmalarına başlarken toz ve topak vaat ettik. En işlek iki damarda bu çalışmaları yaptıktan sonra artık eleştirileri göğüslemem gerekiyor. Vatandaşlar bize sinirlendi. Ama biz sağ duyularına inandık. İşi bitirme safhasına kadar getirdik" dedi. 

Çerkezköy Belediyesi'nin doğrudan temin hastalığının olduğunu söyleyen Meclis Üyesi İçli eleştirilerine, “Belediyenin kasasına doğrudan temin ile zarar veriliyor. Çerkezköy Belediyesi'ne ticari fikirler ile para kazandırılması lazım. Halk ekmek A.Ş gibi farklı modeller ile şirketler kurup belediyemize para kazandırmamız lazım. Sürekli devletten beklemek doğru bir iş değil. Tek gelir kalemimiz kira geliri oda yeterli seviyede değil” şeklinde devam etti. İçli, ”Müdürlükler babasının parasını harcamıyor. Daha dikkatli olmaları lazım” diyerek eleştirilerine belediyenin müdürlüklerini de kattı.  

BATIK BİR DURUMDAN ALDIK

Başkan Akay’da cevap olarak Çerkezköy Belediyesi’nin batık bir durumdan kurtarılıp mali olarak iyi bir duruma getirildiğini söylerken, yaptıkları işi çok iyi bildiklerini de vurguları. Başkan  Akay,  “Hiç merak etmeyin Çerkezköy’ün tüm müdürleri görevinin başındadır ve işlerini başarılı bir şekilde yapmaktadır. Yasanın bize ne söylediğini biliyoruz. Mali olarak bu batmış bir belediyeyi buralara kadar getirdik” dedi. Çerkezköy Belediye Başkanlığı’nın 2022 yılı faaliyet raporu eleştirilerin ardından oy çokluğu ile kabul edildi.

DENETİM KOMİSYONU RAPORU OKUNDU

Faaliyet raporunun kabul edilmesinin ardından Denetim Komisyonu raporu Belediye Meclis Üyelerinin bilgisine sunuldu. Ardından Meclis gündeminin üçüncü maddesinde yer alan Encümen Üyeleri seçimi yapılarak 1 yıl süreliğine Belediye Encümen Üyeliklerine Gülten Altay, Erdal zengin ve M. Henifi Karataş seçildiler.

KOMİSYON ÜYELİKLERİNE SEÇİM YAPILDI

Encümen Üyeliği seçimlerinin ardından İmar ve Bayındırlık Komisyonu Üyeleri seçimi yapıldı. Yapılan oylama sonucunda İmar ve Bayındırlık Komisyonu Üyeliklerine Gökay Keleşoğlu, Serdar Ürkmez, Cevdet Aykaç, Adem İçli ve Yıldırım Özkul seçildiler.

DİĞER KOMİSYON ÜYELERİ ŞUNLAR

Ardından Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliği ve Tarife Komisyonu Üyeliği seçimleri yapılırken, Plan ve Bütçe Komisyon Üyeliklerine İbrahim Çekçi, Bulut Becerik, Kemal Buzkuş, Neziha Temur ve Fatma Esen, Tarife Komisyonu Üyeliklerine Şahin Yılmaz, Beytullah Coşkun, Gülten Altay, Hüseyin Karaca ve Mehmethan Akbaş seçildiler. 

DİĞER GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Meclis gündeminin 7. maddesinde İmar ve Bayındırlık Komisyonunun almış olduğu karar doğrultusunda; İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 24 Şubat 2023 gün ve 58300 sayılı Muhtelif plan notları değişikliği hakkındaki müzekkeresinin İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilmesinin ardından İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nün 27 Mart 2023 gün ve 60684 sayılı 2023 yılı gelir tarifesine yapılacak ekler hakkındaki müzekkeresi de incelenmek üzere Tarife Komisyonu’na havale edildi.

GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLEREK KOMİSYONLARA HAVALE EDİLDİ

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin 9. gündem maddesi olan Zabıta Müdürlüğü’nün 28 Mart 2023 gün ve 60796 sayılı kapalı /açık pazar yeri devir ücreti (Ön cephe metre) tarifeleri (Kızılpınar Mah.-Veliköy Mah.) hakkındaki müzekkeresinin Tarife Komisyonu’na havale edilmesinin ardından İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 27 Mart 2023 gün ve 60781 sayılı Çerkezköy Kızılpınar mevkii refüj ve yan yol alanına ilişkin plan değişikliği hakkındaki talebi ise İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. 

ŞAMPİYON BASKETBOLCULARA ÖDÜL KOMİSYON’DA

Gündemin 11. maddesinde yer alan Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 28 Mart 2023 gün ve 60828 sayılı 4 adet Belediye  hissesi hakkındaki müzekkeresinin incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilmesinin ardından Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü’nün 28 Mart 2023 gün ve 60830 Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Sporcularının Ödüllendirilmesi hakkındaki tabeli de incelenmek üzere Plan ve bütçe Komisyonu’na havale edildi.

CUMA GÜNÜ MECLİS YENİDEN TOPLANACAK

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Nisan ayı Meclis toplantısının ilk oturumu Kızılpınar Mahallesi 955 ada 1 parselde bulunan 2 bin 37 metrekarelik Belediye hissesinin halı saha ve sosyal tesisler yapılmak şartı ile yap-işlet-devret modeli ile 3 yıldan fazla süreli kiralanması konusunun görüşülerek İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesinin ardından sona erdi. Belediye Meclisi Komisyonlara gönderilen konuları karara bağlamak üzere 7 Nisan Cuma günü saat 15.00’da yeniden toplanacak.

 



HİZMET ŞEREF BELGESİ TAKDİM TÖRENİ DÜZENLENDİ

BAŞKAN AKAY MUHTARLARLA BULUŞTU: YENİ DÖNEM HEPİMİZE HAYIRLI OLSUN!

DEVA PARTİLİ AVŞAR'DAN İKTİDARA SERT TEPKİ

DEVA PARTİLİ AVŞAR; “TMO, BİR AN ÖNCE ARTAN MALİYETLERE DEĞECEK BİR HUBUBAT ALIM FİYATI AÇIKLAMALIDIR.”

DEVA PARTİLİ AVŞAR: SEÇİMDE KAMU KAYNAKLARINI PARTİYE SEFERBER EDEN İKTİDAR, BUGÜN TASARRUF TEDBİRLERİ AÇIKLIYOR.