ÇERKEZKÖY TSO BAŞKANI ÇETİN: BÖLGEMİZLE İLGİLİ MAKRO PLANLARI İVEDİLİKLE YAPMALIYIZ!

ÇERKEZKÖY TSO BAŞKANI ÇETİN: BÖLGEMİZLE İLGİLİ MAKRO PLANLARI İVEDİLİKLE YAPMALIYIZ!

Tekirdağ Valiliği’nde düzenlenen ‘Mekansal Strateji Planı’ toplantısına katılan Çerkezköy TSO Başkanı Ahmet Çetin, bölge kaynakları için 30 yıllık planların yapılması gerekliliğine dikkat çekti.

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım Başkanlığı’nda gerçekleşen Mekansal Strateji Planı toplantısına Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin ve Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Mangır da katıldı. 

Vali Yıldırım’ın açılış konuşmasını yaptığı Mekansal Strateji Planı kapsamında, Tekirdağ’da tespit edilen ‘Potansiyel Sanayi Alanları’ konulu sunum gerçekleştirildi. İslahtan gelen organize sanayi bölgelerinin genişleme potansiyellerinin yanı sıra Tekirdağ sanayisinin genel durumu ve ülke sanayisi içerisindeki Tekirdağ’ın yeri de görüşüldü. 

“BÖLGEMİZ İLE İLGİLİ MAKRO PLANLARI İVEDİ OLARAK YAPMALIYIZ”

Toplantıda söz alarak açıklamalarda bulunan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, “Türkiye’nin en önemli üretim üslerinden biri olan bölgemizde, tüm STK’ların ve yerel yönetimlerin bir araya gelmesiyle, gelecek 30 yılın makro planlarının yapılması gerekmektedir. Gelecekte en büyük tehdit: yeraltı sularının hızla tükenmesi ve buna alternatif çözümler bulmalıyız. Şu anda pahalı olsa bile geleceğimiz açısından hayati önem taşıyan su sorununu çözüme kavuşturmalıyız. Meriç Nehri’nden Ege’ye dökülen, yıllık 5 milyar metreküp suyun, Türk tarafına düşen 2,5 milyar metreküpünün Trakya’daki çeşitli çukur alanlara taşınarak, faydalanılması hayati önemini taşıyor.” dedi. 

Yapılacak olan makro planların sürdürülebilir olması gerektiğini vurgulayan Başkan Ahmet Çetin, “Yeni sanayi planları yapılırken bu sorun dikkate alınmalı. Sayın Valimiz öncülüğünde, tüm değerli kurum ve kuruluşlarımız ile bir arada yürüteceğimiz çalışmalar ile bölgemizin değerine değer katacağımıza inanıyorum.” dedi.



ARET MARANCIOĞLU’NUN LİSTESİ KAZANDI

BÜNYAMİN BAYIR’DAN KARACA’YA NEZAKET ZİYARETİ

DÜNYA'NIN DÖRT BİR YANINA ÇORAP SATAN HASAN GÜLKAYA'DAN BAŞARISININ HİKAYESİ

ENFLASYON YÜZDE 69 OLARAK AÇIKLANDI

ÇTSO ÜYELERİ’NDEN ULUSLARARASI FUAR’A KATILIM