ÇERKEZKÖY TSO MECLİSİ PİDE FİYATLARINI BELİRLEDİ

ÇERKEZKÖY TSO MECLİSİ PİDE FİYATLARINI BELİRLEDİ

ÇTSO Meclisi yaklaşan ramazan ayı öncesinde pide fiyatını belirledi. Buna göre 1 pide 15 TL’ye satılacak.

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Şubat Ayı Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Hacı Mehmet Erdoğan başkanlığında dün yapıldı.

OY BİRLİĞİYLE GEÇEN AYIN GELİR VE GİDERİ KABUL EDİLDİ

Çerkezköy TSO Şubat Ayı Meclis Toplantısı saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Gündemin ikinci maddesinde Ocak ayı gelir, gider, bütçe izleme raporu görüşüldü. Genel Sekreter Seçkin Bayraktar tarafından yapılan bilgilendirmede ocak ayı gelir 1 milyon 953 bin 161 lira 13 kuruş, gider ise 1 milyon 914 bin 686 lira 92 kuruş olarak açıklandı. Yine geçen ayın diğer verilerinden kasa mevcudu 2 bin 751 lira 85 kuruş, banka mevcudunun 14 milyon 526 bin 206 lira 15 kuruş olduğu Genel Sekreter Seçkin Bayraktar’ın açıklamasıyla meclis gündeminde kaydedildi. Yapılan bilgilendirmenin ardından ilgili gündem maddesi ÇTSO Meclis’inde oybirliği ile kabul edildi.

210 GRAM EKMEK 8 TL

Meclis’te 210 gram ekmeğin fiyatı 8 TL olarak oy birliği ile karara bağlanırken, ekmek fiyatının belirlenmesinin ardından ramazan pidesi azami fiyat talebinin görüşülmesine geçildi. 1. Meslek Komitesi’nin talebi doğrultusunda 300 gram sade pidenin fiyatı 15 TL, 300 gram yumurtalı susamlı pidenin fiyatı da 20 TL olarak kabul edildi.

YARDIM YAPILMASINI DOĞRU BULMUYORUM 

Meclis üyesi Murat Turut tarafından 14 meclis üyesinin imzasıyla meclise getirilen Kapaklı Ravza Camiine yardım yapılması konusu görüşüldü. Gündem maddesi ile alakalı konuşan Meclis Başkanı Hacı Mehmet Erdoğan, “Bu caminin yapımında emeği geçenlerden Allah razı olsun. Ama bizim odamız bu tür yardımları yapamaz. Bende kişisel olarak odamız tarafından bir camiye yardım yapılmasını doğru bulmuyorum. Bu odanın tüm üyeleri yüzde yüz Müslüman değildir. Gayrimüslim üyelerimiz de var. Bize verdikleri aidatlar vardır. Onların onayını almadan böyle bir yardım yapmamız doğru değildir” dedi.  Bunun üzerine ‘Okula yardım yapıyoruz da camiye neden yardım yapmıyoruz’ diyen meclis üyesi Murat Turut, “Burada Kapaklı’lı üyelerimizin de paraları vardır. Cami cenaze olarak ortada kalmıştır. Yapılacak oylamada herkes elini vicdanına koyacak ya da hayır oyu verecektir. Bu sadece bir camii değildir içinde kuran kursları da var.” dedi. 

Odanın 10 milyon parasından 5 milyonunun camiye verilmesinin imkansız olduğunu belirten meclis üyesi Ümit Süthan, “ÇTSO Kapaklı ve Çerkezköy’e okul yaptı. Sırada Saray var. Camiye yapılacak yardımdan önce Saray’a okul yapılsın” önerisinde bulundu.

Bazı meclis üyeleri de ÇTSO’nun yardımda bulunmasına karşı çıktı. Yapılan oylamada 8 meclis üyesi camiye yardım yapılması konusunda evet oyu kullanırken, diğer meclis üyeleri hayır oyu kullandı.  

ÇETİN: KANUNA UYMASI LAZIM

ÇTSO Başkanı Ahmet Çetin ise, “Kanunda olmayan bir şeyi kanuni olarak olmayan bir şeyi oylayıp gönderdiğimizde ‘hiç mi kitaba bakmıyorsunuz, TOBB’un yönetmeliğine hiç mi bakmıyorsunuz’ diye bir eleştiri geldiğinde başkan ve meclis olarak hangi duruma düşeceğinizi düşünebiliyor musunuz? Burada bizim alacağımız kararlar tek başına yeterli değil. Yukarıdan onaylanması lazım. Orada göndereceğimiz bir şeyin de kanun ve yönetmelikte yerinin olmasına önem gösterelim. Burada bu kadar kişi var. Şahsi olarak yardım yapalım” dedi.   

 



TEKGENÇFEST BOYUNCA İLÇELERE ULAŞIM ÜCRETSİZ

KAYMAKAM GÜNLÜ’DEN 19 MAYIS KUTLAMASI

BÜYÜKŞEHİR'İN GÜÇLÜ VE MODERN ULAŞIM HİZMETLERİNE YÖNELİK STRATEJİK PLANI HAZIR

KUSURLU SÜRÜCÜLERE 113 BİN LİRA CEZA

TSK'DAN ANLAMLI ETKİNLİK