ÇERKEZKÖY'DE BAŞKAN ADAYI TANYERİ ŞOFÖRLER ODASI YÖNETİMİNİ TOPA TUTTU

ÇERKEZKÖY

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Adayı Fikret Tanyeri ve yönetiminde bulunan geçen dönem şoförler odası başkan adayı olan Recep Şahin, Trakya Flaş Haber’e önemli açıklamalarda bulundu…

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Adayı Fikret Tanyeri, yaklaşan seçimler öncesinde şoför esnafına ‘Oda hizmet binası yaptırma’ vaadinde bulunurken, mevcut yönetimi de adeta topa tuttu. Tanyeri, “Bugüne kadar kendileri korsan araç çalıştırıyorlardı. Bugün dürüst başkanı oynamasınlar.” ifadelerini kullandı.

23 Ocak 2022’de yapılacak olan Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Genel Kurulu öncesinde başkan adayı Fikret Tanyeri, üyelere ‘Oda hizmet binası’ yaptırma sözü verdi. Aylardır sahada şoför esnafıyla dirsek temasında olduğunu dile getiren Fikret Tanyeri, “Şoför esnafımızla sürekli temastayız. Sorunları zaten biliyoruz. Ancak bir kez de şoför esnafından dinliyoruz. Seçimi kazandığımızda öncelikli üzerine gideceğimiz konuları belirliyoruz. Şoför esnafımızın hangi sorunu en önce giderilmeli daha çok bu noktaya odaklandık. Sırasıyla esnafımızın dertlerine derman olacağız inşallah. Ayrıca biz yönetim olarak Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Odası’na kalıcı bir eser bırakmak istiyoruz. Bunun için niyetimizde bir oda hizmet binası yapmak var. Daha önce Çerkezköy Belediye Başkanımızın bir sözü vardı. Bu doğrultuda yer tahsis ederse, hiç beklemeden oda yapmayı planlıyoruz.” diye konuştu.

DANIŞMANLIK ÜCRETİ ÖDEMEYECEKLER

Oda üyelerine seçildikleri takdirde avukatlık hizmetleri de vereceklerini belirten Tanyeri, “Taksilerimizin sorunları var, S plakaların sorunları var, J plakaların sorunları var. Mesela j plakaların kiralama sorunları vardı. Oda olarak kendi avukatımızla, üyelerimizin bu sorunlarını takip edeceğiz. Danışma ücreti almayacağız. Üyelerimizi sorunlarıyla baş başa bırakmayacağız. Oda başkanı olarak bizzat sorunlarla ilgileneceğim, yönetim kurulu arkadaşlarımızla birlikte üyelerimizin sorunlarını kendi sorunlarımız gibi, takip edip çözüme kavuşturacağız.” dedi.

1520 ÜYE OY KULLANACAK

Seçim öncesi birebir üyelerle görüşmeye çalıştıklarını ancak, son 20 gün kalana kadar üyelerle ilgili iletişim bilgilerinin kendilerine Oda tarafından verilmediğini aktaran Başkan Adayı Tanyeri, “Kişisel veri gerekçe sunularak, bizlere üyelere ulaşıp kendimizi anlatmamız için iletişim bilgileri verilmedi. Ama buna rağmen, her bir üyeye ulaşmak için her türlü gayreti gösterdik. Toplamda 1670 üyemiz bulunuyor. Ama seçimde 1520 üye oy kullanabilecek durumda. İnşallah bu seçimden yüzümüzün akıyla çıkacağız. Her türlü zorlamaya, zorluk çıkartmalarına rağmen, bu seçimi kazanacağımıza inancım tamdır.” İfadelerini kullandı.

TAKSİ KONTROLLERİ PAHALI

Her yıl yapılan taksilerin yol belgelerini tanzim eden kontrollerin aşırı yüksek fiyatlara gerçekleştirildiğini dile getiren Tanyeri, “Araştırmalarımızı yaptım. Daha cazip bir fiyattan bunun yapılması için birçok görüşme gerçekleştirdik. Şu anda bin 100 TL’ye yapılan yer var, 950’TL’ye yapılan yer var. İstanbul farklı, Ankara farklı. Biz yaptığımız araştırma sonucunda 650 TL’ye yaptırabileceğimiz bir firma bulduk. T plakalı arkadaşlarımızın yararlanması için bunu tek dosya halinde Ulaştırma Bakanlığı’na ve UKOME’ye göndereceğiz.”diye konuştu.

ODA’NIN MAKAM ARACI YANDI, HİÇBR AÇIKLAMA YAPMADILAR…

Açıklamasının sonlarına doğru mevcut oda başkanı Mustafa As ve yönetimini suçlayıcı açıklamalarda bulunan Tanyeri, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın makam aracının yandığını şu anda odanın makam aracı olmadığını ileri sürdü. Tanyeri, “Oda’nın makam aracı yandı. Ama bunu çıkıp deşifre etmeleri gerekiyordu, üyelere bu konuyu anlatmaları gerekiyordu. Ama yapmadılar, raporları tuttular götürdü Birliğe verdiler. Oldu bittiye getirip üzerini örttüler. Yerine yenisini de almadılar. Şu anda odanın makam arabası yok.”diye iddia etti.

BAŞKAN MUSTAFA AS’A KORSAN SUÇLAMASI

Makam aracının yanması dışında Başkan Mustafa As’ı korsan araç işletmekle de suçlayan Başkan Adayı Fikret Tanyeri, “Bizim korsan diye tarif ettiğimiz şudur. İl dışında çalışan araba bizim için korsan. Diyelim buranın plaka numarası 2008, burada 1000’le de çalışsan korsan 4000’le de çalışsan korsan. Kendisi; Mustafa Başkan bugüne kadar zaten korsan çalışıyordu. Başkan yardımcısı öyle çalışıyordu, yönetimi, denetimi de öyle. Hepsi korsan çalışıyorlardı. Bunu herkeste bilir. Mustafa Başkan’ın kendisi korsan çalışıyordu. Şimdi dürüst başkanı oynuyor.” İddialarında bulundu.

YAPTIKLARI BİR ŞEY VARSA GÖSTERSİNLER

Mevcut Başkan Mustafa As ve yönetiminin şoför esnafı lehine yaptığı hizmetleri çıkıp anlatmasını isteyen Tanyeri, “Buradan çağrıda bulunuyorum. Biz kötü niyetli birileri değiliz. İyi, güzeli her zaman takdir eder, alkışlarız. Yaptıkları bir şey varsa göstersinler. Biz şunu yaptık desinler bizde görelim. Biz iyin yanında, güzelin yanında olan biriyiz. Onlarında yanında oluruz.” diye konuştu.

MUHTAR ŞAHİN’DE YÖNETİMDE

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın son seçiminde aday olan ve 20 oyla seçimi Mustafa As’a kaybeden halihazırda Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahalle Muhtarlığı görevini yürüten Recep Şahin’de, Fikret Tanyeri’nin yönetim kurulu üyeleri arasında bulunuyor. Bu seçimde, Fikret Tanyeri’ne destek olmak için yönetime girdiğini belirten Recep Şahin de mevcut yönetimi suçlayan açıklamada bulundu. Şahin, “6 yılda yaptıkları bir şey var. O da kurtarıcı. Başka bir şey söyleyemezler. Yaptıkları kurtarıcı da 4 senede 20 bin kilometre yapmamıştır. Ancak masrafı 160 bin TL olarak çıkarmışlar. 20 bin kilometre yapmayan bir kurtarıcının neresine 160 bin TL harcamışlar. Ticaret Bakanlığı’na faaliyet raporunu göndermişler. Orada diyor ki, kurtarıcıya 160 bin TL harcanmış. Başkan yandaş firmalara kurtarıcıyı sadece veriyor. Tamir parası, o parası, bu parası, gider olarak 160 bin lira yazıyor. Başkalarının firmasıyla gelmiş, fotoğraf çekilmiş. Hizmet yaptık diyor. Kurtarıcının üstünde başka firma amblemi var. Bunları şoför esnafı bugüne kadar gördü, değerlendirdi. Bu seçimi Fikret Tanyeri arkadaşımızla inşallah kazanacağız. Başka bir seçim olacak bu seçim.”diye konuştu.



KENT ORMANI ÇOK YAKINDA HİZMETE AÇILIYOR

KAPAKLI DÜNYA ENGELLİLER HAFTASINI ETKİNLİKLERLE KUTLADI

MİLLETVEKİLİ AYGUN’DAN 19 MAYIS MESAJI

TEKİRDAĞ'DA NEFES KESEN GÖRÜNTÜLER

ÇORLU'DA ZİNCİRLEME KAZA