ÇERKEZKÖY’ÜN TARİHİ OKULU YENİDEN EĞİTİME AÇILACAK

ÇERKEZKÖY’ÜN TARİHİ OKULU YENİDEN EĞİTİME AÇILACAK

Çerkezköy Osmanlı Camii’nin hemen yanında bulunan tarihi Atatürk İlkokulu, güçlendirme çalışmalarıyla birlikte depreme hazır hale getiriliyor.

Tekirdağ Çerkezköy'de bulunan 1930'lu yıllarda yapıldığı belirtilen Atatürk İlkokulu Tekirdağ Valiliği'nin talimatı ile güçlendiriliyor. Tekirdağ Valiliği tarafından yetkilendirilen müteahhit tarafından başlatılan güçlendirme çalışmalarının bir ay sonra tamamlanması planlanıyor. Tarihi okulun ise 2. dönem faaliyete geçmesi bekleniyor. Alınan bilgiye göre okulun tarihi estetiğine zarar vermeden duvarlarının güçlendirildiği kaydedildi.

YAŞADIKLARI DUYGULARI TARİF EDEMEDİLER

Atatürk İlkokulu’nun, öğrencilerin öğrenim göreceği dersliklerin hazır hale getirilmesinden sonra 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı'nın 2. döneminde açılması bekleniyor. Tarihi okulda çok eskiden öğrenim görmüş olan Çerkezköylü vatandaşlar okulun güçlendirildiğini ve tekrardan eğitim yuvası haline geleceğini öğrenince çok sevindi. Bazı vatandaşlar, okulun bu halinin kendilerine çocukluk yıllarını hatırlattığını söylerken, yaşadıkları duyguları tarif etmekte zorlandılar.

 



BÜYÜKELÇİ’DEN VALİ SOYTÜRK’Ü ZİYARET ETTİ

ULAŞIM KARTLARINDA ONLİNE VİZELEME DÖNEMİ

BOSTAN FİDELERİ DEVLETTEN

VALİ SOYTÜRK TEMSİLİ ASKERLİK YEMİN TÖRENİ’NE KATILDI

BÜYÜKŞEHİR TARAFINDAN KÖPRÜ VE MENFEZLER YENİLENİYOR