CHP ÇERKEZKÖY TEŞKİLATI UĞUR MUMCU’YU ANMAK İÇİN YÜRÜDÜ

CHP ÇERKEZKÖY TEŞKİLATI UĞUR MUMCU’YU ANMAK İÇİN YÜRÜDÜ

CHP Çerkezköy İlçe Yönetimi, Türk basınının önemli isimlerinden olan Uğur Mumcu’yu andı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çerkezköy İlçe Yönetimi, 30 yıl önce  faili meçhul bir saldırı sonrası hayatını kaybeden, Türk Basını'nın önemli isimlerinden olan Uğur Mumcu’yu andı. Çerkezköy İlçe Teşkilatı önünden başlayan anma yürüyüşü Uğur Mumcu Anıtı'nın önünde yapılan basın açıklamasıyla son buldu. Ellerinde meşaleler ile soğuk havada Uğur Mumcu’yu unutmayan teşkilat mensuplarına Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’da eşlik etti.  

CHP Çerkezköy İlçe Yönetimi, Türk basınının önemli isimlerinden olan Uğur Mumcu’yu andı. CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatından Uğur Mumcu anıtına olan yürüyüşün tamamlanmasının ardından ilk sözü CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez aldı. Uğur Mumcu’nun uyardığı tüm tehlikelerin bugün karşılarına çıktığını dile getiren Başkan Dönmez şunları kaydetti:

CESUR KALEM GAZETECİLER ÇOĞALIYORLAR

“Ülkemizde onlarca gazetecimiz aydınımız cinayetler sonucu öldürüldü. Tıpkı onlar gibi 24 Ocak 1993’te katledilen Uğur Mumcu’nun cinayetinin de faili ortaya çıkarılamadı. Bugün de gerçeğin peşinden giden onlarca gazeteci, aydın tutuklanıyor. Uğur Mumcu’yu uğurlayan milyonlar ve cesur kalem gazeteciler yok edilmeye çalışıldıkça çoğalıyorlar. Büyük önderimizin izinde, laik Türkiye sevdalıları olan biz yurtseverlere, Uğur Mumcu gibi aydınlar güç katıyor. 

Ey işçiler karanlığa küfretmeyin aydınlık bir Türkiye için bir mum yakın. Ruhu şad olsun. Bugün faili meçhul cinayet ile öldürülen Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okan’ında ölüm yıldönümü. Yine Dışişleri eski Bakanlarımızdan İsmail Cemil’i saygı ve minnet ile anıyorum. Ruhları şad olsun.”   

ZORLAMALARA BOYUN EĞMEYEN

Başkan Dönmez’in ardından sözü CHP Çerkezköy Gençlik Kolları Başkanı Aytekin Şahinkaya aldı. Uğur Mumcu’nun Gerçekleri duymaktan korkanlar tarafından haince katledildiğini ifade ederek sözlerine başlayan Başkan Şahinkaya, “Uğur Mumcu’nun katledilişinin üzerinden 30 yıl geçmesine rağmen basın özgürlüğü ile alakalı yaşadığımız sıkıntılar devam ediyor. Zorlamalara boyun eğmeyen tüm basın şehitlerimizi saygı ve sevgi ile anıyorum" şeklinde konuştu.

Program CHP Çerkezköy teşkilat mensupları tarafından Uğur Mumcu anıtına karanfil koyulmasının ardından sona erdi. Uğur Mumcu’yu anma yürüyüşüne, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP Tekirdağ İl Başkanı Volkan Nallar, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, CHP Tekirdağ İl Yönetim Kurulu üyeleri ve CHP Çerkezköy Yönetim Kurulu üyeleri katıldı. 



AK PARTİ İLÇE BAŞKANI AZBAY’DAN 19 MAYIS MESAJI

HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARIN İSTEK VE GÖRÜŞLERİNİ DİNLEDİ

BAŞKAN DR. YÜCEER: TEKİRDAĞ GENÇLERİN ŞEHRİ OLACAK

HİZMET ŞEREF BELGESİ TAKDİM TÖRENİ DÜZENLENDİ

BAŞKAN AKAY MUHTARLARLA BULUŞTU: YENİ DÖNEM HEPİMİZE HAYIRLI OLSUN!