ÇİN HÜKÜMETİNİN EN AZ 3 ÇOCUK POLİTİKASI

ÇİN HÜKÜMETİNİN EN AZ 3 ÇOCUK POLİTİKASI

Çin, vatandaşlarının sahip olabileceği çocuk sayısını on yıllardır kısıtladıktan sonra, nüfus düşüşünden endişeli.

Çin hükümeti tarafından ülkenin her yerindeki ailelerin artık üç çocuk sahibi olmasına izin veriliyor. Artık Çin’de kadınların evlenmemiş olsalar bile istedikleri kadar çocuk sahibi olmalarına izin veriyor. 

Vatandaşlarının sahip olabileceği çocuk sayısını on yıllardır kısıtladıktan sonra Çin, nüfus düşüşünden endişeli. Bazı şehirler sperm bağışını teşvik ediyor ve sübvanse ediyor ve bazıları yeni ebeveynlere nakit ödeme yapıyor. IVF gibi doğurganlık tedavileri için ulusal sigorta kapsamını genişletme planları var. 

KÜÇÜLMEYE DEVAM EDİYOR

Politikalar, Çin'in ekonomik büyümesini tehlikeye atabilecek azalan bir iş gücünü savuşturmaya çalışırken karşılaştığı zorlukları vurguluyor. Ancak önlemler, kamuoyunda bir şüphecilik, alay ve tartışma dalgasıyla karşılandı ve birçok genç Çinli yetişkin, onları yetiştirmek için en pahalı ülkelerden birinde çocuk sahibi olmaya yönelik teşvikleri geri çevirdi. Geçen yıl yaklaşık 20 bin gençle yapılan bir ankete katılanların üçte ikisi çocuk sahibi olmak istemediklerini söyledi. Çin’in nüfusu 1960’lardan bu yana küçülmeye devam ediyor. Pek çok ülke benzer demografik zorluklarla karşı karşıya kaldı, ancak Çin, böylesine bir tepki veren tek devlet oldu.  



Anahtar Kelimeler: HÜKÜMETİNİN ÇOCUK POLİTİKASI

KIRKLARELİ’NDE KAÇAKÇILIK OPERASYONU: 11 GÖZALTI

GÖKTAŞI DÜNYA'YA ÇARPABİLİR

ABD'NİN EN BÜYÜK BANKALARINDAN BİRİ ÇÖKTÜ: TEHLİKE KAPIDA

KATİL BALİNA 17 KÖPEKBALIĞINI TEK SEFERDE AVLADI

ABD İSTİHBARATI AÇIKLADI: COVİD-19 İNSAN ÜRETİMİ OLABİLİR