ÇORLU'DA ARAMA KURTARMA EKİBİ GÖNÜLLÜ BAŞVURULARI BAŞLADI

ÇORLU

Çorlu Belediyesi, Arama Kurtarma Ekibi'ne katılmak isteyen vatandaşlar için gönüllü ekip üyeliği başvurularının yeniden açıldığını duyurdu.

Çorlu Belediyesi, Arama Kurtarma Ekibi'ne katılmak isteyen vatandaşlar için gönüllü ekip üyeliği başvurularının yeniden açıldığını duyurdu. Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan, gönüllü sayısında artış olduğunu belirtti ve başvuruların yeniden açıldığını ifade etti.

Çorlu Belediyesi, Arama Kurtarma Ekibi'ne katılmak isteyen vatandaşlar için gönüllü ekip üyeliği başvurularının yeniden açıldığını duyurdu. Belediye Başkan Yardımcısı Çolpan, meydana gelen doğal afetlerin insanların afet öncesinde, anında ve sonrasında yapılması gerekenler konusunda yeterli bilgiye sahip olunmadığını gösterdiğini vurguladı. Bu nedenle vatandaşların ekibe katılarak eğitim almalarının önemine değindi. Çorlu Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi'ne katılmak isteyen gönüllü üyelerin AFAD Gönüllüsü Sistemi'nde eğitimler alabileceklerini belirtti. Bu eğitimler, hafif arama kurtarma, yangın söndürme, temel ilk yardım ve insani destek çalışmaları konularını kapsıyor. 

AFET SONRASI MÜDAHALE AŞAMASI

Başkan Yardımcısı Çolpan, özellikle deprem afetlerinde profesyonel ekiplerin gelene kadar akrabalar, komşular ya da o an bölgede olan vatandaşların müdahale ettiğini hatırlattı. Bu nedenle ekibe katılacak her gönüllü üyenin, aldığı eğitimler neticesinde afet sonrası müdahale aşamasında doğru davranış sergileyebilecek kapasiteye erişeceğine dikkat çekti. Başvuru şartlarını taşıyan Çorlulu vatandaşları ekibe katılmaya davet eden Başkan Yardımcısı Çolpan, her türlü afete hazırlıklı olmak için önce kendilerini eğitmemiz gerektiğini hatırlattı. Başvuru şartları arasında 18-45 yaş aralığında olmak, AFAD gönüllüsü olmak, arama-kurtarma çalışmalarında görev yapmaya elverişli olmak, yükseklik korkusu (akrofobi), kapalı alan korkusu (klostrofobi), kan tutması (hemofobi), bedensel engel bulunmaması, Çorlu'da ikamet etmek ve olağanüstü durumlarda kolay ulaşılabilir ulaşım güzergâhında ikamet ediyor olmak gibi kriterler bulunuyor.

Başvuruların değerlendirildikten sonra gönüllü adaylarına bilgilendirme yapılacağını söyleyen Başkan Yardımcısı Çolpan, olası afet ve acil durumlarda görev alacak ekip arkadaşlarının aldıkları eğitimlerin ardından yaşamlara umut olacaklarını belirtti.



GENÇLER, TEK GENÇ FEST İLE COŞACAK

BAŞKAN YÜCEER HIZ KESMİYOR

TÜİK’DEN AİLE HAFTASI’NA ÖZEL TEKİRDAĞ’DAKİ AİLE ORANLARI

VALİ SOYTÜRK KÜRESEL SİYONİZM VE GAZZE KONFERANSI’NA KATILDI

LİSELİ KIZLARDAN AYRIŞTIRAN LAVABO TASARIMI