ÇOSB BAŞKANI SÖZDİNLER: BU SENEKİ GİBİ HİÇBİR KRİZE RASTLAMADIM!

ÇOSB BAŞKANI SÖZDİNLER: BU SENEKİ GİBİ HİÇBİR KRİZE RASTLAMADIM!

ÇTSO’da düzenlenen Yüksek İstişare Kurulu’na katılan ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, sanayicinin zor günler geçirdiğini söyledi.

Çerkezköy TSO (Ticaret ve Sanayi Odası) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin’in seçildikten sonra hayata geçirdiği Yüksek İstişare Kurulu, bugün yeniden toplandı. ÇTSO Yüksek İstişare Kurulu’nun üyeleri arasında bulunan ÇOSB (Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ekonomik krizin derinliğine dikkat çekti.

ÇTSO Yüksek İstişare Kurulu bir kez daha toplandı. ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı ve Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, kurulun açılış konuşmasını yaptı. Gündemdeki konulara Yüksek İstişare Kurulu Üyeleri’ne aktaran Ahmet Çetin, daha sonra ekonomik konularla ilgili görüş ve önerilerini aktarması için sözü ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler’e bıraktı. 

SANAYİCİYİ EN ÇOK NELER ZORLUYOR?

Enflasyona dikkat çeken Eyüp Sözdinler, enflasyon ve EYT’nin sanayicileri en çok etkileyen konular olduğunu söyledi. Sözdinler, şunları kaydetti: “Bugüne kadar biz çok kriz gördük, geçirdik. Ancak bu seneki gibi hiçbir krize ben rastlamadım. Bunu biz tüm fabrikaların tüketimlerini sistem üzerinde günlük olarak takip ediyoruz. Bu verilerle, geçen seneyi bu yılla kıyaslayabiliyoruz.  Sanayici her yıl ne olursa olsun, artış sağlardı. Bu yıl bünyemize yeni sanayiciler katmamıza rağmen, sürekli bir düşüş halinde. Bu sorunda en büyük etken olarak Avrupa da ki olan resesyondur. Özellikle tekstil sektöründe maalesef kapasiteler yüzde 50-60’lara düşmüş vaziyettedir. Bunun yanında beyaz eşyada hiç beklenmedik derecede iç piyasada artış, ihracatta tam tersi düşüş var. Tabii enflasyonun da etkisi var. Dış pazarla rekabet edemiyoruz. Sanayicinin en büyük sorunu bir de EYT. EYT ile birlikte işçi bulma sorunu da yaşamaktayız. Kalifiye elamanı geçtik, vasıfsız işçi dahi bulamıyoruz.” 

SANAYİ VE TİCARETİN SORUNLARINA ORTAK ÇÖZÜM

ÇTSO Yüksek İstişare Kurulu’na başkanlık eden ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, Yüksek İstişare Kurulu üyelerinin görüş ve önerilerinin kendileri için önemli olduğunu belirtiği konuşmasında, gündeme ilişkin kurul üyelerinden sırayla görüş ve öneriler aldı. Çetin, “Bölgemiz bir üretim üssü ancak, ticaretin de daha fazla gelişmesi için sanayinin ve sanayicinin sorunları ile ilgili birlikte düşünürsek daha verimli sonuçlar çıkaracağımızı düşünüyoruz. Sizlerin bu konularda, görüş ve önerileriniz bizim için çok önemli.” diye konuştu. 

Yüksek İstişare Kurulu toplantısı saat 14.00’de ÇTSO Meclis Salonunda yapıldı. Toplantıya ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Sinan Sifil ve Mustafa Ogün Asıl, yönetim kurulu üyeleri, Dr. Ali Çolak, Bünyamin Fırat, Ümit Süthan, oda genel sekreter vekili Seçkin Bayraktar ile ÇTSO Yüksek İstişare Kurulu üyeleri katıldı.

 



ARET MARANCIOĞLU’NUN LİSTESİ KAZANDI

BÜNYAMİN BAYIR’DAN KARACA’YA NEZAKET ZİYARETİ

DÜNYA'NIN DÖRT BİR YANINA ÇORAP SATAN HASAN GÜLKAYA'DAN BAŞARISININ HİKAYESİ

ENFLASYON YÜZDE 69 OLARAK AÇIKLANDI

ÇTSO ÜYELERİ’NDEN ULUSLARARASI FUAR’A KATILIM