15 TEMMUZ ETKİNLİKLERİ BUGÜN BAŞLIYOR

15 TEMMUZ ETKİNLİKLERİ BUGÜN BAŞLIYOR

Çerkezköy?de yapılacak olan 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı belli oldu. Bugün başlayacak program 16 Temmuz sabahı 04.00`da okunacak salalar ile birlikte demokrasi nöbeti sonlandırılacak.

Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlik programı açıklandı.

 KONFERANS GERÇEKLEŞTİRİLECEK

 15 Temmuz 2016`daki hain darbe girişiminin dördüncü yılında düzenlenecek Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliği programı belli oldu. Çerkezköy Kaymakamlığı?nca hazırlanan program 13 Temmuz Pazartesi günü saat 14.00`de  düzenlenecek masa tenisi turnuvası ile başlıyor. Saat 15.00`da  ise Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü salonunda `Milli Birlik ve Beraberlik` konulu konferans düzenlenecek. Saat 18.00`de yapılacak olan `Demokrasi Koşusu` ile ilk gün program sona erecek. 14 Temmuz Salı akşamından itibaren tüm kurum ve kuruluşları Türk bayraklarıyla donatılacak.

CAMİLERDE MEVLİD-İ ŞERİF OKUNACAK

 15 Temmuz Çarşamba günü ise saat 12.15`te 15 Temmuz Şehitleri için Çerkezköy Osmanlı Camii, Bahçeli Camii, Mevlana Camii, Mimar Sinan Camii, Kızılpınar Mahalle Camii, Veliköy Mahalle Cami`nde Kuran-ı Kerim ve Mevlid-i şerif okunacak. Saat 13.00`de Çerkezköy Şehitliği?nde şehit kabirleri ziyaret edilerek Kuran-ı Kerim tilaveti yapılacak ve dua edilip karanfil bırakılacak. Saat 13.30`da İlçe Müftülüğü tarafından okutulan hatim şeriflerinin ve mevlid-i şeriflerin duası Çerkezköy Osmanlı Cami`nde yapılacak. Saat 15.00`de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi ve Yusuf Şenel Ortaokulu`ndan birer öğrenciyle 15 Temmuz ile ilgili duygu ve düşüncelerini İlçe Kaymakamı Atilla Selami Abban ile `Zoom` görüşmesi yapılacak.

CUMHURİYET MEYDANI`NDA NÖBET TUTULACAK

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı akşam 20.00`da Cumhuriyet Meydanı`nda düzenlenecek programla devam edecek. Aynı saatte, vatandaşların hislerini dile getirmesi için Cumhuriyet Meydanı`nda Anı Defteri açılacak. Cumhuriyet Meydanı`ndaki program Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayacak ve ardından 15 Temmuz temalı video gösterimi yapılacak. Daha sonra Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapacak. Program daha sonra mehteran gösterisi ile sürecek.  Kahramanlık türkülerinin seslendirileceği programda Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından organize edilen `15 Temmuz Demokrasi Koşusu ve Masa Tenisi` turnuvasında dereceye girenlerin ödülleri verilecek. 15 Temmuz gecesi sabaha kadar `Demokrasi Nöbeti` tutulacak. Gece nöbeti, sabah saat 04.00`da okunacak salalar ile birlikte sona erecek.



Anahtar Kelimeler:

ÇERKEZKÖY’DE EĞİTİM YATIRIMLARI HIZLA DEVAM EDİYOR

EŞEKLE GEZİP KİTAP DAĞITIYOR

ÇERKEZKÖY’DE 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI COŞKUSU

ŞARKÖY MEYDAN DÜZENLEMESİ TAMAMLANDI

TRAKYA’DA 19 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI