Gündem

Gündem Haberleri

DEPREMZEDELERE ÖNEMLİ DUYURU

DEPREMZEDELERE ÖNEMLİ DUYURU

Yaşadıkları şehirlere dönmek isteyen depremzedelere yönelik Valilik ve Kaymakamlıklarda ‘Tahliye merkezleri’ oluşturuldu.

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen büyük depremin ardından, yaşadıkları şehirleri terk eden depremzedelere yönelik geri dönüş kolaylığı sağlanıyor. Valilik ve Kaymakamlıklar’da oluşturulan ‘Tahliye merkezleri’ne müracaat eden depremzedeler, yaşadıkları şehirlere dönmek için devlet tarafından destekleniyor.

Bu kapsamda Çerkezköy Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada ‘Tahliye Merkezleri’ hakkında bilgi verildi. Yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“06.02.2023 tarihli Kahramanmaraş Pazarcık Elbistan depremi sonrası afet bölgesinden tahliye edilen depremzede vatandaşlarımızın geri dönüş noktasında yoğun talepleri olduğu görülmüştür. Bu kapsamda Afet Bölgesi dışındaki illerde bulunup geri dönmek isteyen afetzede vatandaşlarımızın bulundukları illerde Valilik ve Kaymakamlıklar tarafından tahliye merkezine müracaat etmeleri durumunda (haftasonu da dâhil olmak üzere) ulaşım noktasında uygun vasıtalarla ( karayolu, demiryolu, hava yolu ve yol masraf belgesi düzenlenerek) geri dönüşleri hususunda gerekli her türlü imkan ve kolaylık sağlanacaktır.

Çerkezköy Kaymakamlığı Tahliye Merkezi: Çerkezköy Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve  Dayanışma Vakfı Başkanlığı

Adres: G.M.K.P. Mah. Fırın sokak no:5/A Çerkezköy /TEKİRDAĞ

Tel: 0 282 726 86 90 Kamaoyunu saygıyla duyurulur”



Anahtar Kelimeler: DEPREMZEDELERE ÖNEMLİ DUYURU

ÇERKEZKÖY’DE EĞİTİM YATIRIMLARI HIZLA DEVAM EDİYOR

EŞEKLE GEZİP KİTAP DAĞITIYOR

ÇERKEZKÖY’DE 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI COŞKUSU

ŞARKÖY MEYDAN DÜZENLEMESİ TAMAMLANDI

TRAKYA’DA 19 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI