DÜNYA KADINLAR GÜNÜ NEDENİYLE ÇTSO'DAN KADIN GÜCÜ PANELİ

DÜNYA KADINLAR GÜNÜ NEDENİYLE ÇTSO

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ‘Kadın Gücü’ adlı panel düzenlendi.

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın, Tekirdağ Kadın Girişimciler Kurulu ile birlikte düzenlediği ‘Kadın Gücü’ adlı panel Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen panel, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü nedeniyle düzenlendi.   ‘Kadın Gücü’ adlı panel de kadının gücünü hayat hikayeleriyle, başarılarıyla temsil eden konuklar katıldı. Bu konuklar; Trakya Üreten Kadın Kooperatifi Üyeleri Tarhana Anne ve Mercimek Anne, Oyuncu Ece Dizdar, Psikolog Meryem Yılmaz Atik, Avukat Minel Sayın Ağır, Ayfleks firma sahibi Gülden Nacar ve Aktif Kimya Yetkilisi Seçil Kaplan oldu. 

KADIN GİRİŞİMCİLER TEKİRDAĞ BAŞKANI AYBEN ERDOĞAN YAVUZŞEN: ‘’YOLUN SONUNDA MUTLAKA AMA MUTLAKA IŞIK VAR’’

Panel de ilk konuşmacı olarak, günün anlam ve önemini belirtmek üzere organizasyonda emeği geçen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İcra Kurulu Kadın Girişimciler Tekirdağ Başkanı Ayben Erdoğan Yavuzşen konuşmasını yapmak üzere sahneye davet edildi. Ayben Erdoğan Yavuzşen konuşmasında; ‘’Cumhuriyetimizin Kuruluşu’nun 100’üncü Yılı’nda icra kurulumuzun 2023-2027 döneminde tüm kadınlarımıza umut ve basamak olmayı diliyorum. Yola çıkmaya niyetlenen tüm kadınlara tek söyleyeceğim şudur ki yolun sonunda mutlaka ama mutlaka ışık var. Kadının gücünü gösteren birbirini gören, duyan, kollayan, cesaretlendiren ve tüm karar süreçlerinde varlığıyla etkin rol aldığı bir dünya yaratan tüm emekçi kadınlarımızın, tüm güçlü kadınlarımızın, ‘Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.’’ dedi.

TİCARET VE SANAYİ ODASI MECLİS BAŞKAN YARDIMCISI NAZAN ÇOBAN: ‘’HAK VERİLMEZ ALINIR’’

Daha sonra Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Yardımcısı Nazan Çoban panelde konuşmasını yapmak içi sahneye davet edildi. Nazan Çoban panel için yaptığı konuşmada; ‘’8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle gerçekleştirmiş olduğumuz Kadın ve Demokrasi buluşmasına hepiniz hoş geldiniz. 8 Mart 1857’ de Amerika Birleşik Devletleri (ABD)’nde 40 bin dokuma işçisinin oldukça ağır ve kötü şartlarda çalıştıkları için çıkan grevde 129 kadının can vermesiyle ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ ilan edilmiştir. Bugünün bize atfedilmesinin aslında çok acı bir sebebi vardır. Çok kıymetli değerlere bu kişilerin haklarını aramasıyla bizde kavuşmuş olduk. Bu yüzden kendilerini saygıyla anıyorum. Bu Sebeple işimizi en iyi şekilde yapmak için var gücümüzle çalışmalıyız. 34 yıllık iş hayatımda öğrendiğim şudur ki hak verilmez alınır.’’ dedi. 

ÇERKEZKÖY TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANI AHMET ÇETİN: ‘’BİR ELMA’NIN DİĞER YARISI KADINLARIMIZ’’

Panelde konuşan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Çetin ise ‘Kadın Gücü’ adlı panel için şunları söyledi: ‘’İş dünyasının girişimci kadınları hoş geldiniz. Sizlerle geleceği şekillendirmek ve yarınlarınızı en iyi şekilde imar etmek için birlikteyiz. Bir elmanın diğer yarısı kadınlarımız, iş kadınlarımız ve annelerimiz sizler olmadan gelecek daha güzel düşünülemez. Sizler hem geleceği şekillendiren hem erkeklere güç veren hem daha iyi yaşanabilir bir dünya sunan kişilersiniz. Onun için her daim alkışa da sizler layıksınız. Kadın girişimcilerimiz her geçen gün artıyor. Bizde bunu daha da ileriye taşımak için odamız bünyesinde Tekirdağ Kadın Girişimcilerin Koordinatör Odası olarak seçildik. Birçok kadınımız başarılarıyla erkeklerinde önüne geçmiştir, geçenleri de saygıyla selamlıyorum.’’ ifadelerini kullandı.

Panel açılış konuşmalarının ardından başladı. Panele konuk olan kadının gücünü temsil eden, kadınlara ilham olmak isteyen konuklar, Trakya Üreten Kadın Kooperatifi Üyeleri Tarhana Anne ve Mercimek Anne, Oyuncu Ece Dizdar, Psikolog Meryem Yılmaz Atik, Avukat Minel Sayın Ağır, Ayfleks firma sahibi Gülden Nacar ve Aktif Kimya Yetkilisi Seçil Kaplan sahneye davet edilerek diğer kadınlara ilham olabilmeleri için hayat hikayeleriyle birlikte nasıl başardıklarını anlattılar. Panel bu hayat hikayeleri ve başarıların konuşulmasının  ardından seyircilerle edilen konuşmalarla ve sıcak sohbetlerle sona erdi.

 

 

 

 

 

 



Anahtar Kelimeler: DÜNYA KADINLAR NEDENİYLE ' KADIN PANELİ

SARAY BELEDİYESİ 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ’NE YOĞUN İLGİ

SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUK ŞENLİĞİ

SARAY BELEDİYESİ’NDEN KÜÇÜKLERE BÜYÜK EĞLENCE

KAPAKLI’DA 23 NİSANLA BERABER RENKLİ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

ÇERKEZKÖY’DE 23 NİSAN ŞENLİKLERİ