DÜNYA YETİMLER GÜNÜ MESAJI

DÜNYA YETİMLER GÜNÜ MESAJI

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım Dünya Yetimler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, “Yetim ve öksüzlere bakmak, onların anne-baba eksikliğini hissetmeden büyümelerini sağlamak için gayret göstermek, şefkat ve merhametten onları mahrum etmemek insanlık adına yapılacak en güzel faaliyetlerden biridir. “dedi.

Dünya Yetimler Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, mesajının devamında şunları kaydetti:

RAMAZAN AYININ 15. GÜNÜ

Öksüz ve yetimlere sahip çıkmak, onlara iyilikte bulunmak Yüce Dinimiz İslam’ın da emirleri arasındadır. Kuran-ı Kerim’de öksüz ve yetimlere iyi davranılması, onlara haksızlık edilmemesi hakkında pek çok ayet vardır. İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından 2013 yılında, yetimlere sahip çıkılması konusunun dünya gündeminden düşmemesi için her yıl Ramazan ayının 15. gününün Dünya Yetimler Günü olarak anılması kararı alınmıştır. Devletimiz bu konuda oldukça özenli davranmakta, öksüz ve yetim yavrularımıza kol kanat germekte, sahip çıkmaktadır. Bu doğrultuda, çocuklarımızın korunması ve güvenli bir ortamda yetişmesi için çocuk kurumları açılmış, bu kurumlar vasıtasıyla bakıma ve korunmaya muhtaç çocuklarımız, devletimizin güvenli kanatları altına alınmıştır.

Bu yavrularımızın daha iyi şartlarda büyüyebilmeleri, özellikle de sevgi, şefkat ve merhametten mahrum kalmamaları için hepimize görevler düşmektedir. İmkânı olan ailelerin koruyucu aile olması, imkânı olmayanların ise zaman zaman kaldıkları yurtları ziyaret ederek, çocuklarımızla ilgilenmeleri onların hayatlarını güzelleştirecektir.Bu vesileyle, hiçbir çocuğun öksüz ve yetim kalmamasını Yüce Allah’tan niyaz ediyor; tüm yetim ve öksüz yavrularımıza sağlıklı, başarılı, mutlu ve huzurlu bir hayat diliyorum.



Anahtar Kelimeler: DÜNYA YETİMLER MESAJI

ARET MARANCIOĞLU’NUN LİSTESİ KAZANDI

BÜNYAMİN BAYIR’DAN KARACA’YA NEZAKET ZİYARETİ

DÜNYA'NIN DÖRT BİR YANINA ÇORAP SATAN HASAN GÜLKAYA'DAN BAŞARISININ HİKAYESİ

ENFLASYON YÜZDE 69 OLARAK AÇIKLANDI

ÇTSO ÜYELERİ’NDEN ULUSLARARASI FUAR’A KATILIM