ELON MUSK TWİTTER’I SATIN ALDI VE YÖNETİM KURULUNU DAĞITTI

ELON MUSK TWİTTER’I SATIN ALDI VE YÖNETİM KURULUNU DAĞITTI

Twitter’ı 44 Milyar Dolar’a satın alan Elon Musk’ın ilk işi yönetim kurulunu feshetmek oldu.

TESLA ve SpaceX’in İcra Kurulu Başkanı Elon Musk, Twitter'ı satın alışının ardından yönetim kurulunu dağıtıp, yönetim kademesinde söz sahibi tek kişi konumuna geldi. Elon Musk bu durumun geçici olduğunu ifade etti. Görevine son verilen yönetim kurulu üyeleri arasında, eski Yönetim Kurulu Başkanı Bret Taylor, İcra Kurulu Başkanı Parag Agrawal ve Mali İşler Müdürü Ned Sega’da vardı.

MAVİ TIK ÜCRETLİ OLABİLİR

Elon Musk, Twitter’da mavi tık sahiplerinin, bu ayrıcalıklarını sürdürebilmesi için aylık 20 Dolar ödemesine yönelik bir konuyu gündeme getirdi. Dünyaca ünlü yazar Stephen King ise Twitter’ın kendisine para ödemesi gerektiğini öne sürünce Musk, “Masrafları bir şekilde karşılamamız gerekiyor. 20 Dolara ne dersin?” şeklinde bir soru yöneltti.

ELİNDE LAVABO İLE GİRİŞ YAPTI

Dünya’nın en zengin insanı konumunda olan Elon Musk’ın Twitter’ı satın alması uzun bir zaman aldı. Daha önce kripto para piyasasında gerçekleştirdiği spekülasyonlar ile gündeme gelen Musk, Twitter’ı hemen satın almamasının nedeni olarak bot hesapların gereğinden fazla olmasını gösterdi. Twitter’ı birçok pazarlık sonucunda 44 Milyar Dolar’a satın alan Elon Musk, Twitter Merkez Binasına elinde bir lavabo ile giriş yaptı.

SİYASİ YARIŞLARDA TARAFLI DAVRANMA SÜRECİ BİTTİ

 Twitter ve onun gibi sosyal medya şirketlerinin halkı doğru bilgilendirmediği ve siyasi yarışlarda taraflı davrandığı yönündeki eleştiriler sürekli gündemdeydi. Elon Musk ise, satın alma sonrasında her türlü spekülasyona son vereceğini ifade etti.  



KIRKLARELİ’NDE KAÇAKÇILIK OPERASYONU: 11 GÖZALTI

GÖKTAŞI DÜNYA'YA ÇARPABİLİR

ABD'NİN EN BÜYÜK BANKALARINDAN BİRİ ÇÖKTÜ: TEHLİKE KAPIDA

KATİL BALİNA 17 KÖPEKBALIĞINI TEK SEFERDE AVLADI

ABD İSTİHBARATI AÇIKLADI: COVİD-19 İNSAN ÜRETİMİ OLABİLİR