ERSEÇKİN’DEN ÇERKEZKÖY ARAMA KURTARMA DERNEĞİ’NE ZİYARET

ERSEÇKİN’DEN ÇERKEZKÖY ARAMA KURTARMA DERNEĞİ’NE ZİYARET

İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, Çerkezköy Arama Kurtarma Derneği’ni ziyaret etti.

İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Çerkezköy Arama Kurtarma Derneği’ni ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarette Erseçkin, sorunları dinledi.

SIKINTILARI DİLE GETİRDİ

Ziyarette konuşan Çerkezköy Arama Kurtarma Derneği Başkanı Ersin Çavdar, "İlçemizde arama  kurtarma derneği olarak faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Ziyaretiniz için teşekkür ederiz. Biz geçtiğimiz aylarda 2’nci kuruluş yıldönümümüzü kutladık. Fakat buraya gelen ilk siyasi partisiniz. Bizler herhangi bir afet durumunda tamamen gönüllülük esaslı çalışma yürütüyoruz. Bunun için hiçbir şekilde karşılık beklemiyoruz. Bizler sadece Tekirdağ bölgesinde değil yurdumuzun dört bir yanında afet arama kurtarma çalışmalarına katılıyoruz. Fakat hepimiz fabrikalarda veyahut özel sektörlerde çalışan insanlarız. Bizim bu gibi durumlarda iş yerlerimizden izin almamız zor oluyor. AFAD’a biz gönüllü ekip olarak gelmek istiyoruz. Eğitimlere katılmayı oldukça istiyoruz. Fakat eğitimlerin birçoğu haftaiçi yapılıyor ve biz işyerinde olduğumuzdan dolayı katılamıyoruz. Bunun ya hafta sonu ya da haftaiçi akşam saatlerinde yapılması lazım. Onun dışında bir K9 köpeğimiz var. İsmi ŞEF. K9 köpeğimize biz farklı bir misyon yükledik. Herhangi bir deprem, sel, çığ gibi afet durumlarında canlıya da ulaşabiliyor. Fakat köpeğimizin de masrafları oluyor. Aşıları, tedavileri, yemeği derken bizim ciddi bir maddiyatımız oluyor. Bu konuda da herhangi bir desteğimiz olmuyor” ifadelerine yer verdi.

“BİZE DÜŞEN NE VARSA YAPACAĞIZ”

Sorunları dinleyerek tek tek notlar alan Ereçkin; “Afet herkesin başına gelebilir. Bilakis daha yakın zaman diliminde ülkemiz sel felaketleriyle, yangın felaketleriyle yıkıldı. Bir anda ortalık içinden çıkılamaz bir hal aldı. Bu durumda arama kurtarma derneklerin, gönüllülerin desteklerine ciddi şekilde ihtiyaç duyuyoruz. Biz bu konuda üzerimize düşen ne varsa yapacağız. İYİ’lik için yola çıktık. Bu yüzden memleketimizin yararına olacak her türlü faaliyete ‘Evet’ diyeceğiz. Sorunlarınızın çözümü için de ilgili kurum ve kuruluşlarla görüş sağlayacağız. Sizlere çok ihtiyacımız var. İyi ki varsınız” dedi. Karşılıklı sohbet havasında gerçekleşen ziyaret hatıra fotoğrafının çekilmesiyle son buldu. Erseçkin, kapı kapı dolaşarak vatandaşların sorunlarını çözüme kavuşturmaya, vatandaşların sesine ses olmaya devam edeceklerini ifade etti.



MİLLETVEKİLİ AVŞAR’DAN TBMM’DE DEPREME HAZIRLIK ÇAĞRISI

BAŞKAN TAŞYASAN KARDEŞİNİ İŞTEN ÇIKARDI

ÇİFTE VATANDAŞLAR BULGARİSTAN GENEL SEÇİMLERİ İÇİN OY KULLANACAK

TEKİRDAĞ MİLLETVEKİLLERİNDEN BAŞKAN YÜCEER’E ZİYARET

MAYIS AYI MECLİS TOPLANTILARI TAMAMLANDI