FAKİR FUKARANIN EKMEĞİNE GÖZ DİKTİ!

FAKİR FUKARANIN EKMEĞİNE GÖZ DİKTİ!

Çerkezköy Belediyesi’nin günde 20 bin ekmekle dar gelirlilere destek olması, ÇTSO’nun Fırıncı Meclis Üyesi Mehmet Said Erdem’i rahatsız etti!

Çerkezköy TSO Meclisi’nde fakir fukaranın ekmeğine göz diktiler. Fırıncı Meclis Üyesi Mehmet Said Erdem, sadece 20 bin ekmek çıkararak, dar gelirlilere destek olan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı hedef tahtasına koydu. 20 bin ekmek için adeta ağzınd8an alevlerin çıktığı Mehmet Sait Erdem, “Belediye Başkanının bizimle derdi ne”ye işi getirmesi dikkat çekti.

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın Haziran Ayı Olağan meclis toplantısı, bugün ÇTSO Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Meclis Başkanı Hacı Mehmet Erdoğan yönetiminde gerçekleştirilen Meclis’te,e gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Gündem maddeleri arasında yer alan fırıncıların bir haftayı aşkın süredir zaten 7 TL’den sattığı ekmek fiyatlarının 7 TL olmasıydı.  Ekmek, simit ve poğaça fiyatlarının yeniden güncellendiği toplantıda, fırıncı Meclis Üyesi Mehmet Sait Erdem Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a fakir fukaraya destek olması amacıyla belediye kaynaklarıyla çıkarttığı günlük 20 bin ekmek için ateş püskürdü. 

1. Meslek Komitesi Başkanı Mehmet Sait Erdem, fırıncılar olarak belediyenin 3 liraya sattığı ekmeği 5 liraya satarken yorulduklarını ve  rencide olduklarını söyledi. Erdem, “Çerkezköy Belediye Başkanı bizi muhatap almıyor. Bizimle derdi ne anlamıyoruz. Pandemide, hafta sonları, bayramlarda muazzam bir özveriyle çalışıyorken, bu rekabetin amacı ne? Bunun bir açıklamasının yapılması lazım. Sayın başkanının bizimle alıp veremediği ne? Rekabet kuruluna başvurmamız lazım. 

 Bu satış rekabet kuruluna aykırı. Allah rızası için bir kişi çıkıp acıkmamasını yapsın bize. Sayın belediye başkanına söylüyorum, sen bizden ne istiyorsun? Kapatmamızı mı istiyorsun? Biz bu ülkenin muazzam bir esnafıyız. Bizi karşınıza muhatap alın. Her fırın başına, her köşe başına bir büfe koyup ekmeği 3 liradan satmanın bir anlamı var mı? Çoluğumuzun çocuğumuzun rızkıyla oynuyorsunuz. Bayramda 9 gün kapalıydınız. Biz 9 gün açıktık” dedi.

GÖKAY KELEŞOĞLU CEVAP VERDİ
Aynı zamanda Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi olan ÇTSO Meclis Üyesi Gökay Keleşoğlu Meclis Başkanı Hacı Mehmet Erdoğan’dan söz alarak Erdem’e cevap verdi. Esnafla ters düşmek için ekmek çıkartmadıklarını dile getiren Keleşoğlu,  “Biz ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız ucuz ekmeğe kolay ulaşabilsin diye bir yola girdik ve bu tesisi yaptık. Bu yola çıkarken, İstanbul Halk Ekmek’ten sorduk. Bize dediler ki genel ihtiyacın yüzde 15’ine kadar ekmek üretirseniz, esnafla ters düşmezsiniz. Çerkezköy’de günlük 300 binin üzerinde ekmek tüketiliyor. Dışarıdan Çerkezköy’e 100 bine yakın ekmek giriyor. Biz de 20 bine yakın ekmek üretiyoruz. Bu durumda esnafla ters düşecek bir durum söz konusu değil. Biz istesek 100 bin de ekmek çıkartırız. Ancak amacımız dar gelirlilere destek olmak.” İfadelerini kullandı.

OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

ÇTSO Meclisi’nde gündemdeki maddeler görüşülerek karara bağlanırken,  Haziran 2023 ayı gelir/gider ve izleme raporu görüşüldü. 2023 yılı haziran ayı gelirinin 3 milyon 787 bin 287,23 TL, giderin de 1 milyon 98 bin 547,05 TL olduğu belirtilirken, ilgili gündem maddesi Murat Türüt’ün ret oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. Daha sonra, toplantı kayıt ücretlerinin taban ve tavan miktarlarının görüşülmesi ile devam etti. 1 Ocak -30 Haziran tarihlerinde bin 50 TL olan ikinci derece kayıt ücretinin 1 Temmuz-31 Aralık tarihleri arasında bin 400 TL, bin 10 TL olan dördüncü derece kayıt ücretlerinin 1 temmuz itibariyle bin 350 TL, bin 250 TL olan beşinci derece kayıt ücretlerinin de 1 Temmuz itibariyle bin 500 TL olarak uygulanması oy birliğiyle kabul edildi.

 

CEF İÇİN 2 MİLYON HARCAMA YETKİSİ ALINDI
Meclis’te ayrıca, Çerkezköy Endüstriyel Fuarı (ÇEF) 2023 için ihtiyatlardan 2 milyon TL harcama yapılması konusu görüşüldü. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin yaptığı bilgilendirmede, fuara katılacak oda üyelerinin 20 metrekare yer için 3 bin TL, üye olmayan katılımcıların da metrekare başına bin TL ödeyeceğini ifade etti. Fuarda 125 stant kurulmasının planlandığını ve yüzde 80 seviyesine ulaşıldığını ifade eden Çetin, katılım yapmak isteyen üyelerin bir an önce başvuru yapması çağrısında bulundu. 



 



Anahtar Kelimeler: FAKİR FUKARANIN EKMEĞİNE DİKTİ!

ARET MARANCIOĞLU’NUN LİSTESİ KAZANDI

BÜNYAMİN BAYIR’DAN KARACA’YA NEZAKET ZİYARETİ

DÜNYA'NIN DÖRT BİR YANINA ÇORAP SATAN HASAN GÜLKAYA'DAN BAŞARISININ HİKAYESİ

ENFLASYON YÜZDE 69 OLARAK AÇIKLANDI

ÇTSO ÜYELERİ’NDEN ULUSLARARASI FUAR’A KATILIM